Разпореждане по дело №123/2019 на Административен съд - Добрич

Номер на акта: 199
Дата: 18 февруари 2019 г.
Съдия: Теодора Андонова Милева
Дело: 20197100700123
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 14 февруари 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

№………./18.02.2019 год., гр. Добрич

 

      Добричкият административен съд, 5 състав, в закрито заседание на осемнадесети февруари  две хиляди и деветнадесета година, като разгледа докладваното от съдия-докладчик Т. Милева адм.дело №123 по описа на ДАС за 2019 г., намира следното:

 

       Производството по делото е образувано по жалба  на ДКИ „КЦ ДВОРЕЦА“ гр. Балчик, със седалище и адрес на управление гр. Балчик, к.з. Двореца, п.к.60, представлявано от директора Жени Михайлова Михайлова срещу Ценоразпис, цени на вход и услуги в УБГ Балчик за 2019 г., утвърден от Ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ гр. София и по искова молба от ДКИ „КЦ ДВОРЕЦА“ гр. Балчик, със седалище и адрес на управление гр. Балчик, к.з. Двореца, п.к.60, представлявано от директора Жени Михайлова Михайлова срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“, гр. София, представляван от ректора проф. дфн Анастас Герджиков с цена на иска 430 лева.

       След запознаване с представените към жалбата доказателства,  съдът констатира следното:

       По делото липсват доказателства за внесена държавна такса, поради което подадената жалба е нередовна и по смисъла на чл.158 от АПК във връзка с чл.151, т.3 от АПК.

       В петитума по т.1 от жалбата се съдържа искане за спиране действието/прилагането на Ценоразписа и да се прекратят незаконосъбразните действия на служителите на университета. Съгл. чл.166, ал.1 от АПК, оспорването спира изпълнението на акта. За съда не става ясно защо се иска спиране /има допуснато предварително или по закон такова/? Относно прекратяване незаконосъобразните действия – чл.250 от АПК.

        Предвид гореизложеното жалбата следва да бъде оставена без движение, като бъде даден 7-дневен срок на жалбоподателя от получаване на съобщението да отстрани нередовностите, поради което и на основание с чл.158, ал.1  от АПК

 

 

                  Р А З П О Р Е Ж Д А М:

 

        ОСТАВЯМ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ производството по делото.

        ПРЕДОСТАВЯМ 7-дневен срок на жалбоподателя от получаване на съобщението да представи доказателства за внесена държавна такса в размер на  100 лева /по 50 лева за жалбата и 50 лева за исковата молба/  по сметка на Административен съд гр. Добрич, както и да заяви изрично поддържа ли направените искания, съдържащи се в петитума на т.1 от жалбата.

       При неизпълнение на указанията на съда в срок ЖАЛБАТА ЩЕ БЪДЕ ОСТАВЕНА БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ, а производството по делото ще бъде прекратено.

       Разпореждането не подлежи на обжалване, като препис от същото следва да се изпрати на жалбоподателят.

 

 

 

                                                           АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: