Решение по дело №423/2018 на Районен съд - Радомир

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 31 май 2018 г. (в сила от 19 юни 2018 г.)
Съдия: Росен Пламенов Александров
Дело: 20181730100423
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 19 март 2018 г.

Съдържание на акта

Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

гр. Радомир, 31.05.2018 г.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

            Радомирският районен съд, гражданска колегия, в публично заседание на четиринадесети май през две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: РОСЕН АЛЕКСАНДРОВ

 

при секретаря М. М., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 423 по описа за 2018 г., за да се произнесе, съобрази следното:

 

Мотивиран от гореизложеното, съдът

 

Р        Е       Ш       И:

 

ПРЕКРАТЯВА, на основание чл. 49, ал. 1 СК С РАЗВОД сключеният с акт № . на . г. в гр. Р., общ. Р., обл. П. граждански брак между Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** и Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***, поради настъпило ДЪЛБОКО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО на същия.

ОБЯВЯВА на основание чл. 49, ал. 3 СК, че вината за дълбокото и непоправимо разстройство на брака е на съпруга Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете Д.Б.С., родена на *** г., с ЕГН: **********, на майката Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***.

ПОСТАНОВЯВА малолетното дете Д.Б.С., родена на *** г., с ЕГН: **********, да живее при своята майка Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***.

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ на бащата Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***, с малолетното дете Д.Б.С., родена на *** г., с ЕГН: **********, както следва: втората и последната седмица на месеца от 09,00 ч. до 12,00 ч. в съботния и неделния ден, без преспиване, до навършването на тригодишна възраст на детето, в присъствието на майката, а след навършването на тригодишна възраст на детето - втората и последната седмица на месеца от 09,00 ч. в събота до 17,00 ч. в неделя, с преспиване, както и по взаимно съгласие на страните – през училищните ваканции, официалните празници, личните празници на детето и по всяко друго време, определено от страните.

ПОСТАНОВЯВА, на основание чл. 53 СК след прекратяване на брака Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***, да възстанови и носи занапред предбрачното си фамилно име – М..

ПРЕДОСТАВЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ, на основание чл. 56, ал. 1 СК СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, находящо се в гр. Р., ЖК „Г.“, бл. ., ет. ., ап. ., на Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: ***.

ОСЪЖДА, на основание чл. 143 СК Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** ДА ЗАПЛАЩА на Д.Б.С., родена на *** г., с ЕГН: **********, чрез нейната майка и законен представител Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** месечна издръжка в размер на 130 лева (сто и тридесет лева), считано от влизане на решението в сила до настъпване на законоустановени причини за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка закъсняла вноска до окончателното ù изплащане.

ОСЪЖДА, на основание чл. 329 ГПК Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** ДА ЗАПЛАТИ на Б.К.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** сумата от 625,00 лева (шестстотин двадесет и пет лева), представляваща направени по делото разноски.

ОСЪЖДА Б.Й.С., с ЕГН: **********, с адрес: *** ДА ЗАПЛАТИ в полза на съдебната власт, по сметка на РдРС държавна такса общо в размер на 237,20 лева (двеста тридесет и седем лева и двадесет стотинки).

Решението може да бъде обжалвано пред Пернишкия окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните.

           

 

                                                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: