Определение по дело №581/2020 на Окръжен съд - Варна

Номер на акта: 454
Дата: 17 юни 2020 г.
Съдия: Жулиета Георгиева Шопова
Дело: 20203100600581
Тип на делото: Въззивно наказателно дело от общ характер
Дата на образуване: 16 юни 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                         О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                                                           /гр. Варна,       

 

 

ВАРНЕНСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на шестнадесети  юни,през  две хиляди и двадесета година, в състав:

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАНИЧКА СЛАВКОВА

                                           ЧЛЕНОВЕ: ЖУЛИЕТА ШОПОВА

                                                       СВЕТЛОЗАР Г.

 

като разгледа докладваното от  съдия Ж.Шопова- ВНОХД № 581 по описа на ВОС за 2020г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Въззивното производство е образувано по жалба на адв.П.  Г.Ч.-ВАК , служебен защитник на  подсъдимия Т.П.Р.  срещу постановената първоинстанционна присъда № 39 от  19.02.2020 г. от Варненски районен съд – XXXII състав  по НОХД № 2640/2019 г. по описа на същия съд. Същият в жалбата си няма формулирани доказателствени искания. С присъдата подс.Р. е бил признат за виновен  за престъпление по чл.129,ал.1 от НК ,като на основание чл.54,ал.1 от НК  му е  наложено  наказание- „Лишаване от свобода „ за срок от три години,което да  бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Като на основание чл.304 от НПК е бил оправдан по първоначалната квалификация-опасен рецидив за извършване на престъплението по чл.131а от НК.Като в жалбата се твърди ,че присъдата е неправилна  и незаконосъобразна и  като такава следва да бъде отменена,като подсъдимият следва да бъде оправдан,тъй като деянието  е извършено при превишаване  пределите на неизбежната отбрана.

 Предвид гореизложеното и на основание чл. 327, ал.1 от НПК, съдът

 

                                          О П Р Е Д Е Л И:

 

            НАСРОЧВА производството по ВНОХД № 581/2020 год. по описа на Окръжен съд-Варна в открито съдебно заседание за 09.07.2020 год. от 14,45 часа.  За тази дата да се призоват  за съдебно заседание:подсъдимият Т.П.Р., като се посочи ,че присъствието му  е задължително, неговият служебен защитник-адв.П.Г.Ч.-ВАК,както и ВОП.

 

 Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                  ЧЛЕНОВЕ: .