Определение по дело №581/2023 на Административен съд - Пловдив

Номер на акта: 1851
Дата: 1 август 2023 г.
Съдия: Николай Христов Ингилизов
Дело: 20237180700581
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 1 март 2023 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 1851/01.08.2023 г.

 

Административен съд – Пловдив, в закрито заседание на първи август две хиляди двадесет и трета година, като разгледа докладваното от съдията – докладчик Николай Ингилизов административно дело № 581 по описа на съда за 2023 г., намери за установено следното:

По делото е проведено съдебно заседание на 18.07.2023 г., в което е жалбоподателката е представила писмо изх.№ 685/12.07.2023 г. от „Нова Броудкастинг груп“ ЕООД и писмо от „Глобал Фрейм“ ООД относно информация във връзка с издадените на жалбоподателката съдебни удостоверения, които да послужат пред „Нова броудкастинг груп“ ЕООД и продуцентите на предаванията „Съдебен спор“ и „Господари на ефира“. Направени са и доказателствени искания за разпит на свидетели в, като в последствие с молба от 24.07.2023 г. жалбоподателката е конкретизирала, че желае да се допуснат до разпит в качеството на свидетели при режим на призоваване лицата Ж. И. – репортер на предаването „Съдебен спор“, П. В. И., А. г. Б., Г. Р. Д. /относно установяване на факти за проведен епизод 779 от предаването  „Съдебен спор“/ и лицата Б. В. – репортер на предаването „Господари на ефира“, Т. Т. С.а, А. Я. Я. и С. Я. /относно  установяване на факти за предаването „Господари на ефира“/, както и в режим на довеждане на лицето К. В. С..

В указания не е постъпило становище по доказателствените искания от ответната страна.

След запознаване с аргументите на страните и материалите по делото, съдът счита следното :

По отношение на представените писмени доказателства от жалбоподателката по делото в съдебно заседание на 18.07.2023 г., съдът счита че същите следва да се приемат по делото.

Що се касае до направеното доказателствено искане от жалбоподателката за разпит в качеството на свидетели на горепосочените лица, съдът счита че то следва да се остави без уважение. Това е така, тъй като от една страна по делото са ангажирани писмени доказателства за тези обстоятелства, а от друга страна между страните по делото не е спорно, че са проведени такива предавания. Съдът счита и, че за спорното обстоятелство по чия инициатива са проведени предаванията и какво значение има това обстоятелство за изхода на делото не се налага провеждането на разпити на свидетели, поради което и счита че не следва да допуска такива. С оглед на това следва да се остави без уважение така направеното доказателствено искане.

Предвид гореизложеното съдът

 

                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ направеното доказателствено искане от жалбоподателката за разпит в качеството на свидетели при режим на призоваване лицата Ж. И. – репортер на предаването „Съдебен спор“, П. В. И., А. г. Б., Г. Р. Д. /относно установяване на факти за проведен епизод 779 от предаването  „Съдебен спор“/ и лицата Б. В. – репортер на предаването „Господари на ефира“, Т. Т. С.а, А. Я. Я. и С. Я. /относно  установяване на факти за предаването „Господари на ефира“/, както и в режим на довеждане на лицето К. В. С..

ПРИЕМА към материалите по делото представените в съдебно заседание на 18.07.2023 г. от жалбоподателката писмо изх.№ 685/12.07.2023 г. от „Нова Броудкастинг груп“ ЕООД и писмо от „Глобал Фрейм“ ООД

Определението е по хода на делото и не подлежи на обжалване.

 

 

Съдия: