Решение по дело №3081/2015 на Районен съд - Сливен

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 14 декември 2015 г. (в сила от 14 декември 2015 г.)
Съдия: Минчо Стоянов Минев
Дело: 20152230103081
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 28 август 2015 г.

Съдържание на акта

Р Е Ш Е Н И Е   928

 

14.12.2015 г., град Сливен

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Сливенски районен съд                                                       VІ-ти ГРАЖДАНСКИ състав

в публично заседание на 26.11.2015 г., в следния състав:

Председател : МИНЧО МИНЕВ

секретар: Т.И.

прокурор:

като разгледа докладваното от СЪДИЯ МИНЧО МИНЕВ

гр. дело № 3081 по описа за 2015 година и за да се произнесе, съобрази:

 

………………………………………………………

Водим от изложеното, Сливенски районен съд

 

                                                          Р  Е  Ш  И:

                                          

ПРЕКРАТЯВА с развод, без да се произнася по въпроса за вината, сключения на 13.04.2004 г. с Акт № 99 от същата дата на община Сливен, граждански брак между М.К.П. с ЕГН: **********, адрес: *** и А.М.П. с ЕГН: **********, адрес: ***.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между съпрузите споразумение, като:

ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака жената да носи предбрачното си фамилно име К. ..

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетните деца М. А. П. с ЕГН **********; К. А. П. с ЕГН ********** и С. А. П. с ЕГН **********, на майката М.К.П. с ЕГН: **********, а

ОПРЕДЕЛЯ на бащата А.М.П. с ЕГН: ********** режим на лични отношения с децата М. А. П. с ЕГН **********; К. А. П. с ЕГН ********** и С. А. П. с ЕГН **********, както следва: всяка втора и четвърта седмица от месеца от 08:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване, както и един месец по време на ползвания от мъжа годишен отпуск, който не съвпада с годишния отпуск на майката. През ваканциите и празничните дни – по предварителна договорка между родителите.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на децата М. А. П. с ЕГН **********; К. А. П. с ЕГН ********** и С. А. П. с ЕГН **********  – при родителя, на когото с това решение се предоставя упражняването на родителските права- майката М.К.П. с ЕГН: **********.

ОСЪЖДА А.М.П. с ЕГН: ********** да заплаща за малолетното дете М. А. П. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител М.К.П. с ЕГН: ********** ежемесечна издръжка в размер на по 95,00 лв. (деветдесет и пет лева), считано от влизане в сила на настоящото решение до навършване пълнолетие на детето или до настъпването на правопроменящи или прекратяващи издръжката обстоятелства, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до окончателното изплащане.

ОСЪЖДА А.М.П. с ЕГН: ********** да заплаща за малолетното дете К. А. П. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител М.К.П. с ЕГН: ********** ежемесечна издръжка в размер на по 95,00 лв. (деветдесет и пет лева), считано от влизане в сила на настоящото решение до навършване пълнолетие на детето или до настъпването на правопроменящи или прекратяващи издръжката обстоятелства, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до окончателното изплащане.

ОСЪЖДА А.М.П. с ЕГН: ********** да заплаща за малолетното дете С. А. П. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител М.К.П. с ЕГН: ********** ежемесечна издръжка в размер на по 95,00 лв. (деветдесет и пет лева), считано от влизане в сила на настоящото решение до навършване пълнолетие на детето или до настъпването на правопроменящи или прекратяващи издръжката обстоятелства, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до окончателното изплащане.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху малолетните деца Д. А. П. с ЕГН ********** и К. А. П. с ЕГН ********** на бащата А.М.П. с ЕГН: **********, а

ОПРЕДЕЛЯ на майката М.К.П. с ЕГН: ********** режим на лични отношения с децата Д. А. П. с ЕГН ********** и К. А. П. с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета седмица от месеца от 08:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване, както и един месец през време на ползвания от жената годишен отпуск, който не съвпада с годишния отпуск на бащата. През ваканциите и празничните дни – по предварителна договорка между родителите.

ОПРЕДЕЛЯ местоживеене на децата Д. А. П. с ЕГН ********** и К. А. П. с ЕГН ********** – при родителя, на когото с това решение се предоставя упражняването на родителските права- бащата А.М.П. с ЕГН: **********.

ОСЪЖДА М.К.П. с ЕГН: ********** да заплаща за малолетното дете Д. А. П. с ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител А.М.П. с ЕГН: ********** ежемесечна издръжка в размер на по 95,00 лв. (деветдесет и пет лева), считано от влизане в сила на настоящото решение до навършване пълнолетие на детето или до настъпването на правопроменящи или прекратяващи издръжката обстоятелства, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до окончателното изплащане.

ОСЪЖДА М.К.П. с ЕГН: ********** да заплаща за малолетното дете К. А. П. с ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител А.М.П. с ЕГН: ********** ежемесечна издръжка в размер на по 95,00 лв. (деветдесет и пет лева), считано от влизане в сила на настоящото решение до навършване пълнолетие на детето или до настъпването на правопроменящи или прекратяващи издръжката обстоятелства, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска до окончателното изплащане.

ПОСТАНОВЯВА семейното жилище, находящо се в гр. С., ул. „К.” № …, да се ползва от М.К.П. с ЕГН: ********** и децата М. А. П. с ЕГН **********; К. А. П. с ЕГН ********** и С. А. П. с ЕГН **********, до навършване пълнолетие от децата; до отпадане на жилищната нужда или до сключването на нов брак от жената.

СЪПРУЗИТЕ не претендират издръжка помежду си.

РАЗНОСКИТЕ по делото се поемат от всяка от страните по равно.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 50,00 лева, 25,00 лв. от която е внесена от жената при депозиране на молбата пред съда, поради което:

ОСЪЖДА А.М.П. с ЕГН: ********** да заплати на държавата, в полза на СлРС за окончателна държавна такса сумата 25,00 лв.  (двадесет и пет лева), както и държавна такса от 5,00 лв. (пет лева) ако за това вземане бъде издаден от СлРС служебно изпълнителен лист в полза на НАП.

ОСЪЖДА А.М.П. с ЕГН: ********** да заплати на държавата, в полза на Сливенски районен съд, държавна такса от 2 % за издръжката на детето М. сумата 68,40 лв. (шестдесет и осем лева и четиридесет стотинки); на детето К. - 68,40 лв. (шестдесет и осем лева и четиридесет стотинки); на детето С. - 68,40 лв. (шестдесет и осем лева и четиридесет стотинки), както и държавна такса от 5 лв. (пет лева), ако съда издаде служебно изпълнителен лист за принудителното събиране на тези вземания, или бъде издаден изпълнителен лист за издръжката на децата.

ОСЪЖДА М.К.П. с ЕГН: ********** да заплати на държавата, в полза на Сливенски районен съд, държавна такса от 2 % за издръжката на детето Д. сумата 68,40 лв. (шестдесет и осем лева и четиридесет стотинки); за детето К. - 68,40 лв. (шестдесет и осем лева и четиридесет стотинки), както и държавна такса от 5 лв. (пет лева), ако съда издаде служебно изпълнителен лист за принудителното събиране на тези вземания, или бъде издаден изпълнителен лист за издръжката на децата.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: