Разпореждане по дело №21/2021 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 28 юли 2021 г.
Съдия: Емилия Кирилова Кирова Тодорова
Дело: 20217090700021
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 януари 2021 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

№ 722

гр. Габрово, 28.07.2021 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

             АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДГР. ГАБРОВО в закрито съдебно заседание от двадесет и осми юли, две хиляди двадесет и първа година в състав:

                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯ КИРОВА-ТОДОРОВА

 

като разгледа материалите по адм. дело № 21 по описа за 2021 година и за да се произнесе взе предвид следното:

 

По настоящото дело съдът се е произнесъл със съдебен акт - Решение, с което е отхвърлил жалба, подадена от „Глобъл Лес – 83“ ЕООД, ЕИК: *********, против ИАА – предмет на правния спор.

          С вх. № 1109 от 28.06.2021 г. по описа на Административен съд Габрово е постъпила касационна жалба от „ГЛОБЪЛ ЛЕС - 83“ ООД – с. Сенник, ул. Втори юли № 5 общ. Севлиево, ЕИК *********, представлявано от управителя на дружеството С.Д.И., срещу Решение № 60 от 14.05.2021г. постановено по настоящото адм. дело.

          При извършена проверка на редовността на касационната жалба, съдът е констатирал, че същата не отговаря на изискването по чл. 213, т. 3 от АПК– към жалбата не е приложен документ, удостоверяващ плащането на дължимата държавна такса, която в случая, съгласно чл.227а, ал.1 от АПК, е в размер на 370.00 лева. Установено е и че жалбата не отговаря на изискванията на чл. 212, ал. 2 от АПК, т.к. не е преподписана от адвокат, не е приложено пълномощно в тази връзка и не са налице доказателства, че лицето, което я е подписало, притежава юридическа правоспособност. Не е приложено и копие от жалбата за насрещната страна, съгласно изискванията на чл. 213, т. 4 от АПК.

          С разпореждане от 28.06.2021 г. на съдията-докладчик, след като е констатирал посочените нередовности, е оставил касационната жалба без движение и е указал на дружеството жалбоподател в седемдневен срок от уведомяването да заплати държавна такса в размер на 370.00 /триста и седемдесет/ лева по сметката Върховен административен съд и в същия срок да представи документ, удостоверяващ плащането в деловодството на Административен съд - Габрово по номера на делото; да плиложи копие от жалбата за насрещната страна; жалбата да се преподпише от адвокат и към нея да се приложи адвокатско пълномощно.

          На дружеството изрично е указано че при неотстраняване в срок на посочената нередовност, касационната жалба ще бъде върната.

          На 2.07.2021 г. на адреса, на който е регистрирано дружеството, посочен в касационната жалба и който е актуален и към настоящия момент, е поставено уведомление на входната врата, като в него е посочено, че в едноседмичен срок от поставянето страната следва да се яви в канцеларията на кметството с. Сенник, общ. Севлиево, за получаване на съобщението, с което са дадени горните указания. Съгласно нормата на чл. 18а, ал. 9 от АПК, когато страната не може да бъде намерена на адреса и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, съобщаването се извършва чрез залепване на уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп – на входната врата или на видно място около нея. В съобщението се посочва, че документите или книжата са оставени в канцеларията на органа или на съда и могат да се получат в едноседмичен срок. Документите или книжата се смятат за връчени с изтичането на срока за получаването им от канцеларията на органа или на съда. В случая разпоредбата е спазена. Документите са се намирали в канцеларията на органа по връчване на съобщението, както и в съда, но касаторът не се е явил да ги получи нито там, нито в канцеларията на съда. На 9.07.2021 г. представляващият дружеството е получил документите в кметството в с. Сенник лично. Определения срок е изтекъл на 16.07.2021 г. /петък, работен ден/ и до момента нередовностите по касационната жалба не са отстранени.

          С оглед на гореизложеното и съгласно чл. 213а, ал. 1, касационната жалба следва да бъде върната, поради неотстраняване на горепосочените нередовности в определения срок.  

 

          Воден от горното и на основание чл.213а, ал.1, изр. „последно“, във връзка с чл.231, във вр. с чл. 213, т. 3 и т. 4, и чл. 212, ал. 2 от АПК, Админидстративен съд Габрово

 

           Р А З П О Р Е Д И :

 

          ВРЪЩА Касационна жалба от 28.06.2021 г. от „ГЛОБЪЛ ЛЕС-83“ ООД – с. Сенник, ул. Втори юли № 5 общ. Севлиево, с ЕИК *********, представлявано от управителя на дружеството С.Д.И. срещу Решение № 60 от 14.05.2021г. постановено по АД № 21/2021г.

 

         

          На касационния жалбоподател да се изпрати препис от разпореждането в едно със съобщението за неговото изготвяне.

 

           Разпореждането подлежи на обжалване с частна жалба в седемдневен срок от уведомяването чрез Административен съд – Габрово до Върховен административен съд на Република България.

 

                      

 

                                                                             СЪДИЯ:   /п/ не се чете

                                                                    /ЕМИЛИЯ ТОДОРОВА/