Определение по дело №190/2021 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 203
Дата: 26 януари 2021 г. (в сила от 26 януари 2021 г.)
Съдия: Дарина Неделчева Рачева Генадиева
Дело: 20217050700190
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 25 януари 2021 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ ……….

 

Гр. Варна,  26.01.2021 година      

 

            Административен съд – Варна, ІІІ състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и шести януари две хиляди двадесет и първа година, в състав:

Съдия: Дарина РАЧЕВА

като разгледа адм. д. № 190/21 по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е образувано по жалба от собственици на имоти в гр. Варна, район „Младост“, ул. „Топола“ № 3, № 4, № 8 и № 20 и от Супермаркет „Макао“. Данни за самоличността на жалбоподателите липсват.

В жалбата са изложени обстоятелства относно наводняване на мазите на кооперациите на горните адреси и са описани предприемани през годините действия на „ВиК – Варна“ и районната администрация.

Иска се назначаване на проверка и изразяване на становище от страна на съда.

 

След запознаване със жалбата и представените към нея копия от кореспонденция, Административен съд – Варна намира, че действията, които са поискани, не попадат в обхвата на чл. 128 от АПК, поради което не са подведомствени на съда. Т.нар. „жалба“ има характеристиките на сигнал, който следва да бъде отправен до кмета на района, който има съгласно чл. 46, ал. 1, т. 2 от ЗМСМА правомощия да организира провеждането на благоустройствени, комунални и други мероприятия.

Ето защо, образуваното пред АС – гр. Варна производство следва да бъде прекратено, а жалбата и приложените към нея документи следва да бъдат изпратени по компетентност на кмета на район „Младост“ при Община Варна.

Поради липсата на изрично предвидена в закона възможност за инстанционен контрол, по аргумент от чл. 274, ал. 1 от ГПК, вр. чл. 144 от АПК, определението не подлежи на обжалване.

 

Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 135, ал. 1 от АПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 190 по описа на Административен съд – Варна за 2021 година.

 

ИЗПРАЩА жалбата по компетентност на кмета на район „Младост“ при Община Варна.

 

Препис от определението да се изпрати на посоченото в жалбата лице за контакт: К.В.,***.

 

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.                                                                                                                                                                                                                                                                                               СЪДИЯ: