Разпореждане по дело №240/2023 на Административен съд - Габрово

Номер на акта: 571
Дата: 8 ноември 2023 г.
Съдия: Даниела Иванчева Гишина
Дело: 20237090700240
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 7 ноември 2023 г.

Съдържание на акта

 

 

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е  № 1001

 

гр. Габрово, 08.11.2023 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДГАБРОВО в закрито разпоредително заседание на осми ноември две хиляди двадесет и трета година в състав:

                                                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ГИШИНА

при секретаря ………………… като разгледа докладваното от съдия Д. Гишина адм. дело № 240 по описа за 2023 година  и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по жалба от Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ против Решение № 161-МИ от 30.10.2023 година на Общинска избирателна комисия – Севлиево за избиране на кмет на кметство Шумата при проведения на 29.10.2023 година първи тур на местни избори.

След проверка относно редовността на жалбата и на основание чл. 157, ал. 1, изр. 2, чл. 154, ал. 1, чл. 163 от Административнопроцесуалния кодекс и чл. 459, ал. 5 от Изборния кодекс, съдът

 

Р А З П О Р Е Д И :

 

ХОД  НА  ДЕЛОТО със страните в открито съдебно заседание.

НАСРОЧВА  делото за 14.11.2023 година от 10:00 часа.

КОНСТИТУИРА страните  както следва:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛ:

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – чрез Б.И.П. – адрес: ***; телефон: *********; електронна поща – *;

ОТВЕТНИК: Общинска избирателна комисия – Севлиево, чрез Председателя П. Г.;

ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА:

Б. Х. Т. – избран кмет на кметство Шумата, община Севлиево, област Габрово, издигнат от ПП „ГЕРБ“.

УКАЗВА на жалбоподателя, че следва да представи доказателства относно процесуалната си легитимация да оспори обявения резултат от избора на кмет на кметство Шумата при проведения на 29.10.2023 година първи тур на местни избори, т.е. да представи доказателства, че е регистрирал кандидат да съответния избор – кмет на кметство Шумата, община Севлиево.

УКАЗВА на жалбоподателя, че най-късно в насроченото открито съдебно заседание следва да завери представените с жалбата документи – в противен случай същите няма да бъдат приети като доказателства по делото.

ЗАДЪЛЖАВА Общинска избирателна комисия – Севлиево незабавно след уведомяването да представи списък на страните в производството с посочване на адрес за кореспонденция/постоянен и настоящ адрес, електронен адрес и телефонен номер с оглед възможностите за по-бързо призоваване.

УКАЗВА на жалбоподателя, че в негова тежест е оборването на констатациите в обжалвания административен акт, както и доказване на фактите, на които основава своите възражения и от които черпи благоприятни последици.

УКАЗВА на ответника, че предвид разпределението на доказателствената тежест /чл. 170, ал. 1 от АПК/ в негова тежест е да установи съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения административен акт, и изпълнението на законовите изисквания при издаването им.

УКАЗВА на заинтересованата страна, че до датата на съдебното заседание може да представи писмени възражения, както и да посочи или да иска събирането на доказателства с оглед установяване на фактите по делото, като приложи по делото писмените такива.

УКАЗВА на страните, че следва да се запознаят с цялата административна преписка до датата на насроченото открито съдебно заседание.

ДА СЕ УВЕДОМИ за датата на насроченото открито съдебно заседание Окръжна прокуратура - Габрово с оглед възможността за встъпване като страна в процеса.

 

За насроченото открито съдебно заседание страните да се призоват по телефон и/или електронен адрес.

 

Разпореждането не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                                               АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: