Споразумение по дело №255/2010 на Районен съд - Радомир

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 20 октомври 2010 г.
Съдия: Лора Рангелова Стефанова
Дело: 20101730200255
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 11 юни 2010 г.

Съдържание на акта Свали акта

ПРОТОКОЛ

 

Гр.Радомир, 20.10.2010 г.

 

Радомирският районен съд  в публично съдебно заседание на 20.10.2010 г. в състав:

 

Районен съдия:Л. С.

                      Съдебни заседатели:1.Ц.П.  

                                         2.Б.Д.

 

при участието на секретар:И.  С. и  прокурора  П. С. сложи за разглеждане н.o.х.дело № 255 по описа за 2010 год., докладвано от съдията.

На именното повикване в 10,30 часа се явиха:

За РП Радомир,редовно уведомени се представлява от прокурор С..

Подсъдимите,редовно уведомени се явяват лично.

Подсъдимият  П. ***.

Юридическото  лице претърпяло вреди от престъплението редовно призовано не изпраща представител.

В залата се явява служебния защитник на подсъдимия  П.-  адв.Б. ,както и адв. В. *** за защитник на подсъдимия Е. и Т..

Подсъдимия  Е.: Нямам възражения адв.В. да ми бъде назначен за служебен защитник.

Подсъдимия Т. :Няма   възражения адв. В. да ми бъде назначен за служебен защитник.

Адв.В. : Запознат съм с делото.Желая да поемам  защитата на двамата подсъдими.

Съдът

Определи

Назначава на осн. чл. 25 ал.1 във вр. с чл. 23 ал.1  от ЗПП във вр. с чл. 372 ал.2 от НПК за защитник на под. Й.Е. и М.Т.- адв. Б.В. *** с писмо изх. № . от . г.

Прокурора:Да се даде ход на  делото.

Адв. Б. :Също

Адв.  В.: Също

Съдът счита, че няма проц.пречка за даване ход на делото ,поради което

Определи

Дава ход на делото

Сне се самоличността на подсъдимите:
        Й.И.Е.  род. *** *** жив. Гр. Р. ,ул. „С. С.” №  . ,българин,български  Гражданин,неженен,осъждан с основно образование,не работи,с  ЕЕГН **********.

Подсъдимия Е.: Получил съм препис от обв. акт преди повече от 7 дни.

Съдът констатира, че подсъдимият  е получил препис от обвинителния акт на 16.06.2010 г.

М.С.Т. ,роден на . г. в гр. П., живущ *** българин,български гражданин, неженен,осъждан с начално образование ,не работи ,с   ЕГН  **********.

С.Я.П., роден на *** ***,с адрес *** в момента в Затвора в Бобов дол, българин,български  гражданин ,неженен,осъждан, с начално образование не работи,с  ЕГН **********.

На подсъдимите   се разясниха правата по чл. 55 от НПК,както и проц. възможности предвидени в този кодекс.

Подсъдимия Е.:Съгласен съм да призная фактите изложени в обстоятелствената  част на обвинителния  акт. Нямам възражение по реда по които е насрочено делото.Не желая споразумение с РП.

Подсъдимия Т.:Искам да сключа споразумение с прокуратурата.

Подсъдимия П.: Аз също искам да сключа споразумение с прокуратурата.

Подсъдимия Е.:Искам друг съдия да ми гледа делото и не искам да сключа споразумение с прокуратурата.Съгласен съм моите съпроцесници да сключат споразумение с прокуратурата.

Прокурора: Съгласен съм да обсъдим параметрите на споразумение с двамата подсъдими.

Адв. Б. : Съгласна съм.

Адв.В.   :   Съгласен съм.

Прокурора: Представям споразумение което сме постигнали със защитниците на двамата подсъдими,което моля да одобрите.

Адв.Б.:С представителя на РП сме постигнали споразумение което Ви представям и моля да го одобрите.

Адв. В.: Поддържам представеното споразумение и моля да го одобрите.

Подсъдимия Т.:Разбирам обвинението.Признавам се за виновен .Разбирам последиците от споразумението.Съгласен съм с тях. Доброволно съм го подписал.

Подсъдимия П.: Разбирам обвинението.Признавам се за виновен .Разбирам последиците от споразумението.Съгласен съм с тях. Доброволно съм го подписал.

Съдът

Определи

Вписва на основание чл. 382 ал.6 окончателния вариант на постигнатото между страните споразумение.

Подсъдимият М.С.Т.  , роден на *** ***,  българин, български гражданин, неженен , осъждан, с основно  образование, безработен, живущ *** , ЕГН ********** се признава  ЗА ВИНОВЕН, в това, че  на . година около 16.00 часа в град Р.,област П. , от военен район / . ./ от покривната конструкция на бившия военен гараж в съучастие със с Й.И.Е., с ЕГН ********** *** и в съучастие  със С.Я.П. ,с ЕГН **********,*** и като съизвършител ,чрез използване на техническо средство / кирка/ направил опит да отнеме чужди движими вещи / три броя метални  търби с дължина 7,70 метра и диаметър 60 мм /,на обща стойност  75,99 лева / представляващи 0,32 пъти от МРЗ за страната към момента на извършване на деянието / от владението на МОЛ : Д. З. Д. , с ЕГН ********** *** – „Главен експерт” към Г.„ И. на  . „ към Министерство на отбраната със седалище  град Д.,ж.к. Д.бл. . ,без негово съгласие , с намерение противозаконно да ги присвои ,като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, деянието е извършено в условията на повторност/ ,тъй като е извършено след като същия е извършил друго такова престъпление  / с присъда по нохд № ./.година в сила от 26.11.2007  година ,за престъпление по чл. 195,ал.1,т.4,т.5 вр.  и т. 7 ,във връзка с чл. 194,ал.1,във връзка с чл.28,ал.1,във връзка с  чл. 20,ал.2,във връзка с ал. 1 ,във връзка с чл.18,ал.1 от НК е осъден на 4 месеца „ лишаване от свобода” при първоначален  „общ режим на изтърпяване    не  представлява маловажен случай /,поради което на основание  чл. 195,ал.1,т.4 и т. 7 във връзка с чл. 194 ал.1 във  връзка  с чл. 18,ал.1,във връзка с чл.28,ал.1, във връзка с чл. 20,ал.2 от НК ,във връзка с чл. 55 ,ал.1,т.1 от НК, му се налага наказание „лишаване от свобода” за срок от  6 / шест /  месеца,което на основание чл. 60,ал.1 във вр. с чл. 61 ,т.2 от ЗИНЗС да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор от закрит тип.

Подсъдимият С.Я.П.    , роден на *** ***,  българин, български гражданин, неженен , осъждан, с начално   образование, безработен, живущ *** , ЕГН ********** се признава  ЗА ВИНОВЕН, в това, че на . година около 16.00 часа в град Р.,област П. , от военен район / ../ от покривната конструкция на бившия военен гараж в съучастие с Й.И.Е., с ЕГН ********** ***  и съучастие  с М.С.Т.  ,с ЕГН **********,*** и като съизвършител ,чрез използване на техническо средство / кирка/ направил опит да отнеме чужди движими вещи / три броя метални  търби с дължина 7,70 метра и диаметър 60 мм /,на обща стойност  75,99 лева / представляващи 0,32 пъти от МРЗ за страната към момента на извършване на деянието / от владението на МОЛ : Д. З. Д. , с ЕГН ********** *** – „Г.” към Г.„ И. .  о. „ към Министерство на отбраната със седалище  град Д.,ж.к. Д. бл. . ,без негово съгласие , с намерение противозаконно да ги присвои ,като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, деянието е извършено в условията на опасен рецидив – извършил е престъпление ,след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по – малко от една година,изпълнението на което не е отложено по чл.66 от НК/ присъда по нохд № .  на Районен съд град Сандански ,влязла в сила на 19.09.2006 г.,поради което на основание чл.    196,ал.1,т.2,във връзка с чл.195,ал.1,т.4, във връзка с чл. 194 ал.1 във  връзка с чл. чл. 18,ал.1 във връзка с чл. 20,ал.2 ,във връзка с чл.29,ал.1,б.”а”от НК ,  във връзка с чл. 55,ал.1 ,т.1 от НК му се налага наказание „лишаване от свобода „ за срок от 6 /шест/ месеца,което на основание чл. 60,ал.1 във връзка с чл. 61,т.2 от ЗИНЗС да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор от закрит тип.

Осъжда на основание чл.189 ,ал.3 от НПК подсъдимите М.С.Т. и С.Я.П. с посочена по делото самоличност да заплатят по сметка на РРС в полза на бюджета на съдебната власт  по 7,33 лв. всеки представляващи  направени по делото разноски.

Вещественото доказателство кирка  като вещ без стойност да се отнеме в полза на държавата.

Подсъдимият М.Т.: Декларирам че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

Подсъдимият С.Я.П.: Декларирам,че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

        

 

               СПОРАЗУМЕЛИ СЕ :

 

 

РП-Радомир:        

1. …………………..                 

/П.С./

 

2………………………

/адв. Б./

 

3……………………………

/адв.В./

 

4. …………………..

/под.С.П./

 

5.. ………………..

/под.М. Т./

 

Подсъдимият Й.И.Е.:Съгласен съм съпроцесниците ми с които съм обвинен за извършено престъпление съучастие да сключат посоченото по горе споразумение.

 

             Подпис:

 

След съвещание съдът намира,че представеното споразумение е пълно .Съответства на изискванията на закона и не противоречи на морала.Постигнато е за престъпление за което законът предвижда възможност за сключване на споразумение  между страните.Страните са постигнали съгласи по всички въпроси посочени в чл. 381 ,ал.5 от НПК.Наказанието на подсъдимите е определено съгласно разпоредбите на НК.

По изложените съображения съдът счита, че представеното споразумение на основание чл. 382,ал.7 от НПК следва да бъде одобрено , а производството по делото на основание чл. 24,ал.3 от НПК следва да бъде прекратено.

Предвид обстоятелството,че  подсъдимият Й.И.Е. не се е съгласил  делото да бъде решено чрез постигане на споразумение ,като същият  е обвинен в извършване на престъплението за което подсъдимите Т. и П. са постигнали такова споразумение в условията на съучастие помежду им и настоящият състав при одобряване на постигнатото споразумение се е произнесъл по виновността на подсъдимите то е налице основание, за отвод на настоящият състав за разглеждане обвинението повдигнато срещу Й.И.Е..Затова съдът

Определи

Одобрява на основание чл. 382 ,ал.7  от НПК представеното от страните споразумение в горния смисъл .

Прекратява на основание чл.24,ал.3 от НПК производството по нохд № 255 от 2010 година на РРС , в частта в която е постигнато споразумение между подсъдимите Т.,П. ***.

Отвежда настоящият съдебен състав от разглеждане на делото по отношение на обвинението повдигнато срещу Й.И.Е..

Делото да се докладва на председателят на РРС за определяне на нов съдебен състав.

Определението е окончателно.

 

                   РАЙОНЕН СЪДИЯ :

На основание чл.309 от НПК съдът се занима служебно с взетите по отношение на подсъдимите Т. и П. мерки за неотклонение .Поради прекратяване на производството по делото мерките за неотклонение на двамата подсъдими следва да бъдат отменени.Затова съдът

Определи

Отменя взетите по отношение на подсъдимите М.С.Т. и С.Я.П. мерки за неотклонение „ Подписка”.

Определението относно мерките за неотклонение подлежи на обжалване и протест в 7 –мо дневен срок пред ПОС_ по реда на глава 22 от НПК.

 

Заседанието се закри в  11,22  ч.

Протоколът се изготви в с.з.

 

 

                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

               Съдебни заседатели:1.Ц.П.  

                                  2.Б.Д.

                                 

 

                 СЕКРЕТАР  :