Разпореждане по дело №220/2019 на Районен съд - Попово

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 10 юни 2019 г.
Съдия: Маринела Георгиева Стефанова
Дело: 20193520100220
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 20 март 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

     Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

 10.06.2019г.,гр. Попово

 

            Подписаният Маринела Стефанова – съдия-докладчик по гр.д. № 220/2019г. по описа на РС- Попово, като поставих на разглеждане горното дело, установих следното:

 

Производството е образувано по искова молба на  Б. Д. ЕАД, гр. С., против А.В.Ю.,  ЕГН: **********,***, М.В.Ю., ЕГН: ********** *** и Б.В.Ю.,с ЕГН: ********** ***

Тъй като ответниците не са намерени на посочения в исковата молба адрес, по делото е  налице справка от НБД „Население” за постоянен и настоящ адрес на същите. Видно от нея се установява, че лицата имат адрес, който  съвпада с адреса, посочен в исковата молба и на който са изпратени съобщенията.

 Видно от приложените съобщения, същите  са се  върнали в цялост.  Във връзка с това са залепени уведомления на входните врати на тези адреси, като в законния срок ответниците не са се явили, за да  получат съобщенията с ИМ и приложенията към нея. При това, положение  съобщенията следва да се счита за редовно връчени, при условията на чл. 47, ал. 5 от ГПК, предвид на което и на основание чл. 47, ал. 6 от ГПК, на ответниците  следва да им бъде назначен особен представител на разноски на ищеца.

Ищецът следва да бъдат задължен да внесе по депозитна сметка на ПпРС  IBAN:  ***, BIC: ***.00лв., на основание чл. 7, ал. 2, т. 1 от Наредба №1/09.07.2004г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения, вр. чл. 47, ал. 6 от ГПК.

Следва изрично да му бъде указано,  че ако  сумата не бъде внесена в определения за това срок,  исковата молба ведно с доказателствата по нея ще бъдат върнати, а производството ще бъде прекратено.

            Предвид  гореизложеното и на основание чл. 25 от ЗПрП, вр. чл. 23, вр. чл. 21, т.3 от ЗПрП вр. чл. 47, ал. 6 от ГПК

 

Р А З П О Р Е Ж Д А М:

 

ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА ПРАВНА ПОМОЩ във вид на процесуално представителство по отношение на лицата А.В.Ю., ЕГН: **********,***, М.В.Ю., ЕГН: ********** *** и Б.В.Ю., ЕГН: ********** ***  – ответници по гр.д. № 220/2019г. по описа на РС-Попово.

            ДА СЕ ИЗПРАТИ ДО ИЩЕЦА съобщение, в  което да се укаже, че в едноседмичен срок от получаване на съобщението,  следва да внесе по депозитна сметка на ПпРС  IBAN:  ***, BIC: ***.00 лв. за възнаграждение на определения особен представител на ответниците.

В  СЪОБЩЕНИЕТО ИЗРИЧНО ДА СЕ УКАЖЕ, че ако  сумата не бъде внесена в определения за това срок  исковата молба ведно с доказателствата по нея ще бъдат върнати, а производството ще бъде прекратено .

След внасяне на определения от съда депозит, ПРЕПИС ОТ РАЗПОРЕЖДАНЕТО да се изпрати на Търговищкия адвокатски съвет, за определяне на адвокат от Националния регистър за правна помощ.

РАЗПОРЕЖДАНЕТО не подлежи на обжалване.

                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: