Определение по дело №52/2017 на Окръжен съд - Видин

Номер на акта: 58
Дата: 2 февруари 2018 г.
Съдия: Анета Милчева Петкова
Дело: 20171300900052
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 26 октомври 2017 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е     18

 

 

 

            Видинският окръжен съд, търговско....................................................отделение

в  закрито ……………………. заседание на  02 февруари  

две хиляди и  осемнадесета  година

                    Председател:А. П.                                                                                                                                                   

                                                                                           Членове:

                                                                                                                                                    

при секретаря………………………….. …………..………………………..…………и с участието на…………………….прокурора……………………………………..……изслуша докладваното от съдията П. дело по несъстоятелност № 52

по описа за 2017     год. и за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 632, ал. 5 ТЗ, във връзка с чл. 629б ТЗ.

В молба от  23.01.2018 г. И.А., временен синдик на Едноличен търговец „С.-.....-С. И.” с ЕИК: ........, със седалище и адрес на управление гр. В., ж. к. Х. Б., бл. , вх. , ет. , ап.  - в несъстоятелност, твърди, че наличното имущество , с което разполага в настоящия момент дружеството не може да покрие първоначалните разноски по производството. Моли да бъдат предприети действия по обезпечаване разноските в производството. Синдикът е посочил, че разходите за два месеца са около ......... лева.

 

 При така установените обстоятелства, съдът направи следните правни изводи:

 

 Видно от изложените факти и обстоятелства от синдика, наличното имущество на длъжника е недостатъчно за покриване на разноските по производството по несъстоятелност и следователно, са налице предпоставките на чл. 632, ал. 5 ТЗ, във връзка с чл. 629б ТЗ. Следва да бъде определена сума, която да бъде предплатена от кредиторите. Предвид посоченото в докладите на синдика, съдът приема, че сумата необходима и достатъчна за издръжка на несъстоятелността за шест месеца е в размер на .......... лв. За необходимостта от внасяне на посочената сума следва да бъдат уведомени длъжника и кредиторите на дружеството, чрез вписване на съобщението за съответния акт в книгата по чл. 634в, ал. 1 от ТЗ, на основание чл. 619, ал. 3 ТЗ, като от този момент за тях тече определеният срок. Сумата следва да бъде внесена в 7-дневен срок от вписване на съобщението, като в същото бъдат изрично указани последиците по чл. 632, ал. 1 ТЗ, в случай, че сумата не бъде предплатена в срок.

 

 По изложените съображения, Видински окръжен съд

 

 ОПРЕДЕЛИ:

 

 УКАЗВА на кредиторите на Едноличен търговец „С.-...-С. И.” с ЕИК: ............, със седалище и адрес на управление гр. В., ж. к. Х. Б., бл. , вх. , ет. , ап.  - в несъстоятелност - в 14-дневен срок от уведомлението да предплатят по делото сумата от ......... /........../ лева, необходима за покриване на разноски по несъстоятелността, за което да представят надлежни доказателства по делото. В противен случай, производството по делото ще бъде спряно с предвидените последици по чл. 632 от Търговския закон:

 Кредиторите се считат уведомени от вписване на съобщението за постановения акт в книгата по чл. 634в, ал. 1 ТЗ, на основание чл. 619, ал. 3 ТЗ.

 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 Определението да се впише в нарочната книга по чл. 634в, ал. 1 от ТЗ с предупреждение, че при неизпълнение на указаното от съда предплащане на разноските в пълен размер, производството по делото ще бъде спряно на основание и с последиците по чл. 632, ал. 1 от Търговския закон.

 

Делото да се докладва незабавно при внасяне на определената сума за разноски или след изтичане на срока за внасянето й, за предприемането на съответните процесуални действия.

 

 

               

                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: