Определение по дело №89/2011 на Окръжен съд - Кюстендил

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 10 ноември 2016 г.
Съдия: Красимир Ламбрев Бамбов
Дело: 20111500900089
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 11 ноември 2011 г.

Съдържание на акта

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н    И    Е

 

гр. Кюстендил 10 ноември  2016 година

 

            Кюстендилски окръжен съд, търговска колегия в закрито съдебно заседание проведено на 10 ноември 2016 година в състав:

                                                            Председател: Красимир Бамбов

като подложи на разглеждане търговско дело № 89/2011 година, с докладчик съдия Кр. Бамбов  и за да се произнесе, взе в предвид следното:

            Производството по делото е образувано по реда на член 625 от ТЗ с молба за откриване на производство по несъстоятелност на на „Еллитранс” ЕООД  /в производство по несъстоятелност/ ЕИК *** със седалище и адрес на управление в гр. Кюстендил ул. *** област Кюстендилска. С решение от 06.02.2012 година Кюстендилският окръжен съд е обявил неплатежоспособността и на дружеството, като е определил за начална дата – 08.09.2009 г., открил е производството по несъстоятелност, наложил е обезпечителни мерки и е назначил временен синдик. Проведено е първо събрание на кредиторите на дружеството, на което е избран постоянен синдик. С определение на съда синдика е назначен от съда. В производството е извършена смяна на синдика на дружеството.

С депозираната молба вх. № 7509/13.10.2016 г. настоящия синдик на дружеството е изразил становище, че на основание чл. 632 ал.5 от ТЗ да бъде определена от съда сума, която да бъде предплатена от кредиторите на дружеството, които да послужат за продължаване на производството, тъй като от направената справка е установил липса на средства в особената сметка, както и възможността да се осребри бързо наличното имущество. Предлага на съда, да бъдат поканени кредиторите в производството да предплатят разноски в производството в размер не по-малък от 9 000 лева.

            След преценка насъбраните по делото доказателства, по отделно и в съвкупност с доклада и отчета на синдика на дружеството Б. съдът счита, че следва да се уведомят кредиторите на дружеството да липсата на средства за продължаване на производството по делото. Безспорно от събраните по делото доказателства е видно, че липсват такива средства. Ето защо единствената възможност за продължаване на производството е предплащане на разноски в производството на някой от кредиторите на длъжника.

            При неангажираност на кредиторите съдът ще бъде принуден да спре производството по делото позовавайки се на разпоредбите на чл. 632 от ТЗ.

            Съдът счита, че размера на разноските необходими за продължаване на производството възлиза в размер на 9 000 лева.

Водим от горното съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И   :

 

            УКАЗВА на кредиторите наЕллитранс” ЕООД  /в производство по несъстоятелност/ ЕИК *** със седалище и адрес на управление в гр. Кюстендил ул. *** област Кюстендилска, възможността да предплатят разноски в производството  по т. д. № 89/2011 година по описа на Кюстендилски окръжен съд в размер на 9 000 /девет хиляди/ лева.

            УКАЗВА на кредиторите на Еллитранс” ЕООД  /в производство по несъстоятелност/ ЕИК ***  със седалище и адрес на управление в гр. Кюстендил ул. *** област Кюстендилска, че при непредплащане на разноски за продължаване на производството в 14 дневен срок, производството по делото ще бъде спряно на основание чл. 632 ал. 5 от ТЗ.

            ОПРЕДЕЛЕНИЕТО да се впише в Търговски регистър при Агенцията по вписвания по партидата на Еллитранс” ЕООД  /в производство по несъстоятелност/ ЕИК ***  със седалище и адрес на управление в гр. Кюстендил ул. *** област Кюстендилска.

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ :