Решение по дело №19637/2019 на Районен съд - Варна

Номер на акта: 138
Дата: 10 януари 2020 г. (в сила от 7 февруари 2020 г.)
Съдия: Светослав Неделчев Тодоров
Дело: 20193110119637
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 3 декември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р Е Ш Е Н И Е

№ 138

гр. Варна, 10.01.2020г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

               ВАРНЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, ГРАЖДАНСКА КОЛЕГИЯ, XLI – ви състав, в публично заседание проведено на шести януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: С.Т.

 

при секретаря Х.И., като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 19637 по описа за 2019г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.12 във вр. с чл.18 от ЗЗДН.

...............................

Мотивиран от така изложените съображения, Варненски районен съд

                                 

Р Е Ш И :

 

ЗАДЪЛЖАВА Д.К.К., с ЕГН ********** и адрес *** ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА от извършване на домашно насилие по отношение на С.П.М., с ЕГН **********.

ЗАБРАНЯВА на Д.К.К., с ЕГН ********** и адрес ***  ДА ПРИБЛИЖАВА на по-малко от петдесет метра молителката  С.П.М., с ЕГН **********, жилищата ѝ на адрес ***, местоработата ѝ „***“ гр.***, за срок от 18 (осемнадесет) месеца.

 

ОСЪЖДА Д.К.К., с ЕГН ********** и адрес *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на държавата по сметка на ВРС глоба в размер на 600 лв. /шестстотин лева/, на осн. чл.5, ал.4 ЗЗДН.

 ОСЪЖДА Д.К.К., с ЕГН ********** и адрес ***  да заплати в полза на държавата по сметка на ВРС държавна такса в размер на 25 лв. /двадесет и пет лева/, на осн. чл.11, ал.2 ЗЗДН.

ОСЪЖДА Д.К.К., с ЕГН ********** и адрес *** ДА ЗАПЛАТИ на С.П.М., с ЕГН ********** и адрес *** сумата от 400 /четиристотин/ лева, представляващ направени от молителката разноски в производството, на основание чл.11, ал.2 от ЗЗДН

           

ДА СЕ ИЗДАДЕ на молителя С.П.М., с ЕГН ********** и адрес *** заповед за защита, след представяне на доказателства за внесена по сметка на ВРС държавна такса в размер на 5 /пет/ лв., на осн. чл.19 от Тарифа № 1 към ЗДТ.

 

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Варненски окръжен съд, в седмодневен срок от получаване на съобщението от страните, че е изготвено и обявено.

 

Препис от решението и заповедта за защита да се изпратят на съответното РПУ гр.Варна, съгласно чл.16, ал.3 от ЗЗДН.

 

Препис от настоящето решение да се връчи на страните по делото. заедно със съобщението за постановяването му на основание чл. 7, ал. 2 от ГПК.

 

                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: