Споразумение по дело №585/2018 на Районен съд - Хасково

Номер на акта: 120
Дата: 14 юни 2018 г. (в сила от 14 юни 2018 г.)
Съдия: Пламен Стоянов Георгиев
Дело: 20185640200585
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 27 април 2018 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

14.06.2018 година                                                       гр. Хасково

Хасковски районен съд                                              Х-ти Наказателен  състав

На четиринадесети юни                                             две хиляди и осемнадесета година

в публично заседание в следния състав:

 

                                                                     Председател:  ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

                                                         Съдебни заседатели: 

 

 

 

Секретар: Михаела Стойчева

Прокурор: Христина Жисова

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

НОХД  № 585 по описа за 2018 година.

********************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Съдът намира, че постигнатото споразумение между страните не противоречи на закона и морала, поради което следва да бъде одобрено, а наказателното производство по отношение на подсъдимия, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК - прекратено, поради което

О П Р Е Д Е Л И: 120

ОДОБРЯВА постигнатото в гр.Хасково споразумение между Районна прокуратура – Хасково, представлявани от прокурор Христина Жисова и адв. Л.С. ***, защитник на подсъдимия Р.С.М., по силата на което:

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.С.М. – 25г., роден на ***г., с адрес за призоваване в страната гр.Х., ул.“***“№ **, турчин, български гражданин, грамотен – с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 21.12.2017г. в гр. Хасково, управлявал моторно превозно средство, а именно мотопед „EVO 14-CRACKER” с идентификационен (рама) № LBB10B0578B347976, като си служил с табела с регистрационен номер,  а именно с 1 бр. табела с рег. №  Х ****, неиздадена от съответните органи - престъпление по чл. 345 ал.1 от НК, поради което и на основание чл.345 ал.1 от НК вр. чл.54 и чл. 57 ал.1 от НК МУ НАЛАГА наказание „глоба“ в размер на 500 (петстотин) лева.

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.С.М. – 25г., роден на ***г., с адрес за призоваване в страната гр.Х., ул.“**“№ **, турчин, български гражданин, грамотен – с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на  21.12.2017г. в  гр. Хасково, управлявал  моторно превозно средство, а именно мотопед „EVO 14-CRACKER” с идентификационен (рама) № *****, което не е регистрирано по  надлежния ред - престъпление по чл. 345 ал.2 вр.ал.1 от НК, поради което и на основание чл.345 ал.2 вр. ал.1, вр. чл.54 и чл. 57 ал.1 от НК МУ НАЛАГА наказание „глоба“ в размер на 500 (петстотин) лева.

На основание чл.23 ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Р.С.М. ЕГН ********** *** едно общо наказание, явяващо се най-тежкото от наложените по-горе наказания, а именно наказание „глоба“ в размер на 500 (петстотин) лева.

ДА СЕ ВЪРНАТ на подсъдимия Р.С.М. с ЕГН ********** ***, като правоимащо лице, иззетите като веществени доказателства - мотопед „EVO 14-CRACKER” с идентификационен (рама) № LBB10B0578B347976 и ключ за запалване, намиращи се на съхранение в РУ Хасково.

Приобщените като веществени доказателства плик, съдържащ регистрационна табела от картон с надпис „**** от ДП, да останат приложени по делото.

ОСЪЖДА, на основание чл. 189, ал. 3 от НПК, подсъдимият Р.С.М. с ЕГН ********** *** да заплати в полза на Държавата, по сметка на ОД на МВР гр. Хасково направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 32,30 лв /тридесет и два лева и тридесет стотинки/, произтичащи от възнаграждение за вещо лице, а в полза на РС гр. Хасково - сумата в размер на по 5.00 лева – държавна такса при всеки случай на служебно издаване на изпълнителен лист по делото.

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 585/2018г. по описа на Хасковския районен съд, по отношение на подсъдимия Р.С.М., ЕГН **********.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

ПРОКУРОР – С оглед наложеното на подсъдимия наказание, считам, че взетата по отношение на същия мярка за неотклонение следва да бъде отменена, като след влизане в сила на определението да бъде уведомен Началника на РУП гр. Хасково.

АДВ. С. – Да се отмени взетата по отношение на подзащитния ми мярка за неотклонение.

ПОДСЪДИМ – Предоставям на съда.

         Съдът, като взе предвид, че в днешно съдебно заседание бе постигнато и одобрено споразумение, с което подсъдимият бе признат за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен към отговорност от една страна, а от друга - отчете вида на наложеното с него наказание за всяко от престъпленията и определеното общо наказание, несвързано с „лишаване от свобода“, намира че взетата по отношение на същия мярка за неотклонение на досъдебното производство „Подписка” следва да бъде отменена.

           Мотивиран така, съдът                               

                                   О П Р Е Д Е Л И:

            ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимия Р.С.М., ЕГН **********, мярка за неотклонение „Подписка” по Бързо производство № 1428/2017г. по описа на РУ на МВР - Хасково.

            Определението на съда в тази му част, подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд в 7-дневен срок от днес по реда на Глава 22 от НПК.

            След влизане в сила на определението в частта относно мярката за неотклонение, да се уведоми Началник на РУП гр. Хасково, за сведение.

            Заседанието приключи в 14:26 часа.

Протоколът се изготви на 14.06.2018г.

 

 

 

                                                           Председател: /п/ не се чете

 

 

 

 

Вярно с оригинала!!!

                                                           Секретар:М.С.