Решение по дело №5969/2018 на Районен съд - Русе

Номер на акта: 1772
Дата: 9 ноември 2018 г. (в сила от 9 ноември 2018 г.)
Съдия: Васил Маринов Петков
Дело: 20184520105969
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 28 август 2018 г.

Съдържание на акта

РЕШЕНИЕ

гр.Русе, 09.11.2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - РУСЕ, IX гр. състав, в публично заседание на шести ноември през две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                           Районен съдия: ВАСИЛ ПЕТКОВ

 

при секретаря Дарина Великова като разгледа докладваното от съдията гр. дело
№ 5969 по описа за 2018 година, за да се произнесе, съобрази      

 

Производството е образувано по молба за прекратяване на граждански брак с развод по чл.49 от СК , като в хода на делото страните са постигнали споразумение и на основание чл. 321, ал.5 от ГПК производството преминава към развод по взаимно съгласие.

................

По изложените съображения съдът

Р    Е    Ш    И  :

  ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ сключения на 25.07.2018 г. в с. Щ., общ. И., Обл. Русе, с акт № 0004 от същата дата граждански брак между Р.А.А., ЕГН **********, с адрес *** и М.Х. А., ЕГН **********, с адрес: ***.

 

УТВЪРЖДАВА споразумението между страните, както следва:

1. Семейното жилище, находящо се в с. Щ., общ. И., Обл. Русе, ул. „А. С.” ..  е собственост на съпруга - Р.А.А., придобито преди брака. Съпругата няма претенции за семейното жилище и то се предоставя за ползване на Р.А.А..

2. Платените от Р.А.А. преди брака  машини и електроуреди с лични заемни средства от „ОББ” АД в размер на 4000,00 лева,  за които М.Х. А., чрез фирмата й като ЕТ,  преди брака им е била задлъжняла към предишния им собственик, а именно: машини за правене на хот-дог и електроуредите - хладилник, фризер, пекарна за пица, скара, климатик, шкафове и  др., които стоят на склад в  дома на Р.А.А., остават за съпруга и съпругата няма и няма да има за в бъдеще претенции за тях.

3. Страните заявяват, че по време на брака  не са придобили при условията на съпружеска имуществена общност недвижими вещи, нямат общи влогове, вземания и задължения. Всеки от тях е взел при себе си личните си вещи.

4. Съпрузите не си дължат взаимно издръжка след прекратяване на брака.

5. След прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име - П..

 6. Разноските ще се поемат от страните поравно, а платените адвокатски хонорари ще останат така, както са направени.

ОСЪЖДА Р.А.А., ЕГН **********, с адрес ***, да заплати по сметка на РРС държавна такса по допускане на развода в размер на 20,00 лв., както и държавна такса върху споразумението за имуществените отношения в размер на 40,00 лева.

 ОСЪЖДА М.Х. А., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати по сметка на РРС държавна такса по допускане на развода в размер на 20,00 лв., както и държавна такса върху споразумението за имуществените отношения в размер на 40,00 лева.

 

Решението не подлежи на обжалване.

РАЙОНЕН СЪДИЯ:   /п/