Определение по дело №2655/2020 на Районен съд - Шумен

Номер на акта: 260317
Дата: 26 януари 2021 г. (в сила от 3 февруари 2021 г.)
Съдия: Жанет Марчева Христова
Дело: 20203630102655
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 26 ноември 2020 г.

Съдържание на акта

 

П Р О Т О К О Л

 

 

2021 год.

 

 

гр. Шумен

Шуменски районен съд

 

 

Х-ти състав

На двадесет и шести януари

две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

 

 

 

Председател:

Ж. Марчева

Секретар: П. Николова

Сложи за разглеждане докладваното от районния съдия

Гр. дело № 2655 по описа за 2018 год.

На именното повикване в 09.39 часа се явиха:

 

 

Молителката Д.Д.К., ред. приз., се явява лично.

Молителят Й.В.Й., ред. приз., се явява лично.

 

 

Съдът извършва служебна проверка на самоличността на молителите.

 

 

Молителят: Да се даде ход на делото.

Молителката: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

Докладва депозираното споразумение от Д.Д.К. и Й.В.Й., с което са постигнали съгласие относно въпросите за местоживеенето на децата, упражняването на родителските права, личните отношения с тях и издръжката им.

 

 

Молителката: Представям банковата сметка, по която ще бъде превеждана ежемесечната издръжка за детето. Поддържам споразумението. Доброволно го подписах.Моля да го одобрите.

Молителят: Доброволно подписах споразумението. Наясно съм със съдържанието му. Моля да го одобрите.

 

 

 

С П О Р А З У М Е Л И  С Е :

 

 

 

..................................................................                    ………………………………………………..              

/молителката Д.Д.К./                      /молителят Й.В.Й./                      

                                  

 

          


Съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като доказателства по делото представената от молителката банкова сметка, ***доставяне на данни по реда на наредба № 14/18.11.2009 г. по искане № 49/26.01.2021 г.

 

Молителката: Нямам други доказателствени искания.

Молителят: Нямам други доказателствени искания.

 

Съдът, след като се запозна със съдържанието на споразумение по чл. 127, ал. 1 от СК, сключено между страните, намира, че постигнатото между тях споразумение не противоречи на закона, добрите нрави и защитава интересите на детето, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните споразумение, по силата на която:

1. ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето В. Й.В. с ЕГН ********** на майката Д.Д.К. с ЕГН **********, като местоживеенето на детето ще бъде на адреса на майката, находящ се в гр. ***.

3. ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между детето В. и неговия баща Й.В.Й. с ЕГН **********, както следва:

- всяка първа, трета и пета (когато месецът има пет седмици) събота и неделя от месеца от 10.00 ч. в събота до 18.00 ч. в неделя, с преспиване;

- вторник и четвъртък на всяка втора и четвърта седмица от месеца след приключване на учебните занятия и СИП на детето, с преспиване до следващия ден;

- всяка нечетна година по време на Коледните празници от 09.00 ч. на 24 декември до 18.00 ч. на 26 декември, с преспиване;

- всяка четна година по време на Новогодишните празници от 09.00 ч. на 31 декември до 18.00 ч. на 2 януари, с преспиване;

- по време на Великденските празници – всяка четна година от 10.00 ч. на първия ден в петък до 18.00 ч. на втория ден в събота, с преспиване. Всяка нечетна година от 10.00 ч. на третия ден в неделя до 18.00 ч. на четвъртия ден в понеделник, с преспиване. Ако дните съвпаднат с графика на бащата за лични контакти, то се изпълнява режима за празници.

- на рожденият ден на детето – 13 юни, четири часа през деня след допълнителна уговорка между майката и бащата в зависимост от заетостта на детето и родителите, като уговорката следва да бъде уточнена до три дни преди датата на рождения ден на детето всяка година;

- един месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск, като периода се съгласува ежегодно между родителите в срок до 30 май на текущата година, като периода може да се разделя на два пъти по петнадесет дена или три пъти по десет дена.

При изпълняване на режима на лични контакти, детето ще бъде вземано и връщано от адреса му на местоживеене. При промяна майката се задължава да предостави своевременно новият си адрес на бащата, за да упражнява уговорения режим на контакти в гр. Шумен.

 

4. ОСЪЖДА Й.В.Й. с ЕГН ********** да заплаща  на В. Й.В. с ЕГН ********** чрез неговата майка и законен представител Д.Д.К. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 300.00 лв. /триста лева/, платима по следната банкова сметка: ***: *** Д.Д.К. с ЕГН **********, находяща се в „Централна кооперативна банка” АД, с падеж –  до 15-то число на месеца, за който се дължи, считано от датата на одобряване на споразумението - 26.01.2021 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до  настъпване на  обстоятелства, водещи до изменение или прекратяване на издръжката.

 

Молителите декларират, че нямат имуществени претенции за минало време, както и че направените от тях разноски остават така, както са направени.

 

 

Определението за одобряване на постигнатото споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ОСЪЖДА Й.В.Й. с ЕГН ********** ***5  да заплати сумата от 216.00 лв. /двеста и шестнадесет лева/, представляваща държавна такса върху размера на присъдената издръжка, както и 5.00 лв. /пет лева/ при евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 2655/2020 г. по описа на ШРС, поради постигнато споразумение.

 

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от днес пред ШОС.

 

  

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

Заседанието приключи в 09.45 ч.

Протоколът-изготвен в съдебно заседание.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЕКРЕТАР: