Споразумение по дело №883/2020 на Районен съд - Ловеч

Номер на акта: 260008
Дата: 9 октомври 2020 г. (в сила от 9 октомври 2020 г.)
Съдия: Георги Бойчев Христов
Дело: 20204310200883
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 6 октомври 2020 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

 

           гр.Ловеч, 09.10.2020 г.

                     

ЛОВЕШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, втори състав  в публично съдебно заседание на девети октомври  две хиляди и  двадесета   година, в състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГЕОРГИ ХРИСТОВ 

 

При секретаря : НАТАША  БОГДАНОВА

и прокурор  ЦВЕТОМИР ПАПУРКОВ     сложи за разглеждане

НОХД    883         по описа за      2020 год.

докладвано   от                 с  ъ  д  и  я  т   а

На именното повикване в  11.00 часа се явиха:  

Подсъдимият С.А.Ч., редовно призован, лично и с адв.В.Г. *** служебно назначен на  дос.производство.   

За РП  - прокурор  Папурков.

ПРОКУРОРА: Да се даде ход на делото.

АДВ.Г.: Да се даде ход на делото,  нямаме  възражение  против състава на съда.

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване   ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Снема самоличността на подсъдимия.

           С.А.Ч. -  роден на *** ***, постоянен адрес-***, настоящ адрес,***, български гражданин, разведен, със средно образование, пенсионер по болест,  неосъждан, ЕГН:**********.

ПРОКУРОРА: Няма да соча доказателства.  

АДВ.Г.: Г-н съдия, предварително сме заплатили разноските по делото, като моля, да приемете  като доказателство вносна бележка.

Съдът намира, че следва да се приеме като доказателство по делото представената вносна бележка от подсъдимия за заплатени разноски по ДП, поради което

ОПРЕДЕЛИ

ПРИЕМА  И ВЛАГА като доказателство по делото представената вносна бележка от подсъдимия за заплатени разноски по ДП от 09.10.2020 г.

ДАВА СЕ ХОД НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ПРОКУРОРА: Г-н съдия, постигнахме споразумение със защитника и с подсъдимия, по силата на което последният се признава за виновен в извършеното престъпление, за което е предаден на съд по чл.234в, ал.1 от НК, като при условията на чл.55, ал.1, т.2, б."б" от НК наказание „пробация" със следните пробационни мерки: -задължителна регистрация по настоящ адрес-***, за срок от 6 /шест/ месеца, при периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;-задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 /шест/ месеца. Страните се споразумяхме на осн. чл.55, ал.3 от НК да не бъде налагано предвиденото по - леко наказание „глоба", което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода". Веществените доказателства: два броя проводници тип „ШКПЛ", автоматичен прекъсвач 32А, дъска с монтирани върху нея усилен контакт, монофазен контакт черен на цвят със зелена боя/резедава/ и контакт 16А, бял на цвят, три броя кабел тип „ПВВМ" и един брой лустер клема- черна на цвят, които принадлежат на обвиняемия и са послужили за извършване на престъплението, на осн. чл.53, ал.1, б."а" НК, следва да се отнемат в полза на държавата и след влизане в сила на споразумението да бъдат унищожени. Разноските по делото - 91,50 лева за извършена електротехническа експертиза, да се изплатят от обвиняемия Ч. по сметка на ОД на МВР Ловеч. Смитам, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и моля да го одобрите. 

АДВ.Г.: Г-н съдия, моля, да одобрите предложеното споразумение, което постигнахме с подзащитният ми и с прокурора, по силата на което подсъдимия се признава  за виновен в извършеното престъпление, за което е  предаден  на съд и сме съгласни да му бъде наложено наказание пробация, при пробационните мерки изложени от прокурора. Направените по делото разноски сме заплатили, за което представихме вносна бележка.

ПОДСЪДИМИЯТ Ч.: Признавам се за виновен. Заявявам, че доброволно и собственоръчно съм  подписал  споразумението, както и че разбирам последиците от същото. Съгласен съм с така предложеното наказание и се отказвам от разглеждане на делото по общия ред. 

         

Съдът приема и влага следното споразумение:

 

ПОДСЪДИМИЯТ С.А.Ч. -  роден на *** ***, постоянен адрес-***, настоящ адрес,***, български гражданин, разведен, със средно образование, безработен, неосъждан, ЕГН **********,  се признава ЗА ВИНОВЕН за това, че на неустановен ден в периода от месец ноември 2019г. до 09.03.2020г. в махала „Киркова", общ. Угърчин, обл. Ловеч, ул. „България" № 18, чрез техническо средство състоящо се от няколко последователно свързани кабела с различно сечение и тип, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „ЧЕЗ- Разпределение България" АД- София, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл.234в, ал.1 от  НК, като  при условията на чл.55, ал.1, т.2, б."б" от  НК, му бъде наложено наказание „ПРОБАЦИЯ" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а, ал.2, т.1  от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от 6/шест/  месеца, като подсъдимият се явява и подписва пред пробационен служител или определено от него  длъжностно лице  два   пъти  седмично.

 - по чл. 42а, ал.2, т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 6/шест/ месеца.    

На осн. чл.55, ал.3 от НК да не се налага предвиденото по-леко наказание „глоба", което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода".

На осн. чл.53, ал.1, б."а" от НК, ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: два броя проводници тип „ШКПЛ", автоматичен прекъсвач 32А, дъска с монтирани върху нея усилен контакт, монофазен контакт черен на цвят със зелена боя/резедава/ и контакт 16А, бял на цвят, три броя кабел тип „ПВВМ" и един брой лустер клема- черна на цвят, послужили за извършване на престъплението, следва да се отнемат в полза на държавата и след влизане на споразумението в сила,  да бъдат унищожени

  Няма по делото имуществените щети са възстановени. 

  Направените по делото разноски по сметка на ОД на МВР Ловеч  в размер на 91,50  лева , да се възложат на подсъдимия С.А.Ч..

 

 

                                             СПОРАЗУМЕЛИ СЕ :

 

 

       ПРОКУРОР: ....................             ЗАЩИТНИК: ………………………. 

                      /Цветомир Папурков/                                /адв.В.Г./  

         

 

                                                     ПОДСЪДИМ: ………………………

                                                                          /С.А.Ч./

 

 

Съдът като взе предвид постигнатото споразумение между прокурор Папурков, защитника адв.Г. от ЛАК и подсъдимият С.А.Ч., и доказателствата по делото намира, че същото не противоречи на закона и морала, поради което  и на основание  чл.381, ал.1 от НПК следва да бъде одобрено, като наказателното производство бъде прекратено.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между прокурор Папурков, защитника адв.Г. от ЛАК и подсъдимият С.А.Ч., както следва:

ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМИЯ С.А.Ч. -  роден на *** ***, постоянен адрес-***, настоящ адрес,***, български гражданин, разведен, със средно образование, безработен, неосъждан, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН за това, че на неустановен ден в периода от месец ноември 2019г. до 09.03.2020г. в махала „Киркова", общ. Угърчин, обл. Ловеч, ул. „България" № 18, чрез техническо средство състоящо се от няколко последователно свързани кабела с различно сечение и тип, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „ЧЕЗ- Разпределение България" АД- София, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, поради което и на основание чл.234в, ал.1 и чл.55, ал.1, т.2, б."б" от  НК, му НАЛАГА НАКАЗАНИЕ „ПРОБАЦИЯ" при следните пробационни мерки:

-по чл.42а, ал.2, т.1  от НК, задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от 6/шест/  месеца, като подсъдимият се явява и подписва пред пробационен служител или определено от него  длъжностно лице  два   пъти  седмично.

 - по чл. 42а, ал.2, т.2 НК, задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от 6/шест/ месеца.   

На осн. чл.55, ал.3 от НК, НЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание „глоба", което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода".

На осн. чл.53, ал.1, б."а" от НК, ОТНЕМА в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: два броя проводници тип „ШКПЛ", автоматичен прекъсвач 32А, дъска с монтирани върху нея усилен контакт, монофазен контакт черен на цвят със зелена боя/резедава/ и контакт 16А, бял на цвят, три броя кабел тип „ПВВМ" и един брой лустер клема- черна на цвят, като след влизане на споразумението в сила,  бъдат унищожени.

Няма по делото имуществените щети са възстановени.   

Подсъдимият С.А.Ч. е възстановил направените  по делото разноски по сметка на ОД на МВР Ловеч в размер на 91.50 лева с вносна бележка от 09.10.2020 г., приета като доказателство по делото.  

На основание чл. 24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД 883/2020г. по описа на ЛРС срещу подсъдимия С.А.Ч..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Препис от определението да се изпрати на РП – Ловеч за сведение и изпълнение.

Заседанието  се   закри в  11.30  часа.

Протоколът се написа в съдебно заседание.

 

                                                                                           

 

                                                     РАЙОНЕН  СЪДИЯ:

 

 

                                                                   СЕКРЕТАР: