Определение по дело №542/2019 на Окръжен съд - Кюстендил

Номер на акта: 260013
Дата: 12 юли 2023 г.
Съдия: Евгения Христова Стамова
Дело: 20191500100542
Тип на делото: Гражданско дело
Дата на образуване: 1 ноември 2019 г.

Съдържание на акта Свали акта

         П Р О Т О К О Л

                              гр.Кюстендил, 12.07.2023 г.

 

Кюстендилският окръжен съд, наказателно отделение, в открито съдебно заседание на дванадесети юли две хиляди двадесет и трета година, в състав:

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: ЕВГЕНИЯ СТАМОВА

                

при участието на секретар: Вергиния Бараклийска

и прокурора:

сложи за разглеждане: Гр д. № 542/2019 г.

докладвано от: съдия СТАМОВА

на именното повикване 12.02 в  часа се явиха:

 

КОМИСИЯ ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО  е представлявана от главен инспектор д.м.–  с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ Н.К., не се явява.

ЯВЯВА се вещото лице Й.П. Г., която е представила заключение, постъпило по делото с вх.№260680/09.06.2023 г.

Съдът докладва молба с вх.№266709/16.06.2023 г., с която КОМИСИЯ ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО  чрез пълномощника д.м.– главен инспектор в ТО Благоевград при ТД София, прави заявление за отказ от предявения иск и представя решение от 05.07.2023 г. с № 564/05.07.2023 г. на Комисията в състав: зам.председател А. С. и членове: А.Ц., П. Й. и С. К.,  за  отказ от предявения срещу  А.Г.К. иск. Потвърждава се молбата за отказ от иска по отношение на А.К. и Н.К., която е депозирана по делото, както и изложените в същата мотиви.

ГЛ.ИНСПЕКТОР М. – Да се даде ход на делото.

СЪДЪТ счита, че следва да се даде ход  на делото и

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

ГЛ.ИНСПЕКТОР М. – Поддържам депозираната  по електронната поща молба от 11.07.2023г. Представям същата в  оригинал в днешното съдебно заседание с приложено към нея решение на комисията, съгласно което са налице основанията за отказ от предявения  по настоящото гражданско производство иск срещу А.К. и Н.К.. Моля на основание чл.233 от ГПК да допуснете отказ от иска по гр.д. №542/2019 г. Налице са основанията с  оглед постановеното тълкувателно решение, съгласно което  не подлежат на отнемани парични суми, които не са в патримониума на ответниците в края на проверявания период, какъвто е и настоящия случай. Считам, че не следва да се пристъпва към изслушване на вещото лице изготвило съдебно икономическата експертиза ,с оглед направения от нас отказ от иск. Внесли сме необходимия депозит, вещото лице е работило.

Съдът, с оглед направеното заявление за отказ от иска и на основание чл.233  от ГПК, ищецът може да се откаже изцяло или отчасти от спорното право във всяко положение на делото, като в този случай той не може да предяви отново същия иск и намира, че производството по делото следва да бъде прекратено.

Съдът не намира причина с оглед разпоредбата на ГПК, както и в Наредбата за изплащане възнаграждение на вещите лица за  неизплащане на възнаграждение за представено по делото заключение по искане на насрещната страна и

О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА на вещото лице Й.П.Г. възнаграждение в размер на 500 лева във връзка с изготвеното заключение и по настояване наищеца.

Предвид изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д №542/2019 г. по описа на КнОС.

Определението  с което прекратява производството подлежи на обжалване с частна  жалба пред САС, в едноседмичен срок от представянето му на ответника и от днес по отношение на ищеца.

                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:

 

 ГЛ.ИНСПЕКТОР М. – Моля за препис от протокола по електронен път след изготвянето му.

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

Да се изпрати по електронен път искания препис от протокол.

ЗАСЕДАНИЕТО по делото приключи в 12.20 часа.

ПРОТОКОЛЪТ  се написа в съдебно заседание.

 

     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:                                             СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР: