Разпореждане по дело №574/2020 на Административен съд - Велико Търново

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 21 септември 2020 г.
Съдия: Мария Добрева Василева Данаилова
Дело: 20207060700574
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 21 септември 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

гр. Велико Търново, 21.09.2020г.

 

 

Административен съд – гр. Велико Търново, V–ти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи септември две хиляди и двадесета година, в състав:

 

СЪДИЯ - ДОКЛАДЧИК: Мария Данаилова

 

като разгледа докладваното от съдия Данаилова адм. д. № 574/2020г. по описа на Административен съд – гр. Велико Търново, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

 

Като разглежда жалбата на „БЛ КОМЕРС“ ЕООД, с. Горско ново село, общ. Златарица, Стопански двор, представлявано от Тодор Колев Колев, чрез адв. Р.Т. ***, офис № 8 против мълчалив отказ на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за произнасяне по заявление за подпомагане за кампания 2019г., съдът установи следното:

Жалбата, с която съдът е сезиран е нередовна, тъй като към нея не е приложено банково бордеро за внесена държавна такса за образуване на делото по сметката на Административен съд – Велико Търново, която съгласно чл. 2б, б. “б” от Тарифа №1 към Закона за държавните такси е в размер на 50 лева.

Това налага в 7-дневен срок от връчване на настоящето разпореждане жалбоподателят да отстрани посочените нередовности в жалбата си. Ако това не бъде сторено, съобразно разпоредбата на чл. 158, ал. 3 АПК жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а образуваното въз основа на нея дело - прекратено.

Тъй като жалбата е подадена директно до съда, административният орган следва да бъде задължен да изпълни задължението си по чл. 152, ал. 2 и 3 в тридневен срок от получаване на препис от жалбата да изпрати заверено копие от цялата преписка по заявление за подпомагане за кампания 2019г. на  „БЛ КОМЕРС“ ЕООД, с. Горско ново село, както и резултатите от извършени административни проверки и/или проверки на място.

 

Водим от изложените съображения и на основание чл. 158, ал. 1 във вр. с чл. 151, т. 3 от АПК, съдът

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата на „БЛ КОМЕРС“ ЕООД, с. Горско ново село, общ. Златарица, Стопански двор, представлявано от Тодор Колев Колев, чрез адв. Р.Т. ***, офис № 8 против мълчалив отказ на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за произнасяне по заявление за подпомагане за кампания 2019г.

УКАЗВА на жалбоподателя, че в 7-дневен срок от получаване на препис от това разпореждане следва да представи в съда банково бордеро за платена държавна такса в размер на 50 лева, внесена по сметката на Административен съд – гр. Велико Търново.

Ако в указания срок нередовностите не бъдат отстранени, съобразно разпоредбата на чл. 158, ал. 3 от АПК, жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а настоящето дело - прекратено.

ЗАДЪЛЖАВА на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ да изпълни задължението си по чл. 152, ал. 2 и 3 в тридневен срок от получаване на препис от жалбата да изпрати заверено копие от цялата преписка по заявление за подпомагане за кампания 2019г. на  „БЛ КОМЕРС“ ЕООД, ЕИК: *********, с. Горско ново село, както и резултатите от извършени административни проверки и/или проверки на място.

 

Препис от настоящото разпореждане да се изпрати на жалбоподателя, чрез адв. Т., на посочения адрес за кореспонденция.

СЪДИЯ – ДОКЛАДЧИК: