Определение по дело №50/2021 на Районен съд - Генерал Тошево

Номер на акта: 260054
Дата: 23 февруари 2021 г. (в сила от 4 март 2021 г.)
Съдия: Росен Минков Стоянов
Дело: 20213220100050
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 10 февруари 2021 г.

Съдържание на акта

П  Р  О  Т  О  К  О  Л

                            Гр.Г.Т.23.02.2021г.

 

 

Генералтошевският районен съд в публично съдебно заседание проведено на  двадесет и трети февруари  две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСЕН СТОЯНОВ

 

 

при участието на секретар:  Радостина С. сложи за разглеждане Гр.дело № 00050 по описа на ГТРС за 2021г., докладвано от съдията.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

 

ИЩЕЦ:

М. Радинова С. в качеството си на родител и законен представител на дете Д.Щ.К. и Р.Щ.К. – редовно призована, явява се лично, представлява се от адвокат Ч., адвокатска колегия Б., редовно упълномощена от преди и приета от съда от днес;

ОТВЕТНИК:

Щ.Т.К. - редовно призован, явява се лично.

Становище по хода на делото:

АДВОКАТ Ч. - Не са налице процесуални пречки за даване ход на делото. С ответната страна постигнахме спогодба и молим същата да бъде одобрена от съда.

Господин съдия, допусната е техническа грешка при изготвяне на спогодбата, а именно вместо – „бащата Щ.Т.К. с  ЕГН ********** ***, ще заплаща издръжка за децата си: Д.Щ.К. с ЕГН ********** и Р.Щ.К. с ЕГН**********, чрез тяхната майка и и законен представител М.Р.С. ЕГН ********** ***, в размер на 200.00 (двеста) лева месечно“. Моля да бъде записано „бащата Щ.Т.К. с  ЕГН ********** ***, ще заплаща издръжка за децата си: Д.Щ.К. с ЕГН ********** и Р.Щ.К. с ЕГН**********, чрез тяхната майка и и законен представител М.Р.С. ЕГН ********** ***, в размер на по  200.00 (двеста ) лева месечно“.

ОТВЕТНИК К. – Съгласен съм с направеното уточнение. Не са налице пречки, да се даде ход на делото. Действително постигнахме спогодба с  ищцата. Моля съща да бъде одобрено от съда.

С оглед редовното призоваване на страните  съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА СЛЕДНОТО:

1.Бащата Щ.Т.К. с  ЕГН ********** ***, ще заплаща издръжка за децата си: Д.Щ.К. с ЕГН ********** и Р.Щ.К. с ЕГН **********, чрез тяхната майка  и законен представител М.Р.С. ЕГН ********** ***, в размер на  по 200.00 (двеста) лева месечно, считано от датата на завеждане на исковата молба 10.02.2021г., с падеж пето число на месеца, за който се дължи издръжката, ведно със следващата се законова лихва за всяка закъсняла вноска, до настъпването на законно основание за нейното изменение или прекратяване.

2.Дължимата държавна такса при сключване на спогодбата между страните по иска за присъждане на издръжката на непълнолетните деца, се дължи от ответника Щ.Т.К. с  ЕГН ********** ***, по сметка на Районен съд Г.Т.на основание чл.78, ал.9 от ГПК.

С настоящата спогодба страните уреждат спора по гр.д.№50/2021г по описа на Районен съд Г.Т..

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

1………………………..                                     2. ………………………….

М.Р.С.                                         Щ.Т.К.

В качеството на родител и законен

Представител на:

Д.Щ.К.Р.Щ.К.    

СЪДЪТ намира, че постигнатото по реда на чл.127, ал.1 СК споразумение не противоречи на закона и добрите нрави, поради което

 

                                                О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба:

ОТНОСНО ДЪЛЖИМАТА ИЗДРЪЖКА:

1.Бащата Щ.Т.К. с ЕГН ********** ***, ще заплаща издръжка за децата си: Д.Щ.К. с ЕГН ********** и Р.Щ.К. с ЕГН **********, чрез тяхната майка и и законен представител М.Р.С. ЕГН ********** ***, в размер на по 200.00 (двеста) лева  месечно, считано от датата на завеждане на исковата молба 10.02.2021г., с падеж пето число на месеца, за който се дължи издръжката, ведно със следващата се законова лихва за всяка закъсняла вноска, до настъпването на законно основание за нейното изменение или прекратяване.

2.Дължимата държавна такса при сключване на спогодбата между страните по иска за присъждане на издръжката на непълнолетните деца, се дължи от ответника Щ.Т.К. с  ЕГН ********** ***, по сметка на Районен съд Г.Т.на основание чл.78, ал.9 от ГПК.

С настоящата спогодба страните уреждат спора по гр.д.№50/2021г по описа на Районен съд Г.Т..

ОСЪЖДА Щ.Т.К. с ЕГН ********** ***, да заплати сумата от 288.00 лева, представляваща ДТ върху тригодишните платежи за дължимата месечна издръжка, вносима по сметка на Генералтошевския районен съд.

С оглед постигнатата спогодба съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №00050/2021г. по описа на ГТРС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за прекратяване на производство подлежи на обжалване с частна жалба в 1 седмичен срок от днес и за двете страни, а споразумението може да бъде атакувана по исков ред пред ДОС.

                Заседанието приключи в 14 .00 часа.      

Протоколът е изготвен на 23.02.2021г.   

 

СЕКРЕТАР:                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: