Определение по дело №2386/2018 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 2824
Дата: 2 ноември 2018 г.
Съдия: Светлана Кирилова Цанкова
Дело: 20183100502386
Тип на делото: Въззивно частно гражданско дело
Дата на образуване: 19 октомври 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 

 

 

№………

 

гр.Варна,     ……          год.

 

ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в закрито заседание , в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ЮЛИЯ БАЖЛЕКОВА

                   ЧЛЕНОВЕ:   ТАТЯНА МАКАРИЕВА

СВЕТЛАНА ЦАНКОВА

                                                                                     

като разгледа докладваното от съдия Св.Цанкова

 ч.гр.д. № 2386/2018год. по описа на ВОС,

 за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по въззивна жалба депозирана от М.С.К., чрез процесуалния и представител адв. Г., против определение № 11015/02.10.2018 год постановено по гр.д. дело № 14608/2018 г. по описа на РС – Варна,с което се  ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело № 14608/2018 г. по описа на РС – Варна и се      ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Административен съд – Варна.

Твърди се,че постановеното определение е незаконосъобразно по изложени подробни доводи в депозираната жалба,като се моли неговата отмяна и постановяване на друго,с което да се върне делото на ВРС за произнасяне по съществото на правния спор. Претендират се и разноски по делото.

      За да се произнесе, настоящият въззивен състав взе предвид следното :           

          Производството пред ВРС е образувано по жалба на М.С.К. срещу Заповед № 365з-2957/24.07.2018г. на старши комисар Даниел Пашов – Директор на ОД на МВР Варна, с която й е наложено дисциплинарно наказание „Предупреждение за уволнение“.

Както с исковата молба, така и в депозираната частна жалба, М.К. не е направила твърдения и не е представила доказателства  каква длъжност изпълнява, за да може да се направи извод дали е държавен служител или служител по трудово правоотношение в органите на МВР.

Поради това обстоятелство, настоящият въззивен състав като взе предвид обстоятелството, че ЗМВР е специален закон  и липсват доказателства,че М.К. е служител по трудово правоотношение, счете, че съобразно правилата за родова подсъдност, установена в чл.211 от ЗМВР,  ВРС не е компетентен да разгледа исковата претенция и да се произнесе по нея, а производството следва да бъде прекратено и изпратено по компетентност на Административен съд-Варна.

Поради съвпадащите изводи на настоящия въззивен състав с изводите на ВРС, определението на ВРС като правилно и законосъобразно следва да се потвърди, като в случая не следва да се присъждат и претендираните от жалбоподателката разноски ,свързани с депозирането на въззивната частна жалба .

 

           Воден от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

           ПОТВЪРЖДАВА определение № 11015/02.10.2018 год постановено по гр.д. дело № 14608/2018 г. по описа на РС – Варна.

 

           Определението не подлежи на обжалване.

               

 

 

 

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                  ЧЛЕНОВЕ:1.     

 

 

 

                     2.