Определение по дело №856/2018 на Районен съд - Дупница

Номер на акта: 889
Дата: 2 август 2018 г.
Съдия: Мирослав Руменов Саневски
Дело: 20181510100856
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 11 май 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

2018

 

 

 

Дупница

 
 


Номер                                                  Година                                     Град

      ГО, V-ти

 
Районен съд – Дупница                                                                                                        състав

02.08.

 

2018

 

 
 


на                                                                                                           Година

 

закрито

 

Мирослав Саневски

 
В                                      заседание в следния състав:

Председател

Членове

Съдебни заседатели:

 

 

 

 
        1.

 

 
         2.

 

 
Секретар:

Председателя на състава

 
Прокурор:

Като разгледа  докладваното от

гражданско

 

856

 

2018

 
 


                                      дело №                                     по описа за                                    година и за да се произнесе, взе предвид следното:

           Производството е образувано по искова молба от Община Дупница, представлявана от Кмета Методи Чимев, с адрес: гр. Дупница, пл. „Свобода” № 1, срещу „Феникс-Дупница" ООД, ЕИК *********, със седалище и адрес на управление: гр. Дупница, ул. „Разметаница“ № 50, представлявано от управителя Кольо Илиев, с която са предявени искове с правно основание чл.422, вр. с чл.415 от ГПК.

            С определение, постановено в закрито заседание на 13.07.2018г. съдът е насрочил делото за разглеждане в открито съдебно заседание на 18.09.2018г. от 10:00ч. и е допуснал и назначил съдебно-счетоводна експертиза, изпълнима от вещото лице Н.Ш., със задача вещото лице, след запознаване с материалите по делото и справка в счетоводствата на страните, да отговори на поставените в исковата молба и отговора въпроси.

Ответното дружество е депозирало молба с вх.№ 10093/01.08.2018г., към която прилага платежно нареждане за внесен депозит за вещо лице и моли назначеното вещо лице Н.Ш. да бъде заменено с друго вещо лице, като излага съображения, че назначеното вещо лице не е безпристрастно и обективно, понеже е било в трудови правоотношения с ответната община.

            Съдът намира, че за да се избегнат каквито и да било съмнения в обективността и безпристрастността на допуснатата съдебно-счетоводна експертиза, същата следва да бъде изпълнена от друго вещо лице, а именно Роза Христова.

            С оглед изложеното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ЗАМЕНЯ вещото лице Н.Ш. по допуснатата съдебно-счетоводна експертиза и назначава вещото лице Роза Методиева Христова, което да се призове за датата на първото открито съдебно заседание.

                                                                                             

РАЙОНЕН СЪДИЯ: