Решение по дело №5252/2019 на Районен съд - Перник

Номер на акта: 3305
Дата: 10 октомври 2019 г. (в сила от 23 октомври 2019 г.)
Съдия: Ивета Венциславова Иванова
Дело: 20191720105252
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 10 септември 2019 г.

Съдържание на акта

 Р Е Ш Е Н И Е

1586

Гр. Перник, 10.10.2019 г.

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЕРНИК, Гражданско отделение, I-ви състав, в публичното съдебно заседание, проведено на трети октомври през две хиляди и деветнадесета година,                  в състав:

        РАЙОНЕН СЪДИЯ: ИВЕТА ИВАНОВА

при участието на секретаря Божура Антонова, като разгледа докладваното от съдията                   гр. дело № 05252/2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 12 и сл. от Закона за защита от домашното насилие /ЗЗДН/.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Мотивиран от всичко гореизложено и на основание чл. 15, ал. 1 ЗЗДН, съдът

Р Е Ш И:

НАЛАГА МЕРКИ ЗА ЗАЩИТА на В.Г.Е., с ЕГН: ********** и на С.Б.В., с ЕГН: **********, двете с адрес: ***,                                     *****срещу осъществен по отношение на тях акт на домашно насилие от Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                       *****с когото молителката В.Г.Е. е била във фактическо съпружеско съжителство и баща на малолетната им дъщеря – молителката С.Б.В., КАТО:

ЗАДЪЛЖАВА Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                    кв. „*** да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на В.Г.Е., с ЕГН: ********** и на С.Б.В., с ЕГН: **********, двете с адрес: ***.

ЗАБРАНЯВА на Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                            кв. „*** да приближава В.Г.Е.,                                с ЕГН: ********** и С.Б.В., с ЕГН: **********, двете с адрес:                            гр. ***, жилището им, находящо се в гр. ***, всяко друго жилище, на което се установят да живеят, местоработата на молителката В.Е., училището на молителката С.В. – ***** – гр. Перник, както и местата за социални контакти и отдих на молителките, на разстояние по-малко от 100 /сто/ метра за срок от 7 /седем/ месеца, считано от постановяване на решението и издаване на заповедта за защита.

ДА СЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА, съдържаща предупреждението за последиците от неизпълнението ѝ по чл. 21, ал. 3 ЗЗДН, а именно, че при неизпълнението ѝ Б.В.Б., с ЕГН: ********** ще бъде задържан от полицейския орган, констатирал нарушението и ще бъдат уведомени незабавно органите на Прокуратурата.

ОТХВЪРЛЯ искането на молителите за налагане на мярката за защита по чл. 5, ал. 1, т. 5 ЗЗДН – за задължаване на Б.В.Б., с ЕГН: ********** да посещава специализирани програми.

ОСЪЖДА Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                    кв. „***, на основание чл. 5, ал. 4 ЗЗДН, да заплати в полза на държавата глоба в размер на сумата от 300 лв.

ОСЪЖДА Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                    кв. „***, на основание чл. 11, ал. 2 ЗЗДН, да заплати по сметка на Районен съд – П.сумата от 50 лв., представляваща държавна такса, дължима по делото.

ОСЪЖДА Б.В.Б., с ЕГН: **********, с адрес: ***,                    кв. „***, на основание чл. 11, ал. 2 ЗЗДН, да заплати на В.Г.Е., с ЕГН: **********, с адрес: ***, сумата от 400 лв., представляваща сторени разноски по делото за адвокатско възнаграждение.

РЕШЕНИЕТО и ЗАПОВЕДТА ЗА ЗАЩИТА подлежат на НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване с въззивна жалба, пред Окръжен съд – Перник,                в седемдневен срок от връчването на препис на страните.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

Вярно с оригинала,

Б.А.