Определение по дело №419/2020 на Окръжен съд - Бургас

Номер на акта: 261652
Дата: 20 октомври 2021 г.
Съдия: Дарина Кирчева Йорданова
Дело: 20202100900419
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 21 октомври 2020 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 261652                                                  20.10.2021 г.                                          град Бургас

 

Бургаски окръжен съд                                        Първо гражданско и търговско отделение

На двадесети октомври                                      две хиляди и двадесет и първа година

в закрито заседание в следния състав:

                                                                                 

                                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Дарина Йорданова

 

като разгледа търговско дело № 419 по описа за 2020 година

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          С молба от 18.10.2021г. синдикът на  „Рисайклинг България“ ЕООД - в несъстоятелност М.К. е представил доклад, с който излага съображения за това, че масата на несъстоятелността е изчерпана, включително относно вещите служещи като обезпечение по договор за особен залог от 19.10.2020 г. С молба от 18.10.2021 г. е представено и удостоверение за предаване на разплащателните ведомости, издадено от териториалното поделение на НОИ. По делото е представен и доклад от 06.10.2021 г., в който са описани извършените действия по осребряване на имуществото на длъжника, извършените разпределения на сумите, събрани при осребряването, и за останалите неплатени вземания, съобразно изискванията на чл. 733 ТЗ. Синдикът е изразил становище, че занапред няма имущество, което да бъде осребрявано.

            Видно от съдържанието на доклада и отчета, масата на несъстоятелността е изчерпана, като са останали неудовлетворени кредитори.

            С оглед горното и на основание чл.734 ТЗ съдът по несъстоятелността приема, че следва да бъде свикано заключително събрание на кредиторите, в 14-дневен срок. Общото събрание следва да изслуша доклада за извършените разпределения на сумите, които са събрани при осребряването и за останалите незаплатени вземания, да вземе решение за останалите непродаваеми вещи от масата на несъстоятелността и да констатира изчерпване на масата на несъстоятелността.

Мотивиран от горното, съдът по несъстоятелността    

                                      

О П Р Е Д Е Л И :

         

СВИКВА ЗАКЛЮЧИТЕЛНО СЪБРАНИЕ на кредиторите на „Рисайклинг България“ ЕООД - в несъстоятелност, с ЕИК *********, по искане на постоянния синдик М.К., което ще се проведе на 09.11.2021г. от 13.15 часа в съдебна зала № 6 на Бургаски окръжен съд, при следния дневен ред: 1/ Изслушване на доклада на синдика за извършените разпределения на сумите, които са събрани при осребряването, и за останалите неплатени вземания; 2/ Вземане на решение относно непродаваеми вещи от масата на несъстоятелността, ако има такива, съгласно чл. 734, ал. 2 ТЗ, както и ако има останали вещи с незначителна стойност или вземания, чието събиране би било значително затруднено, съгласно чл. 734, ал. 3 ТЗ; 3/ Установяване изчерпването на масата на несъстоятелността.

Поканата за събранието ДА СЕ ОБЯВИ в търговския регистър по партидата на дружеството.

Докладът на синдика и настоящия съдебен акт ДА СЕ ВПИШАТ в книгата по чл.634в ТЗ.

Определението е окончателно.

 

                                                                   ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: