Определение по дело №400/2020 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 27 октомври 2020 г.
Съдия: Галина Колева Динкова
Дело: 20207240700400
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 3 юли 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

  О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

                

           27.10.2020г.      град Стара Загора

 

 

   Старозагорският административен съд, II състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и седми октомври през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

 

                                                                                  СЪДИЯ: ГАЛИНА ДИНКОВА

 

 

при секретар                                                                                                   

и с участието на прокурора                                                                                                като разгледа докладваното административно дело № 400 по описа за 2020г., за да се произнесе, съобрази следното:                                                       

 

Във връзка с направено от пълномощника на жалбоподателя искане в съдебно заседание, проведено на 07.10.2020г., за допускане на съдебно-оценителна експертиза и допълнително постъпилата по делото молба с вх.№ 5675/ 14.10.2020г., в която са формулирани въпроси към експертизата, на ответната страна е предоставена възможност да изрази становище по това доказателствено искане. В указания от съда срок е постъпила молба с вх.№ 5884/ 26.10.2020г. от пълномощника на ответника, в която заявява, че възразява по искането за допускане на експертиза, тъй като такава е била изготвена в хода на ревизионното производство и не е необходимо повторно извършване такава.

Съдът намира, че с оглед поддържаното от пълномощника на жалбоподателя оспорване на изпълнената в хода на ревизионното производство оценителна и за пълното и обективното изясняване на обстоятелства от значение за делото, следва да бъде уважено искането за допускане и назначаване на съдебно – оценителна експертиза. Като задачи към експертизата следва да бъдат допуснати и поставени въпросите, представени в писмен вид от пълномощника на жалбоподателя с молба вх.№ 5675/ 14.10.2020г.в проведеното открито съдебно заседание /л.333 от делото/.  

Водим от горното и на основание чл.195, ал.1 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК, съдът

 

 

 

                                   О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И: 

 

ДОПУСКА И НАЗНАЧАВА съдебно-оценителна  експертиза, която след като се запознае с доказателствата по делото, в т.ч. и показанията на разпитания по делото свидетел, и извърши проверка там, където намери за необходимо, включително и оглед на недвижимия имот, да изготви и представи по делото заключение, с което да даде отговор на следните въпроси:

 

1.    Каква е пазарната цена на недвижимия имот, предмет на покупко-продажбата, извършена с нотариален акт № 90, том XX, рег.№ 826, дело № 4378 от 19.07.2016г. на Служба по вписванията – Стара Загора, определена по реда на Наредба № Н-9/ 14.08.2006г. за реда и начина за прилагане на методите за определяне на пазарните цени, и по-конкретно: по метода на сравнимите неконтролирани сделки по чл.3, .1 от Наредбата.

 

2.    Каква е стойността на довършителните работи, извършени по имота след закупуването му и до края на ревизирания период /края на 2016г./.

 

НАЧАВА за вещо лице инж.Румяна Присадашка.

 

ОПРЕДЕЛЯ първоначален депозит за изпълнение на експертизата в размер на 150 /сто и петдесет/ лева, който следва да бъде внесен от жалбоподателя по набирателна сметка на Административен съд - Стара Загора в 7-дневен срок от получаване на съобщението и в същия срок да представи по делото платежния документ за внесения депозит.

 

УКАЗВА на жалбоподателя, че при невнасяне на сумата по определения депозит в посочения срок, експертизата няма за бъде извършена.

           

Определението не подлежи на обжалване.

 

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

 

СЪДИЯ: