Определение по дело №1836/2020 на Административен съд - Пловдив

Номер на акта: 1539
Дата: 23 септември 2020 г.
Съдия: Любомира Кирилова Несторова
Дело: 20207180701836
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 23 юли 2020 г.

Съдържание на акта Свали акта

П Р О Т О К О Л

 

23.09.2020 г., гр. Пловдив,

 

ПЛОВДИВСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ХV състав, в публично съдебно заседание на двадесет и трети септември две хиляди и двадесета година, в следния състав:

 

                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛЮБОМИРА НЕСТОРОВА

                                         

Секретар: М.Г.

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

административно дело № 1836 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 14.30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.Т.М., редовно призована, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТ НА ОБЩИНА „МАРИЦА“, редовно призован, не се явява, представлява се от гл. ЮРИСК. П., представя пълномощно по делото

ЮРИСК. П.: Моля да не се дава ход на делото в днешното съдебно заседание, тъй като видно от представените документи за собственост – нотариални актове, собственик на имота, предмет на премахване, е освен К.Т.М., също и съпругът й Г.Т.М., което се установява от приложеното към жалбата Удостоверение за граждански брак (л. 9 по делото). Налице е съпружеска имуществена общност (СИО) и следва Г.Т.М. да се конституира като заинтересована страна.

Съдът намира, че действително от приложените писмени доказателства към жалбата и удостоверение за граждански брак № 095537 (л. 9 по делото) и нотариални актове от л. 10 до л. 13 вкл. по делото се установява, че процесната сграда, предмет на оспорената заповед, е съпружеска имуществена общност и следва да се конституира като заинтересована страна и Г.Т.М., ето защо

О П Р Е Д Е Л И :

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

КОНСТИТУИРА като заинтересована страна Г.Т.М., който да се призове на адрес: *** за следващото съдебно заседание.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 05.11.2020 г. от 13.30 часа, за което страните са редовно уведомени.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 14.34 часа.

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                         СЕКРЕТАР:

 

 

В условията на закрито съдебно заседание, Съдът, след запознаване с административната преписка, установи, че същата не е пълна. За решаването на правния спор, Съдът намира, че е необходимо и назначаването на СТЕ, ето защо

О П Р Е Д Е Л И :

ЗАДЪЛЖАВА ответника в 7-дневен срок от съобщаването да представи Заповед РД-09-1122/26.09.2016 г. на Кмета на Община „Марица“, с която е назначена Комисия по чл. 196 от ЗУТ, както и Заповед № РД-09-1034/04.10.2017 г. на Кмета на Община „Марица“.

ЗАДЪЛЖАВА ответника да попълни административната преписка с всички относими доказателства и да заяви в следващото съдебно заседание пълна ли административната преписка.

НАЗНАЧАВА СТЕ, като вещото лице следва да се запознае с административната преписка, да посети на място процесния имот (сграда) в с. Костиево и да отговори на следните въпроси и задачи:

- къде е ситуирана процесната сграда, какво е предназначението й, да проследи кадастралния статут на процесната сграда и да посочи какви параметри има същата.

- относно конструктивната система на сградата - да се опише подробно в какво състояние е същата, има ли нарушена цялост на носещи стени и на покривната конструкция, има ли към настоящия момент опасност от самосрутване, годна ли е за ползване, застрашава ли живота и здравето на собственика и на околните, какво представлява в санитарно-хигиенно отношение.

- да се изработят необходимият брой скици и снимков материал.

ОПРЕДЕЛЯ за вещо лице Й.Д.А. при депозит в размер на 190 лв., вносим от жалбоподателката в 7-дневен срок от съобщаването по сметката за вещи лица на Административен съд - Пловдив, след което да се призове вещото лице.

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: