Определение по дело №303/2022 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 1600
Дата: 26 май 2022 г.
Съдия: Ивета Жикова Пекова
Дело: 20227050700303
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 февруари 2022 г.

Съдържание на акта Свали акта

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Варна, 26.05.2022г.

 

Варненският административен съд, VІ-ти състав, в закрито заседание  на двадесет и шести май две хиляди двадесет и втора година, като разгледа докладваното от съдията Ивета  Пекова  адм. дело N 303 по описа за  2022год., за да се произнесе, взе предвид:

 

Съдът, като взе предвид, че не е представена изисканата информация относно в обхвата на кой район на община Варна попада с.****, м.“****“, намира, че следва да се задължи община Варна да представи в 7-дневен срок от съобщението информация в обхвата на кой район на община Варна попада с.****, м.“****“.

Съдът намира, че следва да се укаже на административния орган, че негова е тежестта да докаже, че оспореният акт е издаден в кръга на неговата компетентност, като му се даде възможност в 7-дневен срок от съобщението да представи доказателства за териториалния обхват на компетентността си и че имотът, предмет на оспорената заповед, попада в територията, за която е компетентен  да издава заповеди за премахване на незаконни строежи.

Предвид горното, съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ЗАДЪЛЖАВА община Варна в 7-дневен срок от съобщението да представи информация в обхвата на кой район на община Варна попада с.****, м.“****“.

УКАЗВА на ответника, че негова е тежестта да докаже, че оспореният акт е издаден в кръга на неговата компетентност, като му дава възможност в 7-дневен срок от съобщението да представи доказателства за териториалния обхват на компетентността си и че имотът, предмет на оспорената заповед, попада в територията, за която е компетентен  да издава заповеди за премахване на незаконни строежи.

 

 

 

                                                          СЪДИЯ: