Определение по дело №58/2016 на Окръжен съд - Видин

Номер на акта: Не е посочен
Дата: 18 април 2017 г.
Съдия: Васил Александров Василев
Дело: 20161300900058
Тип на делото: Търговско дело
Дата на образуване: 14 ноември 2016 г.

Съдържание на акта Свали акта

 

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е     51

 

 

 

            В*** окръжен съд,гражданско..........................................................отделение

в  закрито ……………………. заседание на осемнадесети април

две хиляди и  седемнадесета година

                    Председател:В*** В***                                                                                                                                                 

                                                                                            Членове:

                                                                                                                                                    

при секретаря………………………….. …………..………………………..…………и с участието на…………………….прокурора……………………………………..……изслуша докладваното от съдията В**……… дело по несъстоятелност №58

по описа за 2016    год. и за да се произнесе взе предвид следното:

             На 07.04.17г. от 10,30ч. в  зала №11 на Окръжен съд В** се проведе първо събрание на кредиторите на „Б** Е** Д**П**“ ЕООД със седалище  и адрес на управление гр.В**, ул. „О***” №12, с ЕИК:***,представлявано от Б*** Н** Г**  с дневен ред изслушване доклада на временния синдик,избор на постоянен синдик и избор на комитет на кредиторите.

             На събранието присъства представител на  единствения кредитор по  списъка по чл.668,,т.1 от ТЗ-„Х***П***“ ЕООД  с ЕИК:***, притежаващо вземания в размер 213 741,27лв.-100%  от общия размер на задълженията на длъжника.Процесуалния представител на посочения кредитор предложи за  постоянен синдик да бъде избран  досегашния временен синдик Г.Н.Г. ***.При проведеното гласуване за избора на същият гласува представителят на кредитора „Х** П***“ ЕООД  с ЕИК:***, притежаващо вземания в размер 213 741,27лв.-100%  от общия размер на задълженията на длъжника.По отношение възнаграждението на постоянния синдик на събранието  беше взето решение възнаграждението на същия да бъде в размер на 1 500лв. месечно платими от масата на несъстоятелността.на събранието не беше взето решение за избор на комитет на кредиторите.Избраният синдик Г.  е представил пред съда по несъстоятелността декларация по чл.656,ал.2 от ТЗ , както и съгласие по чл.656,ал.1 от ТЗ да бъде назначен за постоянен  синдик на търговеца-ответник по делото.

             С оглед на така взетото решение от първото събрание на кредиторите и на основание чл.656,ал.1 от ТЗ съдът по несъстоятелността следва да назначи постоянен синдик.Предложения синдик отговаря на условията на чл.655 от ТЗ и е представил декларация по чл.656,ал.1 от ТЗ с нотариална заверка на подписа.                             

                  Водим от горното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И  :

 

    Назначава  за постоянен синдик на „Б**Е** Д** П***“ ЕООД със седалище  и адрес на управление гр.В**, ул. „О***” №12, с ЕИК:****,представлявано от Б*** Н*** Г*** - Г.Н.Г. ЕГН:******** – синдик съгласно заповед № ЛС-04-072/06.02.2006г. на Министъра на правосъдието,тел. 0898/63 27 82.

     Определя дата на встъпване на синдика –тридневен считано от датата на уведомяване на синдика за настоящето определение.Указва на синдика за встъпването да състави протокол,който да представи по делото.

     Името, телефонът 0898/63 27 82  и  служебния адрес на назначения синдик в  с.М***,обл.П** ,ул.”М**”№2  да се обявят в ТР.

     Заверено копие от настоящето определение да се изпрати незабавно на Агенцията по вписвания –ТР за обявяване.

    ОПРЕДЕЛЕНИЕТО да се впише в книгата по чл. 634в от ТЗ.

    ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

    За настоящето определение синдика да бъде уведомен по телефона,за което да се направи съответното отбелязване.

 

                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: