Решение по дело №190/2018 на Районен съд - Костинброд

Номер на акта: 144
Дата: 6 юни 2018 г. (в сила от 10 юли 2018 г.)
Съдия: Ивайло Христов Родопски
Дело: 20181850100190
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 7 март 2018 г.

Съдържание на акта

     Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е 

                                   гр. К., 06.06.2018 г.                                  

                         В    И  М  Е  Т  О    Н  А    Н  А  Р  О  Д  А

   

    Районен съд - К., четвърти състав, в публично заседание на шести юни две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                  Председател: ИВАЙЛО РОДОПСКИ                                                        

при секретаря М.Г., като разгледа докладваното от съдията РОДОПСКИ гр.д.№ 190, по описа за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид:

          Производството е по реда на чл.127, ал.2 от Семейния кодекс и чл.149 от СК.

            Делото е образувано по искова молба, предявена от ищеца Е.К.Т., ЕГН **********,*** срещу Д.С.П. с ЕГН **********,***, като иска родителските права над малолетните деца С.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** и К.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** да му бъдат предоставени за упражняване, с местоживеене ***; да се определи режим на лични контакти между ответницата и децата; да бъде осъдена  ответницата да заплаща на децата, чрез техния баща и законен представител месечна издръжка в размер на по 130 лева за всяко едно от тях, считано от датата на влизане на съдебното решение в сила до  настъпване на обстоятелства за нейното изменение или прекратяване. Претендира ответника да заплати направените по делото разноски, които към момента са в размер на 500 лева, за платен от ищеца адвокатски хонорар.

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Воден  от  горното,  СЪДЪТ

                         

                             Р            Е             Ш             И        :

 

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА на децата С.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** и К.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** на бащата Е.К.Т., ЕГН **********,***.

 

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ между децата С.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** и К.Е.Т., родена на *** г., ЕГН **********, и майка им Д.С.П., ЕГН **********,***, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10.00 часа в събота до 17.00 часа в неделя с преспиване, както и всеки друг път по взаимна уговорка на родителите, след което да се връща на бащата, както и 20 дни през лятото, несъвпадащи с годишния отпуск на бащата.

 

ОСЪЖДА майката Д.С.П. с ЕГН **********,*** да заплаща на децата С.Е.Т., родена на *** г., ЕГН ********** и К.Е.Т., родена на *** г., ЕГН **********, чрез техния баща и законен представител Е.К.Т. месечна издръжка в размер на по 130 лева за всяко от тях, считано от датата на влизане на съдебното решение в сила до  настъпване на обстоятелства за нейното изменение или прекратяване.

Решението подлежи на въззивно обжалване в двуседмичен срок от съобщенията до страните пред Окръжен съд-С..                                                

 

 РАЙОНЕН  СЪДИЯ  :