Разпореждане по дело №18/2020 на Административен съд - Стара Загора

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 10 януари 2020 г.
Съдия: Кремена Димова Костова Грозева
Дело: 20207240700018
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 10 януари 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

РАРПОРЕЖДАНЕ

10.01.2020г., гр. Стара Загора

 

Административен съд-Стара Загора, седми състав в закрито заседание на десети януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

                                                                                                Съдия:  Кр. Костова-Грозева

                                                                                      

разгледа докладваното от съдия Костова-Грозева адм. д. №18 по описа на съда за 2020 година

Производството е образувано по жалба на Д.И.И. с посочен адрес ***, чрез адв.Делян Славов против ЗПАМ №19-1228-001109/27.12.2019г., издадена от Началник сектор „ПП“ при ОДМВР град Стара Загора за налагане на ПАМ на осн. чл.171, т. 4 от ЗДвП.

Съдът намира, че са налице предпоставките за насрочване на открито с.з., поради което

Р А З П О Р Е Д И:

КОНСТИТУИРА, като страни по делото:

Жалбоподател- Д.И.И. със съдебен адрес ***64, офис 7, адв. Делян Славов;

Ответник- Началник сектор „ПП“ при ОДМВР град Стара Загора.

 

УКАЗВА на ответника, че има правото в 14-дневен срок от получаване на разпореждането на съда да представи писмено становище по жалбата и приложи писмени доказателства, а на осн. чл.170, ал.1 от АПК, УКАЗВА, че той носи доказателствената тежест от установяване съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения административен акт и изпълнението на законовите изисквания за издаването му.

ЗАДЪЛЖАВА ответника в срок 7 дни от съобщението да приложи заверени копия от всички описани в заповедта наказателни постановления ведно с безспорни данни за тяхното връчване по реда на чл.58 от ЗАНН и с данни дали същите са обжалвани пред съд. В случай на унищожаване на посочените наказателни постановления, да се удостовери това обстоятелство чрез съотв. надлежни писмени доказателства.  

ЗАДЪЛЖАВА ответника да посочи и удостовери по надлежен начин след 2009г. има ли възстановени служебно по реда на чл.158, ал.1 от ЗДвП контролни точки и ако да колко. 

ИЗИСКВА ОТ „Паунов“ ЕООД, гр. Стара Загора да приложи доказателства за възстановени от водача Д.И.И., ЕГН ********** контролни точки от допълнително обучение за частично възстановяване на к.т., вкл. и протокол за проведено допълнително обучение от 16.11.2019г.

Предупреждава ответника и третото не участващо в процеса лице, че при неизпълнение в срок на разпорежданията на съда, на същите ще бъде наложена санкция по реда на чл.405 от ЗСВл. в размер от 50 - 2 000 лева.

УКАЗВА на жалбоподателя, че негова е доказателствената тежест от установяване на обстоятелствата, от които черпи изгодни за себе си правни последици.

НАСРОЧВА делото за разглеждане в открито съдебно заседание на  17.02.2020г. от 13,00 ч., за която дата и час да се призоват страните.

Определението не подлежи на обжалване.

                                                                                                             Съдия: