Разпореждане по дело №329/2023 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: 1165
Дата: 5 юни 2023 г.
Съдия: Михаил Драгиев Русев
Дело: 20237240700329
Тип на делото: Частно административно дело
Дата на образуване: 5 юни 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р  А  З  П  О  Р  Е  Ж  Д  А  Н  Е

 

Съдията-докладчик Михаил Русев, в закрито заседание на 05.06.2023 год., като разгледа адм. дело №329/2023 год. по описа на Административен съд – Стара Загора, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е с правно основание чл.276 и сл. от ЗИНЗС.

Образувано е по жалба от И.Г.П. с адрес ***, с искане за прекратяване на извършваните незаконосъобразни действия и бездействия на орган по изпълнение на наказанията, изразяващи се в изземване на три броя листа А4, съдържащи информационни сведения от Уикипедия, относно образци оръжия на швейцарската фирма „Зиг зауер“.

След запознаване с постъпилата жалба се установява, че са налице предпоставките за насрочване на делото в открито съдебно заседание.  

В изпълнение на законовите изисквания по чл.278 от ЗИНЗС за разглеждане на предявеното искане, следва да се задължи Началникът на Затвора – Стара Загора в 3-дневен срок от уведомяването да предостави по делото данни извършват ли се описаните в жалбата действия и  бездействия, и какво е основанието им.

По тези съображения и на основание чл.279, ал.1 от ЗИНЗС,   

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И   :

 

1. НАСРОЧВА за разглеждане в открито съдебно заседание адм. дело №329/2022 год. по описа на Административен съд – Стара Загора за 13.06.2023 год. от 10:20 ч., за която дата и час да се призоват страните, както следва:

ЖАЛБОПОДАТЕЛ: И.Г.П.,***

ОТВЕТНИК:  Началник на Затвора Стара Загора.

2. УКАЗВА на жалбоподателя, че делото ще бъде разгледано в негово отсъствие, ако изрично заяви до датата на насроченото открито съдебно заседание, че не желае да се яви или неявяването му е невъзможно поради здравословни или други основателни причини.

3. ЗАДЪЛЖАВА Началника на Затвора Стара Загора в 3-дневен срок от съобщаването да предостави данни извършват ли се описаните в жалбата действия и бездействия, и какво е основанието им.

4. ДА СЕ ИЗПРАТИ на ответника препис от жалбата, по която е образувано адм. дело №329/2023 год. по описа на Административен съд Стара Загора.

5. С оглед кратките срокове за разглеждане на делото, при необходимост документи да се изпратят и по имейла или факса.

 

 

 АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: