Определение по дело №2561/2020 на Административен съд - Варна

Номер на акта: 2376
Дата: 23 септември 2021 г.
Съдия: Стоян Димитров Колев
Дело: 20207050702561
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 20 ноември 2020 г.

Съдържание на акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ ……………

 

гр. Варна, 23.09.2021г.

 

 

Варненският административен съдХХІ-ви състав, в закрито заседание на двадесет и трети септември през две хиляди и двадесет и първа година в състав:

                   Административен съдия: СТОЯН КОЛЕВ

                                                      

като разгледа докладваното адм.д. № 2561 по описа за 2020 год. за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Постъпила е касационна частна жалба от М.К.Р. ЕГН **********, Адрес: ***, разпореждане за връщане жалбата ѝ с вх. № 8568 от 9.6.2021г. срещу Решение № 660/18.5.2021г. на Административен съд Варна. Съдът констатира, че касационната частна жалба е в срок.

Към касационната жалба е приложена молба от жалбоподателката с искане за нейното освобождаване от внасяне на такса за касационното производство. Приложено е и заверено копие на декларация съгласно  чл. 227а ал. 2 от АПК., относно материалното и гражданското ѝ състояние.

Предвид декларираните обстоятелства и представените доказателства настоящият съдебен състав констатира, че касационният жалбоподател отговаря на изискванията за освобождаване от такса по касационното производство.

Същевременно съдът установи, че жалбоподателката все още не е отстранила нередовностите в жалбата, за което ѝ е било съобщено с разпореждане № 11538/08.09.2021г. на АС Варна. Поради това намира, че на жалбоподателката следва да се даде допълнителна възможност да отстрани нередовностите в жалбата.

По посочените съображения, съдът счита, че молбата му да бъде освободен от заплащане на държавна такса следва да бъде уважена. Водим от горното и на основание чл. 213, ал. 1 и чл. 227а, ал. 2, вр. чл. 231 АПК съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСВОБОЖДАВА касационния жалбоподател М.К.Р. ЕГН **********, Адрес: *** от заплащане на държавна такса за касационно обжалване в размер на 30.00 лева.

УКАЗВА на жалбоподателя и му предоставя ПОСЛЕДНА възможност в едноседмичен срок, С ПИСМЕНА МОЛБА, ПРИДРУЖЕНА С ПРЕПИС ЗА АДМИНИСТРАТИВНИЯ ОРГАН, да отстрани неотстранените до момента нередовности в частната си жалба, като:

-        Представи препис от частната жалба за ответната страна;

-        Означи обжалвания съдебен акт;

-        Изложи точно и мотивирано посочване на конкретните пороци на съдебния акт, който оспорва, които съставляват касационни основания и

-        Посочи в какво се състои искането.

УКАЗВА на жалбоподателя, че при отстраняване на нередовностите в жалбата може да се възползва от предоставената ѝ правна помощ, чрез процесуалния представител адв. Д.П.Б..

ДА СЕ УВЕДОМИ адв. Д.П.Б. към Адвокатска колегия, гр. Варна за постъпилата от жалбоподателя М.К.Р. ЕГН ********** частна жалба.

При неизпълнение в срок на дадените от съда указания за отстраняване на констатираните нередовности по частната жалба, същата ще бъде оставена без разглеждане и производство ще бъде прекратено, за което да се уведоми жалбоподателя.

                       

 

 

СЪДИЯ: