Решение по дело №212/2022 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 2 август 2022 г.
Съдия: Росен Петков Буюклиев
Дело: 20227060700212
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 4 май 2022 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е

№ 387

 

гр. Велико Търново, 02.08.2022 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Административен съд гр.Велико Търново – шести състав, в закрито заседание на втори август през две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСЕН БУЮКЛИЕВ                         

при участието на секретаря……………………….. и прокурора …………, изслуша докладваното от председателя адм. дело №212 по описа за 2022 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 176 от АПК.

 

Производството е образувано по молба на ръководителя на националния орган по Програма „ИНТЕРРЕГ V А Румъния – България 2014 – 2020“, с която се иска допълване на решение №184/08.07.2022 година, постановено по делото. Твърди се, че решението е непълно и следва а се допълни с номера и датата на издаването му.

Ответникът по молбата, Община Велико Търново, отрича основателността и в представеното становище.

 

След извършена служебна проверка на постановеното решение, съдът съобрази следното:

Молбата е допустима, като предявена от страна, участвала в производството по делото, а по същество е неоснователна.

Видно от молбата е, че молителят претендира, че непълнотата на решението е функция на неотразяването на номера и на датата на акта, чиято законосъобразност е предмет на спора.

Според разпоредбата на чл.176, ал.1 от АПК „Когато не се е произнесъл по цялото оспорване, съдът по свой почин или по искане на страна по делото, предявено в едномесечен срок, постановява допълнително решение.“. В процесният случай предмет на спора е именно законосъобразността на решението на молителя /лист 21-36 от делото/, като съдът се е произнесъл именно по този спорен предмет и то в целостта му. Липсата на отразяване на индекс на спорния административен акт не попада в хипотезата на чл.176 от АПК.

Следователно не е налице претендираната непълнота на съебното решение и липсва правна необходимост от поставновяване на допълнително решение, отразяващо пълнотата на спорния по делото предмет.

Като неоснователна, молбата подлежи на отхвърляне.

 

Водим от горното, Административният съд – В. Търново, шести състав,

 

Р   Е   Ш   И   :

 

ОТХВЪРЛЯ молбата на ръководителя на националния орган по Програма „ИНТЕРРЕГ V А Румъния – България 2014 – 2020“, с която се иска допълване на решение №184/08.07.2022 година, постановено по делото постановено по АД №212/2022 година по описа на Административен съд – Велико Търново.

 

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ :