Споразумение по дело №2150/2009 на Районен съд - Плевен

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 26 ноември 2009 г. (в сила от 26 ноември 2009 г.)
Съдия: Димитър Христофоров Кирилов
Дело: 20094430202150
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 23 юни 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

ПРОТОКОЛ

 

2009 година                                                                            град ПЛЕВЕН

РАЙОНЕН  СЪД                                                  първи наказателен състав

На двадесет и шести ноември                                        две хиляди и девета година

В публично заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

 

ДИМИТЪР КИРИЛОВ

1. ТАТЯНА ЯНКУЛОВА

2.  ХРИСТИНА НИКОЛОВА

секретар: З.П.

прокурор: ПЛАМЕН ПЕТКОВ

сложи за разглеждане докладваното от съдията  ДИМИТЪР КИРИЛОВ

НОХД № 2150   по описа за 2009 год.

На именното повикване в 15.00  часа се явиха:

 

          ПОДСЪДИМИТЕ:

И.М.Г. - редовно призован, явява се лично и с адв. Росица Иванова с пълномощно от днес.

С.М.С. – редовно призован, явява се лично. Желая да сключа споразумение с РП-Плевен. Моля, да ми назначите служебен защитник.

С.Г.Б. – редовно призован, явява се лично. Желая да сключа споразумение с РП-Плевен. Моля, да ми назначите служебен защитник.

          Не се явява определения служебен защитник на подсъдимия И.М., адв. Д.Н. от ПАК.

          СТРАНА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН - редовно призована, се представлява от прокурор Пламен Петков.

          ПОСТР. ЮРД. ЛИЦЕ ОБЩИНА ПЛЕВЕН – редовно призована, се представлява от юрк. Петя Петкова.

          СВИДЕТЕЛИТЕ:

А.Т.М. - редовно призован, доведен от Затвора Плевен, явява се лично.

Ю.В.Г. – редовно призован, явява се лично.

Г.С.К. – редовно призован, явява се лично.

Х.Б.Х. – редовно призован, явява се лично.

Х.Д.Б. – редовно призован, явява се лично.

Т.Й.Н. – редовно призован, не се явява.

Г.Ц.М. – редовно призован, явява се лично.

Съдът, след като взе предвид изразеното становище от страна на подсъдимите С.С. и С.Б. намира, че следва да се изпрати писмо до АК-Плевен с искане за определяне на служебен защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б., поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ДА СЕ ИЗПРАТИ писмо до АК-Плевен с искане за определяне на служебен защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б.

ЯВЯВА се определения служебен защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б., адв. Антоанета Константинова.

ПОДСЪДИМИЯТ С. - Съгласен съм да ме защитава адв. Антоанета Константинова.

ПОДСЪДИМИЯТ Б. - Съгласен съм да ме защитава адв. Антоанета Константинова.

АДВ. КОНСТАНТИНОВА – Запознах се с материалите по делото,  поемам защитата на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б..

Съдът,

О П Р Е Д Е Л И:

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК адв. Антоанета Константинова от ПАК за служебен защитник на подсъдимия С.М.С..

НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК адв. Антоанета Константинова от ПАК за служебен защитник на подсъдимия С.Г.Б..

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОРЪТ - Да  се даде ход на делото.

АДВ. ИВАНОВА Да се даде ход на делото.

АДВ. КОНСТАНТИНОВА Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ  Г. – Да  се гледа делото.

ПОДСЪДИМИЯТ С. – Да  се гледа делото.

ПОДСЪДИМИЯТ  Б. – Да  се гледа делото.

          След като взе предвид становището на страните съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

          Снема самоличността на подсъдимия:

И.М.Г. - роден на *** г. в гр. Плевен, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, не работи, осъждан, с ЕГН – **********.

Получих препис от ОА преди повече от 7 дни.

С.М.С. - роден на *** г. в гр. Плевен, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, не работи, осъждан, с ЕГН – **********.

Получих препис от ОА преди повече от 7 дни.

С.Г.Б. - роден на *** г. в гр. Плевен, живущ ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, не работи, осъждан, с ЕГН – **********.

Получих препис от ОА преди повече от 7 дни.

ЮРК. ПЕТЯ ПЕТКОВА – Възстановени са щетите от престъплението. Няма да предявяваме граждански иск против подсъдимите.

Съдът,

  О П Р Е Д Е Л И:

          ОСВОБОЖДАВА свидетелите от участие в съдебното заседание.

          На страните се разясняват  правата по чл. 274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ - Отвод на съдебния състав не правя, нови искания по доказателствата нямам, възражения също нямам. Имам искане. Постигнали сме споразумение по реда на чл. 384 ал. 1 във вр. чл.382 от НПК със защитника на подсъдимия И.М.Г., адв.Росица Иванова и със защитникът на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б., адв. Антоанета Константинова и подсъдимите Г., С. и Б., което сме представили в писмен вид и моля да одобрите.

          АДВ. ИВАНОВА - Г-н съдия, не правим отвод на съдебния състав. Имаме искане. Постигнали сме споразумение по реда на чл. 384 от НПК с РП – Плевен, което сме представили в писмен вид и моля да го одобрите.

АДВ. КОНСТАНТИНОВА - Г-н съдия, не правим отвод на съдебния състав. Имаме искане. Постигнали сме споразумение по реда на чл. 384 от НПК с РП – Плевен, което сме представили в писмен вид и моля да го одобрите.

          ПОДСЪДИМИЯТ Г. - Г-н съдия, не правим отвод на съдебния състав. Моля, да одобрите споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ С. - Г-н съдия, не правим отвод на съдебния състав. Моля, да одобрите споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Б. - Г-н съдия, не правим отвод на съдебния състав. Моля, да одобрите споразумението.

          След като взе предвид становището на страните, съдът намира, че са налице предпоставките за откриване на съдебното следствие, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане обвинителния акт от прокурора и докладване на споразумението.

ДОКЛАДВА СЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ РП-ПЛЕВЕН

Днес, 26.11.2009 г. в гр. Плевен, се подписа настоящето споразумение между Районна прокуратура – Плевен, представлявана от прокурор Пламен Петков и адвокат Росица Иванова от ПлАК,  като защитник на подсъдимия И.М.Г., и адв. Антоанета Константинова, като защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б. и И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. – подсъдими по НОХД № 2150/2009 г. по описа на Плевенски районен съд

          СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА СЛЕДНОТО:

          1. Подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. се признават за виновни в това, че на 31.07.1999г. в гр.Плевен, чрез използване на МПС - лек автомобил „Москвич 408" с рег. № ЕН 0309 АА, собственост на Х.Д.Б. ***, след като се сговорили предварително и в немаловажен случай с непълнолетния А.Т.М. - спрямо когото делото е прекратено поради изтекла предвидената в закона давност за наказателно преследване, а за И.М.Г. и С.Г.Б. в качеството им на длъжностни лица - пазачи, натоварени с работа свързана с пазене на чуждо имущество - собственост на Община - Плевен, а за Б. и при условията на повторност в немаловажен случай, се опитали да отнемат чужди движими вещи - 41бр. метални платна, всяко по 3 500лв. /неденоминирани/ или всички платна на обща стойност 143 500лв. /неденоминирани/ от владението на собственика Община - гр.Плевен, без съгласието на представителния му орган, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е останало недовършено по независещи от тях причини - престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5, и т.6, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК - за подсъдимия И.М.Г.; престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НКза подсъдимия С.М.С. и престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5, т.6 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НКза подсъдимия С.Г.Б..

          СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия И.М.Г. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4, т.5, и т.6, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно – ШЕСТ месеца лишаване от свобода.

          НА основание чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с ТРИ години изпитателен срок.

СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия С.М.С. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4 и т.5, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно – ТРИ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвора Плевен.

СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия С.Г.Б. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4, т.5, т.6 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно - ТРИ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвора Плевен.

НА основание чл.189, ал.3 от НПК разноските по делото са в размер на 20 лв. се дължат солидарно от подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б.

ПОДСЪДИМИЯТ И.М.Г. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ С.М.С. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Г.Б. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

 

С П О Р А З У М Е Л И   С Е :

 

 

ПРОКУРОР:                                              ЗАЩИТНИК:

          / Пл.Петков /                                            / адв. Р. Иванова /

 

                                                                             ПОДСЪДИМ:

                                                                             /И.Г./

 

ЗАЩИТНИК:

                                                                             / адв. А. Константинова /

 

ПОДСЪДИМ:

/С.С./

 

ПОДСЪДИМ:

/С.Б.:

 

ПРОКУРОРЪТ – Господин съдия, с оглед становището на страните предлагам и моля да одобрите като окончателно споразумение за прекратяване на наказателното производство по НОХД № 2150/2009г. по описа на ПлРС, постигнато по реда на чл. 384 ал. 1 от НПК, между РП-Плевен, подсъдимия и защитникът му.

АДВ. КОНСТАНТИНОВА -  Г-н Председател, постигнали сме споразумение за прекратяване на наказателното производство по настоящото НОХД №2150/2009 г. по описа на ПлРС с представителя на РП – Плевен, същото не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.

АДВ. ИВАНОВА -  Г-н Председател, постигнали сме споразумение за прекратяване на наказателното производство по настоящото НОХД №2150/2009 г. по описа на ПлРС с представителя на РП – Плевен, същото не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ И.М.Г. – Разбирам в какво съм обвинен, признавам се за виновен, разбирам съдържанието и последиците от настоящото споразумение и съм съгласен с тях, Заявявам, че доброволно съм го подписал и декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Да се одобри споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ С.М.С. – Разбирам в какво съм обвинен, признавам се за виновен, разбирам съдържанието и последиците от настоящото споразумение и съм съгласен с тях, Заявявам, че доброволно съм го подписал и декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Да се одобри споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Г.Б. – Разбирам в какво съм обвинен, признавам се за виновен, разбирам съдържанието и последиците от настоящото споразумение и съм съгласен с тях, Заявявам, че доброволно съм го подписал и декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Да се одобри споразумението.

 

   Съдът намира, че така постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство по настоящото НОХД № 2150/2009 г.  по описа на ПлРС не противоречи на морала и закона, урежда въпросите по чл. 384 от НПК, поради което следва да бъде одобрено, а воденото срещу И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. наказателно производство прекратено, поради постигане на споразумение.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

           На основание чл. 283 от НПК ПРИЕМА и ВЛАГА чрез прочитането им писмените доказателства по НОХД № 2150/2009 г. по описа на ПлРС.

 

           ОДОБРЯВА на основание чл. 384 ал. 1 от НПК постигнатото и оформено като окончателно с настоящия съдебен протокол споразумение за прекратяване наказателното производство по настоящото НОХД № 2150/2009 г. по описа на ПлРС постигнато между РП – Плевен представлявана днес от прокурор Пламен Петков, адв. Росица Иванова от ПАК, защитник на подсъдимия И.М.Г. и адв. Антоанета Константинова, защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б. и подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. със снета по делото самоличност относно следното:

Днес, 26.11.2009 г. в гр. Плевен, се подписа настоящето споразумение между Районна прокуратура – Плевен, представлявана от прокурор Пламен Петков и адвокат Росица Иванова от ПлАК,  като защитник на подсъдимия И.М.Г., и адв. Антоанета Константинова, като защитник на подсъдимите С.М.С. и С.Г.Б. и И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. – подсъдими по НОХД № 2150/2009 г. по описа на Плевенски районен съд

          СТРАНИТЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА СЛЕДНОТО:

          1. Подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б. се признават за виновни в това, че на 31.07.1999г. в гр.Плевен, чрез използване на МПС - лек автомобил „Москвич 408" с рег. № ЕН 0309 АА, собственост на Х.Д.Б. ***, след като се сговорили предварително и в немаловажен случай с непълнолетния А.Т.М. - спрямо когото делото е прекратено поради изтекла предвидената в закона давност за наказателно преследване, а за И.М.Г. и С.Г.Б. в качеството им на длъжностни лица - пазачи, натоварени с работа свързана с пазене на чуждо имущество - собственост на Община - Плевен, а за Б. и при условията на повторност в немаловажен случай, се опитали да отнемат чужди движими вещи - 41бр. метални платна, всяко по 3 500лв. /неденоминирани/ или всички платна на обща стойност 143 500лв. /неденоминирани/ от владението на собственика Община - гр.Плевен, без съгласието на представителния му орган, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е останало недовършено по независещи от тях причини - престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5, и т.6, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК - за подсъдимия И.М.Г.; престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НКза подсъдимия С.М.С. и престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5, т.6 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НКза подсъдимия С.Г.Б..

          СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия И.М.Г. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4, т.5, и т.6, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно – ШЕСТ месеца лишаване от свобода.

          НА основание чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с ТРИ години изпитателен срок.

СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия С.М.С. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4 и т.5, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно – ТРИ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвора Плевен.

ПРИВЕЖДА на основание чл.68, ал.1 от НК в изпълнение наказанието по НОХД №557/1995г. на подсъдимия С.М.С., с което на същия е наложено наказание ЕДНА година лишаване от свобода, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим в Затвора - Плевен.

СТРАНИТЕ се споразумяват на подсъдимия С.Г.Б. да бъде наложено наказание на основание чл.195, ал.1, т.4, т.5, т.6 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, а именно - ТРИ месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвора Плевен.

ПРИВЕЖДА на основание чл.68, ал.1 от НК в изпълнение наказанието по НОХД №427/1997г. на подсъдимия С.Г.Б., с което на същия е наложено наказание ШЕСТ месеца лос, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим в Затвора - Плевен.

НА основание чл.189, ал.3 от НПК разноските по делото са в размер на 20 лв. се дължат солидарно от подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б.

ПОДСЪДИМИЯТ И.М.Г. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ С.М.С. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Г.Б. - декларира, че е съгласен със съдържанието на настоящето споразумение, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че подписва доброволно настоящето споразумение.

         

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24 ал.3  от НПК наказателното производство по НОХД 2150/2009 г.  по описа на Плевенски районен съд, поради постигане на споразумение.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

         

След одобряване на постигнатото споразумение, съдът се занима с мярката за неотклонение взета спрямо подсъдимите И.М.Г., С.М.С. и С.Г.Б..

Подсъдимите към настоящия момент са с мярка за неотклонение ПОДПИСКА, която съдът намира, че следва да бъде отменена.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

          ОТМЕНЯ мярката за неотклонение ПОДПИСКА взета спрямо подсъдимия И.М.Г..

ОТМЕНЯ мярката за неотклонение ПОДПИСКА взета спрямо подсъдимия С.М.С..

ОТМЕНЯ мярката за неотклонение ПОДПИСКА взета спрямо подсъдимия С.Г.Б..

 

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  подлежи на обжалване и протест пред ПОС в 7 – мо дневен срок от днес.

ПРОТОКОЛЪТ е написан в съдебно заседание и приключи в 15.15  часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  1/

 

                                                                                                2/