Разпореждане по дело №41/2023 на Административен съд - Добрич

Номер на акта: 116
Дата: 19 януари 2023 г.
Съдия: Силвия Минкова Сандева-Иванова
Дело: 20237100700041
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 18 януари 2023 г.

Съдържание на акта

 

Д О Б Р И Ч К И  А Д М И Н И С Т Р А Т И В Е Н  С Ъ Д

 

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 

№ ………………/19.01.2023 г., гр.Добрич

                                                     

     

   С.Сандева – съдия – докладчик по адм. дело № 41/2023 г. по описа на АдмСДобрич, като взех предвид, че подадената жалба е нередовна (1. в жалбата не е посочено в какво се състои искането до съда;  2. към жалбата няма приложен документ за платена държавна такса в размер на 10, 00 лева), считам, че същата следва да бъде оставена без движение, като бъде даден 7-дневен срок на жалбоподателката, считано от получаване на съобщението, да отстрани констатираните нередовности на основание чл. 158, ал. 1 от АПК, във вр. чл. 150, ал. 1, т. 7 и чл. 151, т. 3 от АПК.

 Същевременно жалбата е подадена направо до съда, а не чрез административния орган, както изисква разпоредбата на чл. 152, ал. 1 от АПК, поради което преписката по издаването на оспорената заповед следва да бъде изискана служебно от съда въз основа на копие от жалбата по аргумент от чл. 152, ал. 4 от АПК.  

 С оглед на горното

 

Р А З П О Р Е Д И Х :

 

 ОСТАВЯМ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата.  

 ДАВАМ 7-дневен срок на жалбоподателката, считано от датата на получаване на съобщението, с допълнителна писмена молба до съда да посочи в какво се състои искането й до съда, както и да представи доказателства за внасяне на дължимата държавна такса по жалбата в размер на 10, 00 лева по сметка на АдмС – Добрич.     

 При неизпълнение на указанията на съда в цялост и в срок производството по делото ще бъде прекратено на основание чл. 158, ал. 3 от АПК.

 ДА СЕ ИЗПРАТИ КОПИЕ от жалбата на ответника – кмета на община Добрич, който в 7-дневен срок от получаване на съобщението следва да представи заверено копие на цялата административна преписка по случая.  

 Разпореждането да се съобщи на страните чрез изпращане на препис от него по реда на чл.138 от АПК.                                       

 Разпореждането не подлежи на обжалване.

     

           

Административен съдия :