Определение по дело №810/2023 на Административен съд - Пазарджик

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 23 ноември 2023 г.
Съдия: Георги Господинов Петров
Дело: 20237150700810
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 18 август 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ПАЗАРДЖИК

 

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

          1677/23.11.2023г.

 

 

В       И М Е Т О       Н А       Н А Р О Д А

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ПАЗАРДЖИК,  II състав в закрито съдебно заседание, като разгледа докладваното от съдията докладчик Георги Петров адм. дело  № 810 по описа на съда за 2023год., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 248 ал.1 от ГПК, във връзка с чл. 144 от АПК.

 

2. Постъпила е Молба от Директора на ТД на НАП, Пловдив, с искане Решение № 668 от 10.11.2023 г., постановено по настоящото дело, да бъде изменено в частта за разноските, като  присъдените в полза на жалбоподателя К. разноски бъдат намалени.

 

3. Поддържа се, че правния спор е с ниска фактическа и правна сложност, поради което и разноските следва да бъдат в минимален размер. Сочи се, че искане в тази насока е направено в представено по делото писмено становище.

 

4. Постъпило е писмено становище от пълномощника на жалбоподателя К.К., в което се заявява, че молбата на административния орган е неоснователна.

 

5. Фактическите и правни съображения на съда при разрешаването на правния спор с който е сезиран са изложени в рамките на десет страници текст. Това само е достатъчно за да се приеме за несериозно твърдението на молителя, че правния спор е с ниска фактическа и правна сложност. Впрочем, след като в хода на съдебното производство е направено възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение и съдът с крайния акт е присъдил в полза на жалбоподателя сторените по делото разноски, то очевидно е съобразил както фактическата, така и правната сложност на казуса и е определил конкретен им размер. 

 

6..   На следващо място трябва да се отбележи, че всички присъдени разноски са действително извършени от жалбоподателя парични разходи свързани със съдебното производство, а размера на адвокатското възнаграждение не е в съществено отклонение от предвидените минимални стойности.

Ето защо, Съдът

 

 

ОПРЕДЕЛИ  :

 

ОТХВЪРЛЯ Молба от Директора на ТД на НАП, Пловдив, с искане Решение № 668 от 10.11.2023 г., постановено по настоящото дело, да бъде изменено в частта за разноските, като  присъдените в полза на жалбоподателя К. разноски бъдат намалени.

 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестподлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд на Република България в четиринадесет дневен срок от съобщаването.

 

Препис от определението да се връчи на страните.

 

Административен съдия :/п/