Разпореждане по дело №924/2017 на Районен съд - Провадия

Номер на акта: 3626
Дата: 13 септември 2017 г.
Съдия: Андон Вълков Вълков
Дело: 20173130100924
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 2 август 2017 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№…….../…….2017 г.

гр. Провадия

 

ПРОВАДИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД, в закрито съдебно заседание, проведено на тринадесети септември две хиляди и седемнадесета година, в състав в състав:

                                    

РАЙОНЕН СЪДИЯ: АНДОН ВЪЛКОВ

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 924 по описа на съда за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба на А.В.А. срещу Ю.Ю.А., с искане до съда да бъде постановено решение, с което да се прекрати брака между страните, като вина за това има ответницата, да се предоставят на ищеца родителските права по отношение на техните деца Анджелина и Виолина, а на майката да бъде определен режим на лични отношения с децата, ответницата да бъде осъдена да заплаща месечна издръжка на децата, чрез техния баща, както и след прекратяване на брака ответницата да носи предбрачното си фамилно име Билянова.

От извършената справка в НБДН се установява, че ответницата е с постоянен и настоящ адрес ***. От представеното по делото уведомление (на л. 14) се установява, че на 09.08.2017 г. длъжностното лице по връчване на съдебните съобщения е посетило посочения адрес на ответницата, но не е открило лицето и е залепило уведомление по реда на чл. 47 от ГПК.

Съгласно разпоредбата на чл. 47, ал. 5 от ГПК, съобщението се смята за връчено с изтичане на срока за получаването му от канцеларията на съда. В указания двуседмичен срок ответницата не се е явила за да получи съобщението, поради което съдът намира, че то е редовно връчено. Съгласно чл. 47, ал. 6 от ГПК, когато съдът установи редовността на връчването, разпорежда съобщението да се приложи към делото и  назначава особен представител на разноски на ищеца.

По делото не са представени доказателства за платен депозит за назначаване на особен представител на страната на ответницата в размер на 600 лв., на основание чл. 7, ал. 1, т. 2 от Наредба № 1 от 9.07.2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения.

Предвид изложеното, съдът намира, че производството по делото следва да се остави без движение, като на ищеца бъдат дадени указания да отстрани нередовностите на молбата.

   Предвид изложеното и на основание чл. 129, ал. 2 от ГПК, съдът

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И :

 

   ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по делото.

   УКАЗВА на ищеца в едноседмичен срок от получаване на съобщението да  представи доказателства за платен депозит по сметка на ПРС за назначаване на особен представител на ответницата Ю.Ю.А., в размер на 600 лв., на основание чл. 7, ал. 1, т. 2 от Наредба № 1 от 9.07.2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения.

УКАЗВА на ищеца, че при неотстраняване в цялост и в срок на посочените нередовности, молбата ще бъде върната и производството по делото ще бъде прекратено, на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК.

Препис от настоящото разпореждане да се изпрати на А.В.А..  

                       

РАЙОНЕН СЪДИЯ: