Споразумение по дело №10/2018 на Районен съд - Етрополе

Номер на акта: 3
Дата: 6 февруари 2018 г. (в сила от 6 февруари 2018 г.)
Съдия: Мая Дойчева Николова
Дело: 20181830200010
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 29 януари 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

гр. Етрополе, 06.02.2018 год.

Етрополски районен съд в публично съдебно заседание на 06.02.2018 година в състав:

Председател: Мая Николова   

при участието на секретаря: Климентина Чикова и прокурор: Виолета Григорова, сложи на разглеждане НОХД 00010 по описа за 2018 год., докладвано от съдията

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

         Подс.В.Х.Х. се явява лично и със защитника си адв.Г.Д.Ц. *** се явява прокурор – Виолета Григорова.

         Съдът разясни на страните разпоредбите на чл.274, ал.1 и ал.2 от НПК.

         Прокурор Григорова - Нямам възражения относно състава на съда и секретаря. Разяснени са ми правата по НПК.

         Подс.В.Х.Х. - Нямам възражения относно състава на съда, секретаря и прокурора. Разяснени са ми правата, които имам по НПК.

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

         Прокурор Григорова - Да се даде ход на делото.

         Адв. Ц.- Да се даде ход на делото.

         Съдът

О П Р Е Д Е Л И :

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

         Делото се докладва, споразумението се чете от прокурора.

         Прокурор Григорова – Постигнахме споразумение с подсъдимия и неговия защитник по всички въпроси, визирани в закона, представили сме споразумение в писмен вид, което поддържам и като непротиворечащо на закона моля да бъде одобрено.

Адв.Ц. - Поддържам споразумението и моля да го одобрите.

         На основание чл.382, ал.4 НПК съдът изслуша подсъдимия.

         Подс.В.Х.Х. - Разбрах какво е обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписах споразумението.

Съдът след като изслуша подсъдимия и с оглед разпоредбата на чл.382 ал.6 от НПК

         О П Р Е Д Е Л И :

         ВПИСВА съдържанието на окончателното споразумение в съдебния протокол, както следва:

        Споразумението се сключва между прокурор при Районна прокуратура гр.Етрополе – ВИОЛЕТА ГРИГОРОВА, от една страна и адв.Г.Д.Ц. от САК, адвокатска кантора в гр.Етрополе, защитник на подсъдимия В.Х.Х., от втора страна.

                            ПРЕДВАРИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

1.                     По досъдебното производство В.Х.Х. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по глава Пета, раздел Седми от Особената част на НК – престъпление по чл.216 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от НК, извършено умишлено, като форма на вина по смисъла на чл.11 ал.2 от НК.

        2. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от подсъдимия, чрез заплащане на паричната равностойност, видно от представените 2 броя пощенски записи за извършени парични преводи, приложени към споразумението.

        3. На страните са известни и същите се съгласяват с правните последици от споразумението, а именно, че определението по чл.382 ал.7 от НПК на първоинстанционния съд за одобряването му е окончателно и има  последиците на влязла в сила осъдителна присъда за подс.В.Х.Х. и не подлежи на въззивна и касационна проверка.

ПРЕДМЕТ И УСЛОВИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО:

        1. С настоящото споразумение страните се съгласяват наказателното производство по делото да бъде решено със споразумение и да не се разглежда по общия ред по отношение на подс.В.Х.Х..

2.                      Със споразумението страните постигат съгласие, че подс.В.Х.Х., роден на *** год. в гр.Плевен, с постоянен и настоящ адрес ***8, българин, български гражданин, със средно образование, работник в „София Гранитекс – ИВ“ ЕООД гр.София, неженен, неосъждан, ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

        На 30.07.2017г., около 01,30 часа, в гр.Етрополе, обл. Софийска, на ул.„Никола Михайлов“ № 28а, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е повредил чужди движими вещи, както следва:

        - лек автомобил марка „Ситроен Ксара“ модел „Пикасо“ с рег. номер СО 2257 ВР, собственост на Божидар Василев Нинов от гр.Етрополе, като надраскал с остър предмет предна и задна леви врати на автомобила, с което е нанесъл щети на обща стойност 130.00 /сто и тридесет/ лева;

        - лек автомобил марка „Рено Клио“ с рег.№ СО 7958 ВН, собственост на Габриел Недялков Каменов от гр.Етрополе, като надраскал с остър предмет четирите врати на автомобила, с което е нанесъл щети на обща стойност 195,00 /сто деветдесет и пет/ лева – престъпление по чл. 216 ал.1 предл.2 вр.чл.26 ал.1 от НК. /ЕИСПП №ГСГ21721243 БУВ/.

        3. Страните се съгласяват, че подс.В.Х.Х. е извършил деянието виновно, при пряк умисъл като форма на вината и същото съставлява престъпление, квалифициращо се по-горния текст.

        4. Страните се съгласяват на подс.В.Х.Х. да бъде наложено наказание на основание чл.216 ал.1 предл.2 вр.чл.26 ал.1 от НК вр.чл.381 ал.4 от НПК вр.чл.55 ал.1 т.2 б.“б“ вр.чл.42а ал.2 точки 1 и 2 вр.ал.1, ал.3 и ал.4 и чл.42б ал.1 и ал.2 от НК – ПРОБАЦИЯ при пробационни мерки:

        - задължителна регистрация по настоящ адрес ***8  за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА, чрез явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично;

        - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА;

        5. Страните се съгласяват на подс.Х. да се възложат направените разноски по досъдебното производство – 74,06 лева – възнаграждението на експерта, изготвил оценителната експертиза и 253, 92 лева – възнаграждението на експерта, изготвил съдебно-психиатричната и психологична експертиза.

          6. Веществени доказателства - няма

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

                            ПРОКУРОР:                              

                            /Виолета Григорова/               

ЗАЩИТНИК:                                                    ПОДСЪДИМ:

/адв. Г.Ц./                             /В.Х.Х. /

                   След подписване на окончателното споразумение, вписано в настоящия съдебен протокол, съдът като взе предвид, че същото не противоречи на закона и морала, намери че следва да бъде одобрено и производството по делото да  бъде прекратено.

         С оглед на горното и на основание чл.382 ал.7 от НПК съдът

О П Р Е Д Е Л И :

        ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между прокурор при Районна прокуратура гр. Етрополе – ВИОЛЕТА ГРИГОРОВА, от една страна и адв.Г.  Ц. от САК, адвокатска кантора в гр.Етрополе, защитник на подс.В.Х.Х. от друга, по силата на което ПРИЗНАВА подсъдимия ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 30.07.2017г., около 01,30 часа, в гр.Етрополе, обл. Софийска, на ул.„Никола Михайлов“ № 28а, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е повредил чужди движими вещи, както следва:

        - лек автомобил марка „Ситроен Ксара“ модел „Пикасо“ с рег. номер СО 2257 ВР, собственост на Божидар Василев Нинов от гр.Етрополе, като надраскал с остър предмет предна и задна леви врати на автомобила, с което е нанесъл щети на обща стойност 130.00 /сто и тридесет/ лева;

        - лек автомобил марка „Рено Клио“ с рег.№ СО 7958 ВН, собственост на Габриел Недялков Каменов от гр.Етрополе, като надраскал с остър предмет четирите врати на автомобила, с което е нанесъл щети на обща стойност 195,00 /сто деветдесет и пет/ лева – престъпление по чл.216 ал.1 предл.2 вр.чл.26 ал.1 от НК. /ЕИСПП №ГСГ21721243 БУВ/.

        За извършеното престъпление НАЛАГА наказание на подс.В.Х.Х. на основание на основание чл.216 ал.1 предл.2 вр.чл.26 ал.1 от НК вр.чл.381 ал.4 от НПК вр.чл.55 ал.1 т.2 б.“б“ вр.чл.42а ал.2 точки 1 и 2, вр.ал.1, ал.3 и ал.4 и чл.42б ал.1 и ал.2 от НК – ПРОБАЦИЯ при пробационни мерки:

        - задължителна регистрация по настоящ адрес ***8 за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА, чрез явяване и подписване  пред пробационен служител два пъти седмично;

        - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА;

        ОСЪЖДА подс.В.Х.Х. да заплати направените разноски по досъдебното производство – 74,06 /седемдесет и четири лева и 06 стотинки/ лева – възнаграждението на експерта, изготвил оценителната експертиза и 253,92 /двеста петдесет и три лева и 92 стотинки/ лева – възнаграждението на експерта, изготвил съдебно-психиатричната и психологична експертиза.

        ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

       ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                След одобряване на споразумението съдът намира, че следва да отмени взетата спрямо подс.Х. мярка на досъдебното производство, поради което

О П Р Е Д Е Л И :

                 ОТМЕНЯВА мярката за неотклонение „подписка“, взета спрямо подсъдимия В.Х.Х. по ДП № 113/14.09.2017г. по описа на РУМВР Етрополе с постановление от 07.12.2017г.

                 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва и протестира с частна жалба и частен протест в 7-дневен срок, считано от днес, пред СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД.

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                Протокола се изготви в с.з.

                Заседанието приключи в 09.45 часа.

 

                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                СЕКРЕТАР: