Споразумение по дело №243/2013 на Районен съд - Чирпан

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 25 юни 2013 г. (в сила от 25 юни 2013 г.)
Съдия: Тихомир Колев Колев
Дело: 20135540200243
Тип на делото: Наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 30 май 2013 г.

Съдържание на акта

П Р О Т О К О Л

25. 06. 2013 год. гр. Чирпан

Районен съд  Чирпан…………………….състав

На 25. 06. 2013 год.

В публично заседание в следния състав:

                                                    

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТИХОМИР КОЛЕВ

                     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Р.П.

                                                                        2. И.С.                                                                 

                                                                                                                        

 

СЕКРЕТАР: М.Т.

ПРОКУРОР В РП ЧИРПАН: ВЕЛИНА ПЕНЕВА   

Сложи за разглеждане докладваното от Председателя ТИХОМИР КОЛЕВ

НОХД номер 243 по описа за 2013 година.

На именното повикване в 9. 00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМ –Д.Р.Ч. – лично.

ПОДСЪДИМ – Ю.И.И. – лично.

ПОДСЪДИМ – Т.В.Г. – лично и за тримата адв. Т.С., назначен от ДП.

Председателят на съда разясни на страните правата им по чл. 274 от НПК, а именно правото им на отводи срещу членове от състава на съда, прокурора, защитниците, съдебния секретар, експертите, както и правото им да възразят срещу разпита на някои свидетели.

Председателят на състава разясни на страните правото им по чл. 275 от НПК, а именно правото на нови искания по доказателствата и по реда на съдебното следствие.

ПРОКУРОР – Налице са основанията за даване ход на делото.

Адв. С. – Да се даде ход на делото. Препис от обвинителния акт подзащитните ми са получили в законния срок. Знаят в какво са обвинени. Отводи към състава на съда няма да правим.

Съдът счита, че няма проц. пречки за даване ход на делото, поради което и на осн. чл. 271 от НПК

О П Р Е Д Е Л И :

ДАВА ХОД на делото.

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА на подсъдимите.

ПОДСЪДИМ - Д.Р.Ч. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Черно море № 4а. Български гражданин. Образование- четвърти клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН **********.

ПОДСЪДИМ - Ю.И.И. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Черно море № 6. Български гражданин. Образование- осми клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН **********.

ПОДСЪДИМ - Т.В.Г. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Орлово гнездо № 1. Български гражданин. Образование- шести клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН **********.

Адв. С. – Г- н съдия, г- да съдебни заседатели, подзащитните ми се признават за виновни по повдигнатото им обвинение. От престъплението, което са извършили щетите са възстановени, поради което считам, че е възможно да бъде постигнато споразумение между подзащитните ми и РП.

ПРОКУРОР – Г- н съдия, предвид обстоятелството, че подсъдимите се признават за виновни, щетите от деянието са възстановени, РП- Чирпан е съгласна да обсъдим със служебния защитник- адв. С. и подсъдимите възможността за постигане на споразумение по см. на чл. 384 от НПК. За целта е необходимо да ни дадете време.

ПОДСЪДИМ – Д.Р.Ч. – Възможно е да се постигне споразумение.

ПОДСЪДИМ - Ю.И.И. – Съгласен съм да постигнем споразумение.

ПОДСЪДИМ - Т.В.Г. – Съгласен съм да постигнем споразумение.

Съдебното заседание се прекъсна в 9. 10 часа.

Заседанието продължи в 9. 35 часа.

ПРОКУРОР - Г- н съдия, на осн. чл. 384 от НПК***, подсъдимите Д.Р.Ч., Ю.И.И. и Т.В.Г., защитника им - адв. С., е постигнато споразумение относно наказанието, което следва да бъде наложено на подсъдимите за престъплението, което са извършили. Щетите от престъплението са възстановени. Същото не противоречи на закона и морала и моля да го приемете и одобрите.

Адв. С.- Между РП- Чирпан, подсъдимите, чрез мен, като защитник е постигнато споразумение на осн. чл. 384 от НПК, относно наказанието, което следва да бъде наложено на същите за престъплението, което са извършили. От извършеното от подсъдимите престъпление щетите са възстановени. Моля да приемете и одобрите същото, като не противоречащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМ – Д.Р.Ч. - Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

ПОДСЪДИМ – Ю.И.И. - Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

ПОДСЪДИМ – Т.В.Г. - Подписа под споразумението е мой. Разбирам обвинението. Признавам се за виновен и разбирам последиците от споразумението. Доброволно съм го подписал. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

Ние страните се споразумяхме за следното окончателно:

Подсъдимият Д.Р.Ч. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Ю.И.И. и Т.В.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, представляващо престъпление по чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, като за това деяние следва да му бъде наложено наказание при приложение на чл. 54 ал. 1 от НК и му се наложи наказание „пробация” при следните пробационни мерки: една година задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи два пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и една година задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

 

Подсъдимият  Ю.И.И. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Д.Р.Ч. и Т.В.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, представляващо престъпление по чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, като за това деяние следва да му бъде наложено наказание при приложение на чл. 54, ал. 1 от НК и му се наложи наказание „пробация” при следните пробационни мерки: една година и шест месеца задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи два пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и една година и шест месеца задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

 

Подсъдимият Т.В.Г. се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Ю.И.И. и Д.Р.Ч., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, поради което и на основание чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 63 ал. 1 т. 6 от НК, като за това деяние следва да му бъде наложено наказание при приложение на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно една година и шест месеца задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи два пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и една година и шест месеца задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

Приобщени по делото веществени доказателства-няма. 

Разноските от досъдебното производство в размер на 25,00 лв. – за СОЕ  и съдебните разноски по настоящото производство следва да бъдат заплатени от подсъдимите.

 

 

С П О Р А З У М Е Л И     С Е :

 

ПРОКУРОР В РП ЧИРПАН:                                         СЛ. ЗАЩИТНИК:

                                   / В. Пенева /                                               / адв. Т. С. /

 

 

                                                                                       ПОДСЪДИМ:

                                                                                                    / Д. Р. Ч. /

 

 

                                                                                       ПОДСЪДИМ:

                                                                                                    / Ю. И. И. /

 

 

                                                                                       ПОДСЪДИМ:

                                                                                                    / Т. В. Г. /

 

 

 

 

Съдът счита, че по така постигнатото между страните споразумение е постигнато съгласие по всички въпроси визирани в чл. 384 от НПК. Престъплението е извършено от подсъдимите. Щетите от престъплението са възстановени. Така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което същото следва да бъде одобрено, а настоящото наказателно производство прекратено.

Предвид на това и на осн. чл. 382 и чл. 383 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

ПРИЕМА справки за съдимост с рег. № 453, 454 и 455, всички от 20. 06. 2013 г. издадени от РС Чирпан.

ПРИЕМА И ОДОБРЯВА постигнатото между РП- Чирпан в лицето на  прокурор в РП Чирпан Велина Пенева, подсъдимите Д.Р.Ч., Ю.И.И. и Т.В.Г., сл. им защитник- адв. Т.Д.С. ***, споразумение, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ - Д.Р.Ч. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Черно море № 4а. Български гражданин. Образование- четвърти клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Ю.И.И. и Т.В.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, представляващо престъпление по чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, и тъй като щетите от престъплението са възстановени му НАЛАГА наказание при приложението на чл. 54 ал. 1 от НК, а именно наказание „пробация” при следните пробационни мерки: 1 / една / година задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи 2 / два / пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и 1 / една / година задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

ПОДСЪДИМИЯТ - Ю.И.И. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Черно море № 6. Български гражданин. Образование- осми клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Д.Р.Ч. и Т.В.Г., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, представляващо престъпление по чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, и тъй като щетите от престъплението са възстановени му НАЛАГА наказание при приложението на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно наказание „ пробация ” при следните пробационни мерки: 1 / една / година и 6 / шест / месеца задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи 2 / два / пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и 1 / една / година и 6 / шест / месеца задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

 

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ - Т.В.Г. – роден на *** ***, обл. Стара Загора, ул. Орлово гнездо № 1. Български гражданин. Образование- шести клас- неграмотен. Не работи. Не е женен. Осъждан. ЕГН ********** се признава за ВИНОВЕН за това, че на 17/ 18. 03. 2013 г. в с. Черна гора, обл. Стара Загора, в съучастие с Ю.И.И. и Д.Р.Ч., като съизвършител, е отнел чужди движими вещи: 1 брой японско петле на стойност 15. 00 лв., 6 бр. японски кокошки на стойност 90. 00 лв. с обща стойност 105. 00 лева, от владението на Н.Г.Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието представлява маловажен случай и отнетите вещи са върнати до приключване на съдебното следствие в първоинстанционен съд, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, поради което и на основание чл. 197 т. 2 във вр. с чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20 ал. 2 във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 63 ал. 1 т. 6 от НК, и тъй като щетите от престъплението са възстановени му НАЛАГА наказание при приложението на чл. 54, ал. 1 от НК, а именно наказание “ пробация “ при следните пробационни мерки: 1 / една / година и 6 / шест / месеца задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на полаганите подписи 2 / два / пъти седмично - чл. 42а ал. 2 т. 1 от НК и 1 / една / година и 6 / шест / месеца задължителни периодични срещи с пробационен служител – чл. 42а ал. 2 т. 2 от НК.

ОСЪЖДА Д.Р.Ч., Ю.И.И. и Т.В.Г. с п. а. и ЕГН да заплатят по сметка на РС- Чирпан направените на ДП разноски в размер на 25. 00 / двадесет и пет / лева, както и в съдебното следствие.

Определението  за одобряване на споразумението влиза в законна сила от днес 25. 06. 2013 год.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 243/ 2013 г. по описа на РС- Чирпан.

Протоколът се написа в с.з., което приключи в 9. 55  часа.

 

 

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.

 

 

 

 

                                                         СЕКРЕТАР: