Разпореждане по дело №134/2021 на Административен съд - Кърджали

Номер на акта: 296
Дата: 15 юни 2021 г.
Съдия: Мария Кирилова Божкова
Дело: 20217120700134
Тип на делото: Административно дело
Дата на образуване: 26 май 2021 г.

Съдържание на акта

РАЗПОРЕЖДАНЕ

гр.Кърджали, 15.06.2021 г.

Административен съд Кърджали, в закрито съдебно заседание на петнадесети юни две хиляди двадесет и първа година, в състав:

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ БОЖКОВА

При секретаря                                          

като разгледа докладваното от съдия   Божкова

административно дело134/ 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Частната жалба на община Ивайловград е подписана от кмета на общината и приподписана от старши юрисконсулт Д. Н. Към частната жалба е приложено общо пълномощно, съгласно което Кметът на община Ивайловград упълномощава старши юрисконсулт Д. Н. да представлява община Ивайловград по граждански, административни, административнонаказателни и изпълнителни дела, образувани от и срещу община Ивайловград.

Съгласно разпоредбата на чл.34, ал.1 от ГПК, вр. с чл.144 от АПК, Общото пълномощие дава право за извършване на всички съдопроизводствени действия, включително получаване на депозирани разноски и преупълномощаване.  Чл. 34, ал. 4 ГПК, вр. чл. 144 АПК предвижда, че "Пълномощното има сила до завършването на делото във всички инстанции, ако не е уговорено друго". От изложеното следва, че частната жалба е подписана от кмета на общината и приподписана от юрисконсулт с надлежна представителна власт да извърши приподписването.

          Частната жалба на община Ивайловград, представлявана от кмета, срещу определението, постановено по адм.д. № 134/ 2021 г. на АС – Кърджали е нередовна, тъй като не е внесена държавна такса, съответно – не е представен документ за внасянето й в АС – Кърджали.

          Следва да се укаже на касатора в 7-дневен срок от получаване на съобщението да внесе, по сметка на ВАС: IBAN ***, дължимата държавна такса в размер на 30 лв., както и да представи документ за внесената държавна такса. – чл.235а от АПК. Необходимо е да се укаже на частният жалбоподател, че при неизпълнение в срок на даденото указание, частната жалба ще бъде върната – чл.213а, ал.1, изр.2-ро от АПК, във връзка с чл.231 от АПК.

          След отстраняване на нередовността, препис от частната жалба да се изпрати на ответника, като се укаже, че в 3-дневен срок от получаването й може да подаде отговор с приложени писмени доказателства.

          Поради изложеното и на основание чл.213а, ал.1, изр.1-во от АПК, АС – Кърджали

 

Р А З П О Р Е Д И:

 

                   

 

Оставя без движение частната жалба на община Ивайловград срещу Определение № 67/ 01.06.2021 г. по адм.д. № 134/ 2021 г. на АС – Кърджали.

                    Указва на община Ивайловград, чрез кмета на общината, в 7-дневен срок от получаване на съобщението да внесе, по сметка на ВАС: IBAN ***, дължимата държавна такса в размер на 30 лв. и да представи документ за внесената държавна такса.

                    Указва на Областен управител на област Кърджали, че при неизпълнение в срок на даденото указание, касационната жалба ще бъде върната – чл.213а, ал.1, изр.2-ро от АПК, във връзка с чл.231 от АПК.

                    При отстраняване на нередовността, препис от частната жалба да се изпрати на ответника, като се укаже, че в 3-дневен срок от получаването й може да подаде отговор, като може да приложи писмени доказателства.

                    Разпореждането не подлежи на обжалване.

Препис от разпореждането да се изпрати на страната на посочения в частната жалба адрес.

                                                                                     Съдия: