Определение по дело №2810/2018 на Районен съд - Пазарджик

Номер на акта: 3413
Дата: 17 декември 2018 г.
Съдия: Майа Иванова Попова
Дело: 20185220102810
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 12 юли 2018 г.

Съдържание на акта Свали акта

ОПРЕДЕЛЕНИЕ

17.12.2018г. град Пазарджик

ПАЗАРДЖИШКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, IX състав на 17.12.2018г. в закрито заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАИА П.

като разгледа докладваното от съдията П. гр. дело № 2810 по описа на PC Пазарджик за 2018 година, взе предвид следното:

В проведено на 21.11.2018г. открито съдебно заседание по гр. дело № 2810/2018г. по описа на PC Пазарджик, представителят на РП Пазарджик е направил искане да бъде изготвена съдебно психологична и психиатрична експертиза от вещи лица: психолог и психиатър, като е направено изрично уточнение, че експертите би следвало да не бъдат от ДПБ Пазарджик, тъй като те на практика са дали вече становище за психическото и психологическо състояние на ищеца, с оглед представените 2 бр. епикризи на база твърденията на ищеца в исковата молба, че е претърпял твърдените негативни емоции довели до смесено тревожно депресивно разстройство.

Представят се на съда в писмен вид задачите, които РП Пазарджик държи да бъдат поставени на назначените вещи лица и съответно да се отговори на същите със заключение по допуснатата съдебно психологична и психиатрична експертизи.

Процесуалният представител на ищецът Б. - адв П.- не възразява по допускането на исканата експертиза.

С протоколно определение на съда от 21.11.2018г.                е допуснато

изготвянето на съдебно психологична и психиатрична експертизи от вещи лица: психолог: Ангел Добринов Ангелов и психиатър: Даниела Атанасова Ковачева и - експерти от списъка, одобрен от комисията по чл. 401/1/ от ЗСВ при окръжен съд Пловдив, които след като се запознаят с всички устни и писмени доказателства по делото, включително представените 2 бр. епикризи и справка за нарушител водач да отговорят на следните въпроси:

СЪДЕБНО ПСИХОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА:

-Какъв е психологическия тип на ищеца - характер, темперамент, емоционалност, тревожност; индивидуално- психологочни и възрастови особености;

Да се установи равнището на интелекта и неговата личностна структура; способност за контрол и самоконтрол, съотношение между потребности и интереси, способност за решаване на проблемни критични ситуации;

в случай, че се откриват някакви психологични, поведенчески и емоционални проблеми и обременености; от кога датират същите, какъв е техният произход и от какво са обусловени, как са протекли във времето и в каква насока и перспектива?

СЪДЕБНО ПСИХИАТРИЧНА ЕКСПЕРТИЗА:

- Налице ли е смесено тревожно депресивно разстройство и от кога датира?

Възможно ли е твърдените от ищеца негативни изживявания да последица от други неприятни, депресивни, обременяващи събития личен, семеен и друг характер?

При провеждането на психологичното изследване, имат ли отговорите на ищеца характер на извъртане, отклоняване или преувеличаване?

Определя възнаграждение на вещите лица в размер на по 200 лв., за всяко едно от тях, платими от бюджета на съда.

от настоящото определение на назначените експерти - Даниела Атанасова Ковачева и Ангел Добринов Ангелов, като им се предостави възможност за запознаване с материалите по гр.д. № 2810/2018г.по описа на PC Пазарджик.

Да се уведомят ВЛ, че следва да представят експертизите най-малко пет дни преди съдебното заседание, което е насрочено на 23.01.2019г.

С оглед на гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НАЗНАЧАВА за изготвяне на допуснатата СЪДЕБНО ПСИХОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА: ВЛ Ангел Добринов Ангелов със задача да отговори на въпросите, подробно описани в обстоятелствената част на настоящото определение.

НАЗНАЧАВА за изготвяне на допуснатата СЪДЕБНО ПСИХИАТРИЧНА ЕКСПЕРТИЗА: ВЛ Даниела Атанасова Ковачева със задача да отговори на въпросите, подробно описани в обстоятелствената част на настоящото определение.

Да се изпрати препис от определението на назначените експерти - Даниела Атанасова Ковачева и Ангел Добринов Ангелов, като им се предостави възможност за запознаване с материалите по гр.д. № 2810/2018г.по описа на PC Пазарджик, РП Пазарджик и адв. П..

Да се уведомят ВЛ, че следва да представят експертизите най-малко пет дни преди съдебното заседание, което е насрочено на 23.01.2019г.

СЪДИЯ: