Разпореждане по дело №238/2021 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 30 август 2021 г.
Съдия: Светлозар Георгиев Рачев
Дело: 20217090700238
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 26 август 2021 г.

Съдържание на акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 798

гр. Габрово, 30.08.2021 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

             АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДГР. ГАБРОВО в закрито разпоредително заседание на тридесети август две хиляди двадесет и първа година в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛОЗАР РАЧЕВ

 

при секретаря ………… като разгледа докладваното от съдия Рачев адм. дело № 238 по описа за 2021 година  и за да се произнесе взе предвид следното:

 

            Производството е по повод жалба с вх. № 1514/25.08.2021г. по описа на Административен съд – гр. Габрово на „ХИДРО“ ООД – град Банкя, ул. Гео Милев № 16, с ЕИК *********, представлявано от управителите на дружеството Александър Савов и Лина Савова против Мълчалив отказ на Областен управител на Област Габрово по заявление вх. № АВК-01-1366/29.07.2021г.

 

 

            При извършената проверка относно редовността на жалбата, съдът установи, че последната не отговаря на законовите изисквания за редовност по чл. 151, т.3 от АПК – към жалбата не е приложен документ удостоверяващ  платена държавна такса.

           

            С оглед процесуална икономия, съдът намира, че следва да бъдат конституирани страните, делото следва да бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, като в същото време на жалбоподателя  бъде даден срок за отстраняване на посочената нередовност.

 

            С оглед становището на ответника, че не съхранява оригинал от „становище-правен анализ“ и че същото е предмет на авторски права, чийто носител не е Областния управител на Област Габрово, съдът намира, че следва укаже на жалбоподателя да се възползва от възможността дадена му с чл. 192 от ГПК.

 

 

            Водим от горното съдът

 

           Р А З П О Р Е Д И :

 

            КОНСТИТУИРА страните в производството както следва

            - „ХИДРО“ ООД – град Банкя, ул. Гео Милев № 16, с ЕИК *********, представлявано от управителите на дружеството Александър Савов и Лина Савова – ЖАЛБОПОДАТЕЛ

            - Областен управител на Област Габрово – ОТВЕТНИК

 

            НАСРОЧВА делото за 12.10.2021г. от 10,00 часа.

 

            УКАЗВА на жалбоподателя, на основание чл.158, ал.3, във връзка с ал.1 и чл. 151, т.3 от АПК, в седемдневен срок от получаване на съобщението:

            -да заплати държавна такса в размер на 50.- /петдесет/ лева по сметката Административен съд – гр. Габрово IBAN: ***, BIC: ***едстави документ, удостоверяващ плащането в деловодството на съда по номера на делото.

            При неотстраняване в срок на посочената нередовност, производството ще бъде прекратено, а насроченото съдебно заседание няма да бъде проведено.

 

            УКАЗВА на жалбоподателя във връзка с направеното доказателствено искане за представяне на документ да се възползва от възможността, предоставена му с чл. 192 от ГПК.

 

            На страните да се изпрати препис от разпореждането.

 

           Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

                     

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: