Решение по дело №3625/2019 на Районен съд - Велико Търново

Номер на акта: 1634
Дата: 23 декември 2019 г. (в сила от 23 декември 2019 г.)
Съдия: Галя Илиева
Дело: 20194110103625
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 6 декември 2019 г.

Съдържание на акта

 

 

 

Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

№….

 

гр.В.Търново, 23.12.2019г.

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

            Великотърновски районен съд, пети състав, в публично заседание на двадесети декември през две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: Г И.

при секретаря П.П, като разгледа докладваното от районния съдия гр.д.№3625 по описа за 2019 г., за да се произнесе съобрази следното:

 

Производството е образувано по молба за допускане на развод по взаимно съгласие с правно основание чл.50 от СК и се движи по реда на чл. 330 от ГПК.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************Ръководен от гореизложеното съдът

 

Р      Е      Ш      И  :

 

 ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ сключения на******. в гр.С, с акт №****., граждански брак между В.Й.Й. с ЕГН **********, с адрес *** и П.И.Й. с ЕГН ********** с адрес ***.

                                                                                                                             

  УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните споразумение с правно основание чл. 51 от СК, както следва:

 

               І. След прекратяване на брака молителката П.И.Й. с ЕГН **********  ще продължи да носи брачното си  фамилно име- Й..

 

             ІІ. Съпрузите се съгласяват да не си дължат издръжка един на друг след прекратяване на брака.

 

               ІІІ. Молителите заявяват, че СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, намиращо се в************, собственост на съпруга, ще се ползва от двамата молители, като същите се споразумяват, че няма да имат взаимни претенции относно вземания по повод ползване на семейното жилище и претенции по чл.57 ал.1 от СК.

               Молителите заявяват, че отношенията си за придобитите движими вещи, представляващи СИО, са уредили  извънсъдебно, преди подписване на споразумението.

 

  ОСЪЖДА В.Й.Й. с ЕГН **********, с адрес *** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Великотърновски районен съд държавна такса  в размер на 20 лв./двадесет лева/, както и сумата 5лв. за държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.  

 

ОСЪЖДА П.И.Й. с ЕГН ********** с адрес *** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Великотърновски районен съд държавна такса  в размер на 20 лв./двадесет лева/, както и сумата 5лв. за държавна такса, в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.  

    Решението не подлежи на обжалване.     

                                   

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: