Разпореждане по дело №3/2024 на Административен съд - Ямбол

Номер на акта: 14
Дата: 3 януари 2024 г.
Съдия:
Дело: 20247280700003
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 3 януари 2024 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

№ 14

Ямбол, 03.01.2024 г.

Административният съд - Ямбол - IV състав, в закрито заседание в състав:

Съдия: СТОЯН ВЪЛЧЕВ
   

като разгледа докладваното от съдията административно дело3 по описа за 2024 година на Административен съд - Ямбол, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по жалба на С. Д. Д. с постоянен адрес с.Кабиле, [улица], обл.Ямбол, чрез адв. Г. Д. от АК-Сливен, личен №21900018188 в единният регистър на адвокатите при Висшият адвокатски съвет, със съдебен адрес за връчване на книжа и документи гр.Сливен, [улица], офис * против Заповед за прилагане на принудителна админстративна мярка (ЗППАМ) № 23-0287-000112/01.12,2023 г. по чл.171, т.2а, б.“а“ от ЗДвП на ВПД Началник на РУ към ОДМВР-Сливен, с която на С. Д. Д. е наложена принудителна административна мярка „Прекратяване на регистрацията на ППС за срок от 6 месеца до 1 година“, а именно 6 месеца и са отнети 2 бр. рег.табели [рег. номер]

Подадената жалба се явява нередовна с оглед изискванията на чл.151, ал.1, т.2 АПК във връзка с чл.137, ал.2 АПК и на чл.151, ал.1, т.3 АПК, т.к. жалбата е подписана от пълномощник, без да е приложено пълномощно, без да е посочен електронен адрес на адвоката, на който да могат да се изпращат електронни изявления от органите на съдебната власт, както и не е приложен документ за платена държавна такса.

Ето защо жалбата следва да се остави без движение, като се даде срок за отстраняване на посочените нередовности, а при неотстраняването им да се остави без разглеждане.

Водим от горното и на основание чл.158, ал.1 АПК съдът

 

РАЗПОРЕДИ:

 

ОСТАВЯ ЖАЛБАТА БЕЗ ДВИЖЕНИЕ.

Да се изпрати съобщение на жалбоподателя на съдебния му адрес гр.Сливен, [улица], офис *, чрез адв. Г. Д. от АК-Сливен, че в 7 (седем) дневен срок от получаването следва:

- да представи пълномощно на адвоката;

-да посочи електронен адрес на адвоката, на който да могат да се изпращат електронни изявления от органите на съдебната власт, като информира жалбоподателя и процесуалния му предтавител, че на основание чл.137, ал.3 АПК когато връчването се извършва по електронен път, съобщението, съдържащо информация за изтегляне на призовката, съобщението или книжата, се смята за връчено в деня на изтеглянето му от адресата и в случай, че съобщението не бъде изтеглено в 7-дневен срок от неговото изпращане, то се смята за връчено в първия ден след изтичането на срока за изтегляне.

- в случай, че не представи пълномощно или не посочи електронен адрес на адвоката, да подпише лично жалбата;

- уведомява жалбоподателя, че до посочване на електронен адрес на адвоката ще се приема, че представеното пълномощно и извършените от адвоката действия са нередовни и няма да се вземат предвид.

-да внесе по сметка на Административен съд-гр.Ямбол държавна такса в размер на 10 (десет) лева и в същия срок да представи в съда документа за платената държавна такса.

В съобщенията да се впише, че при неотстраняване в срок на посочената нередовност жалбата ще бъде оставена без разглеждане и производството по адм. дело № 3/2024 г. по описа на Административен съд-гр.Ямбол ще бъде прекратено.

 

Съдия: