Разпореждане по дело №807/2014 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 19 ноември 2014 г.
Съдия: Марияна Микова Лазарова Кабакчиева
Дело: 20147060700807
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 11 ноември 2014 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

гр. Велико Търново, 19.11.2014 г.

 

 

Административен съд – гр. Велико Търново, първи състав, в закрито съдебно заседание на деветнадесети ноември две хиляди и четиринадесета година, в състав:

 

Административен съдия  : Марияна Микова

 

като разгледа докладваното от съдия Микова адм. д. № 807/2014 г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Жалбоподателят О.В.Т.,ЕГН********** ***, обжалва против Заповед № 2237/22.10.2014 г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Велико Търново, потвърдена с Решение № РДСП 14-85/03.11.2014 г. на директора на РДСП – Велико Търново. В жалбата се сочи само и единствено ,че се обжалва решението на директора на Регионална дирекция“Социално подпомагане „ – гр.Велико Търново, без изобщо да се посочва какво точно се иска от съда и защо се обжалва това решение. В тази връзка, настоящият съдебен състав счита за необходимо да укаже на жалбоподателя Т., че следва да посочи конкретните основания за незаконосъобразност на оспорваната заповед, с която му се отказва отпускане на месечна помощ по чл.9 от ППЗСП, както и да ангажира съответните доказателства в тази насока, включително такива, които удостоверяват, че по отношение на него са изпълнени материално-правните изисквания на чл.9 от ППЗСП - за отпускане на месечна помощ.

Извън  това, при извършената служебна проверка на жалбата , с която е сезиран, след като се запозна с преписката  по издаване на обжалваната заповед,предоставена в изпълнение разпореждане на съда от 11.11.2014г., съдът намира,че жалбата е  редовна и допустима и следва да бъде разгледана в открито съдебно заседание с призоваване на страните.

Като има предвид горното и на основание чл. 154, ал. 1, чл. 157, ал. 1, чл. 152, ал. 4 от АПК, съдът

Р А З П О Р Е Д И:

 

            КОНСТИТУИРА като жалбоподател -  О.В.Т., с адрес за призоваване  : гр. Велико Търново,ул.Възрожденска№25.

           На основание чл. 171, ал. 4 от АПК, УКАЗВА на жалбоподателя, че следва да посочи конкретните основания за незаконосъобразност на оспорваната заповед, с която му се отказва отпускане на месечна помощ на основание чл.9 от ППЗСП, както и да ангажира съответните доказателства в тази насока, включително такива, които удостоверяват, че по отношение на него са изпълнени материално – правните изисквания на ППЗСП – чл.9  от ППЗСП за отпускане на месечна помощ и че не притежава  и не представлява „Котик“ЕООД.

КОНСТИТУИРА като ответник - Директора на Дирекция „Социално подпомагане” – гр. Велико Търново.

            НАСРОЧВА делото в открито съдебно заседание на 09.12.2014г. от 10.00 часа, за която дата да се призоват жалбоподателя и ответника.

На жалбоподателя да се връчи препис от настоящето разпореждане.

 

 

Административен съдия :