Определение по дело №893/2020 на Административен съд - Плевен

Номер на акта: 1512
Дата: 13 октомври 2020 г.
Съдия: Снежина Мойнова Иванова
Дело: 20207170700893
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 9 октомври 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 1512

гр. Плевен, 13.10.2020 г.

Административен съд – Плевен, шести състав в закрито заседание на тринадесети октомври две хиляди и двадесета година в състав

                                                    Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика адм. д. № 893 по описа за 2020 година на Административен съд  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на М.К.К.,*** срещу принудителна мярка за преместване на МПС от 10.09.2020 година. В жалбата прави искане  да бъде обявена за незаконосъобразна и му бъде възстановено сумата от 52 лева.

Съдът намира, че жалбата е нередовна и следва да бъде оставена без движение като се укаже на лицето в 7-дневен срок от получаване на съобщението посочи в какво се изразява незаконосъобразността на оспорения акт, да посочи прави ли искане за присъждане на обезщетение по см. на чл. 203 от АПК за имуществени вреди в размер на 52 лева, тъй като претендира да му бъде възстановена сума и следва при искане за присъждане на горепосочената сума да оформи искането си в искова молба, при посочване на надлежен ответник. При неизпълнение на указанието в срок, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

Следва да се изпрати препис от жалбата и документите към нея на кмета на Община Плевен за представяне на административната преписка в цялост – нормативен акт, по силата на който е организирано репатрирането на автомобили на територията на Община Плевен, доказателства за компетентност на съставителя на акта за репатриране на автомобил с марка *** с рег.№ *** и всички други относими към издаването на ПАМ документи.

 Мотивиран от изложеното и на основание чл. 206, ал. 1 от АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без движение жалба на М.К.К.,*** срещу принудителна мярка за преместване на МПС от 10.09.2020 година.

Указва на М.К.К.,*** в 7-дневен срок от получаване на съобщението  да представи доказателства относно постоянен адрес , да посочи кой конкретно акт с посочване на номер обжалва, конкретни пороци на оспорения и в  какво се изразява незаконосъобразността му, да посочи прави ли искане за присъждане на обезщетение по см. на чл. 203 от АПК за имуществени вреди в размер на 52 лева, и следва при искане за присъждане на горепосочената сума да оформи искането си в искова молба, при посочване на надлежен ответник.

Указва на М.К.К.,*** ,  че при неизпълнение на указанието в срок, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

Да се изпрати препис от жалба и приложенията към нея на кмета на Община Плевен.

Указва на кмета на Община Плевен  в 7-дневен срок от получаване на определението да представи административната преписка в цялост – нормативен акт, по силата на който е организирано репатрирането на автомобили на територията на Община Плевен, доказателства за компетентност на съставителя на акта за репатриране на автомобил с марка *** с *** и всички други относими към издаването на ПАМ документи, четливо копие на нареждане за принудително преместване на неправилно паркирано ППС № 007041.

Определението да се съобщи на К. ***.

Определението не подлежи на обжалване.

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: /п/