Определение по дело №358/2013 на Районен съд - Котел

Номер на акта: 79
Дата: 15 юни 2016 г.
Съдия: Иван Стоянов Ченков
Дело: 20132210100358
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 30 юли 2013 г.

Съдържание на акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

15.06.2016 година, град КОТЕЛ

 

РАЙОНЕН СЪД град КОТЕЛ, в закрито съдебно заседание граждански състав на 15.06.2016 г., в състав:

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: И. ЧЕНКОВ

                                                      ЧЛЕНОВЕ: ……………………………….                                                                                                      ……………………………….

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: …………………….

……………………….

секретар ……………..…………………………………………….…………………………

прокурор  …………………………………………………….……............................................

като разгледа докладваното от Председателя И. ЧЕНКОВ   гр. д. № 358/2015  на РС Котел, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството по делото е във втора делбена фаза, след влязло в сила решение по допускане на делбата по отношение на процесните недвижими имоти.

            В първото открито съдебно заседание след допускане на делбата, страните на основание чл. 346 от ГПК са изразили претенции по сметки, като съдът е приел за съвместно разглеждане тези, на ищците, предявени с молба от адвокат М..

Изразените претенции по сметки на ответниците, предявени с молба от адвокат Р., съдът е оставил без движение и е дал едноседмичен срок в който да бъдат изпълнени указаните уточнения.

На 13.06.016 г. адвокат Р. е депозирал молба, в която уведомява съда за  технически пречки, поради които не може да изпълни в срок указанията и моли да му бъде даден нов срок.

Съдът намира молбата на адвокат Р. за продължение на срока, за подадена в срок, от легитимно лице и по уважителни причини, поради което следва да я уважи.

По тези съображения, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА НОВ седмодневен срок на процесуалния представител на ответника – адв. Р. за изпълнение на дадените му указания, който срок започва да тече от 14.06.2016 г. – датата на изтичане на предходния.

ПРЕДУПРЕЖДАВА ответника, че при неизпълнение в срок на дадените му указания, съдът ще остави молбата му без разглеждане.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: