Определение по дело №6154/2018 на Районен съд - Перник

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 6 ноември 2018 г. (в сила от 24 ноември 2018 г.)
Съдия: Михаил Ангелов Алексов
Дело: 20181720106154
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 31 август 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ 5641

                

гр. Перник, 06.11.2018г.

 

            Пернишки районен съд, гражданско отделение, IV-ти състав, в закрито съдебно заседание, като  разгледа докладваното от съдия Михаил Алексов гр.д.  № 06154/2018 год. по описа на Районен съд Перник, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба от В.С. Б.С.е ЕГН ********** ***, офис 12 чрез адвокат Н.М. ***

срещу

С.К.М. е ЕГН **********, е адрес: *** с искане съдът да

признае за установено признаете за установено по отношение на ответника, че ищцата притежава вещното право на ползване върху описания недвижим имот и да го осъди да й предаде вещното право на ползване на същия недвижим имот, като й предаде изцяло следния имот: , а именно: МАСИВНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, състояща се от сутерен и етаж, застроета върху площ от 44/четирдесет и четири/ квадратни метра, построена в урегулиран поземлан имот /УПИ/ № lll-95/парцел трети, отреден за имот с планоснимичен номер деветдесет и пети/, в квартал 19/деветнадесети/, находящ се в землището на с.З., Община П.с площ на поземления имот от 423 /четиристотин двадесет и три/ кв. м. при граници на поземления имот: улица, УПИ XIII-92/парцел тринадесети отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и първи/ и УПИ XIV -91 /парцел четиринадесети, отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и първи/ и УПИ -II 96 / парцел втори, отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и шести/, както и да осъди ответника С.К.М. с посочен адрес и ЕГН да й заплаща ежемесечно сумата 150/сто и петдесет/лева обезщетение за неизползване на част от имота, считано от датата на подаване на исковата молба до реално предаване ползването на имота, заедно със законната лихва за забава върху всяко неплатено месечно вземане, считано от първо число на следващия месец до изплащане на неплатената сума.

По делото не е проведено първо заседание.

В Районен съд гр. П.е постъпила молба рег. №29251/05.11.2018г., с която пълномощника на ищеца, изрично заявява че оттегля молба си.

Молбата, с която ищецът, заявява, че оттегля молбата си, е депозирана преди първото по делото съдебно заседание. Същата изхожда от легитимирано лице- пълномощник, в чието пълномощно изрично е вписано и правомощието да оттегля иска, поради което и разполага с процесуалната възможност по всяко време във висящото съдебно производство да заяви, че оттегля иска си. Предвид обстоятелството, че молбата е депозирана преди първото по делото съдебно заседание препис от същата не следва да се връчва на ответника.

Ето защо съдът намира, че са налице предпоставките на чл.232 от ГПК за прекратяване на производството по делото поради оттегляне на молбата от ищцата преди първото по делото съдебно заседание.

Така мотивиран Пернишкият районен съд

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по настоящото гр.д.№ 06154/2018г. по описа на Районен съд П.на основание чл. 232 от ГПК – поради оттегляне на иска от В.С. Б.С.е ЕГН ********** ***, офис 12 чрез адвокат Н.М. *** срещу С.К.М. е ЕГН **********, е адрес: *** с искане съдът да  признае за установено признаете за установено по отношение на ответника, че ищцата притежава вещното право на ползване върху описания недвижим имот и да го осъди да й предаде вещното право на ползване на същия недвижим имот, като й предаде изцяло следния имот: , а именно: МАСИВНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, състояща се от сутерен и етаж, застроета върху площ от 44/четирдесет и четири/ квадратни метра, построена в урегулиран поземлан имот /УПИ/ № lll-95/парцел трети, отреден за имот с планоснимичен номер деветдесет и пети/, в квартал 19/деветнадесети/, находящ се в землището на с.З., Община П.с площ на поземления имот от 423 /четиристотин двадесет и три/ кв. м. при граници на поземления имот: улица, УПИ XIII-92/парцел тринадесети отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и първи/ и УПИ XIV -91 /парцел четиринадесети, отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и първи/ и УПИ -II 96 / парцел втори, отреден за имот с планоснимачен номер деветдесет и шести/, както и да осъди ответника С.К.М. с посочен адрес и ЕГН да й заплаща ежемесечно сумата 150/сто и петдесет/лева обезщетение за неизползване на част от имота, считано от датата на подаване на исковата молба до реално предаване ползването на имота, заедно със законната лихва за забава върху всяко неплатено месечно вземане, считано от първо число на следващия месец до изплащане на неплатената сума.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд П.в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: