Споразумение по дело №1527/2016 на Районен съд - Хасково

Номер на акта: 180
Дата: 27 декември 2016 г. (в сила от 27 декември 2016 г.)
Съдия: Пламен Стоянов Георгиев
Дело: 20165640201527
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 21 декември 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

 

27.12.2016 година                                                гр. Хасково

Хасковски районен съд                                      X-и Наказателен състав

На двадесет и седми декември                          две хиляди и шестнадесета година

в публично заседание в следния състав:

 

 

                                                           Председател: ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

                                              Съдебни заседатели:                                                      

                                                                  

Секретар: Велислава Ангелова

Прокурор: Румен Сираков  

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя

НОХД № 1527 по описа за 2016 година.

На именното повикване в 10:15 часа, се явиха:

 

*****************************************

Съдът, като взе предвид, че депозираното споразумение, сключено между страните, не противоречи на закона и морала, намира, че на основание чл. 382, ал. 7 от НПК следва да бъде одобрено, а наказателното производство по отношение на подсъдимия А.В.Х. – прекратено на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради което

О П Р Е Д Е Л И : №

ОДОБРЯВА, на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, постигнатото споразумение между Районна прокуратура гр. Хасково, представлявани от Районен прокурор Румен Сираков и адв. Й.С.Й. ***, защитник на подсъдимия А.В.Х., по силата на което:

 ПРИЗНАВА подсъдимия А.В.Х. – ****************, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН за това, на 17.04.2016г. в с. Б., обл. Хасково, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка „**********, с рег.№ **********, нарушил правилата за движение: чл.20, ал.1 от ЗДвП - „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват; чл.20, ал.2 от ЗДвП - „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението и чл.21, ал.1 от ЗДвП - „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h: за ППС от категория "В" в населено място - 50 km/h, и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на М.М.М.от с. Б., обл. Хасково, изразяваща се в трайно затруднение в движението на десния крак, което се дължи на закрито счупване на костите на дясната подбедрица, като деянието е извършено в пияно състояние /с концентрация на алкохол в кръвта 1.92 на хиляда, установено по надлежния ред/ - престъпление по чл.343, ал. 3, предл.1, б.а, вр. ал. 1, б. „б, предл. 2, вр. чл.342, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.343, ал. 3, предл.1, б.а, вр. ал.1, б „б, предл. 2, вр. чл.342, ал.1, вр. чл. 54, ал.1 от НК, МУ НАЛАГА наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ за срок от 1 /една/ година и 2 /два/ месеца.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 /три/ години.

На основание чл.343г, вр. чл.343, ал. 3, предл.1, б. „а, вр. ал.1, б „б, предл. 2, вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл.37, ал.1, т. 7 от НК НАЛАГА на подсъдимия А.В.Х., ЕГН: ********** *** наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 /една/ година и 5 /пет/ месеца.

            ОСЪЖДА, на основание чл. 189, ал. 3 от НПК, А.В.Х., ЕГН: ********** *** да заплати в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР – Хасково направените на досъдебното производство разноски в размер на 980.70 /деветстотин и осемдесет лева и седемдесет стотинки / лева, а по сметка на РС гр. Хасково – сумата в размер на 5.00 лева – ДТ в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

             ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, наказателното производство по НОХД № 1527/2016г. по описа на Районен съд гр. Хасково по отношение на подсъдимия А.В.Х. ЕГН ********** ***.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

На основание чл. 382, ал. 10 от НПК за определението на съда да се изпрати съобщение на пострадалия М.М.М.от с. Б., обл. Хасково с указание, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

ПРОКУРОР – Да се отмени мярката за неотклонение, с оглед така одобреното споразумение.

АДВ. Й. – Да се отмени мярката за неотклонение на подзащитния ми.

ПОДСЪДИМ – Да се отмени мярката.

            Съдът, като взе предвид, че в днешно съдебно заседание бе постигнато и одобрено споразумение, с което подсъдимият е признат за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност от една страна, а от друга - отчете вида на наложените с него наказания, и приложението на разпоредбата на чл. 66, ал. 1 от НК по отношение на наказанието „лишаване от свобода“, намира, че взетата по отношение на същия мярка за неотклонение на досъдебното производство „Подписка” следва да бъде отменена.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :    

ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимия А.В.Х., ЕГН: ********** *** мярка за неотклонение „Подписка” по Досъдебно производство № 393/2016г. по описа на РУ на МВР -Хасково.

Определението в частта относно мярката за неотклонение подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр. Хасково в 7-дневен срок от днес.

Заседанието приключи в 10.30 часа.

Протоколът се изготви на 27.12.2016г.

 

Председател: /п/ не се чете

 

 

Секретар: /п/ не се чете

Вярно с оригинала!

Секретар: В.А.