Присъда по дело №220/2009 на Районен съд - Несебър

Номер на акта: 563
Дата: 28 октомври 2009 г. (в сила от 10 май 2010 г.)
Съдия: Йорданка Георгиева Майска-Иванова
Дело: 20092150200220
Тип на делото: Наказателно от частен характер дело
Дата на образуване: 30 април 2009 г.

Съдържание на акта Свали акта

                                       

 

П    Р   И    С    Ъ    Д    А

 

                                                28.10.2009 година                                   гр.Несебър

             

                           В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

НЕСЕБЪРСКИ РАЙОНЕН СЪД ,                             НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ          

На двадесет и осми октомври                                  две хиляди и девета година

В публично заседание в следния състав:

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЙОРДАНКА МАЙСКА-ИВАНОВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

                                                                                                    

Секретар: Д.Г.

Прокурор:

като разгледа докладвано от председателя МАЙСКА-ИВАНОВА

Наказателно ЧХ дело  № 220 по описа за 2009г.

 

                                                      П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

ПРИЗНАВА Г.Т.Т.,***, с постоянен адрес: гр.Свети Влас, общ.Несебър, ул.”Иван Вазов” № 8, българин, български гражданин, неженен, неосъждан, с основно образование, ЕГН **********, за НЕВИНОВЕН в това, че на 26.07.2007г., около 21.00 часа в гр. Свети Влас, общ. Несебър, на ул. “Иван Вазов”, в съучастие като съизвършител с М.Н.Т. е причинил на Д. *** Влас лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания по тялото, довели до временно разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение по чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

ПРИЗНАВА М.Н.Т., родена на ***г. в гр.Несебър, с постоянен адрес: гр.Свети Влас, ул.”Иван Вазов” № 8, българка, българска гражданка, омъжена, неосъждана,с основно образование, ЕГН **********, за  НЕВИНОВНА  в това, че на 26.07.2007г., около 21.00 часа в гр. Свети Влас, общ. Несебър, на ул. “Иван Вазов”, в съучастие с Г.Т.Т., като съизвършител, е причинила на Д. *** Влас лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания по тялото, довела до временно разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, поради което и на основание чл.304 от НПК я ОПРАВДАВА по повдигнатото й обвинение по чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

ОТХВЪРЛЯ предявения от Д. ***, ЕГН ********** против Г.Т.Т. ***, ЕГН ********** граждански иск в размер на 3000 лева, представляващи обезщетение за неимуществените вреди вследствие на причинената лека телесна повреда, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането- 26.07.2007 г. до окончателното й изплащане, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОТХВЪРЛЯ предявения от Д. ***, ЕГН ********** против М.Н.Т. ***, ЕГН ********** граждански иск в размер на 3000 лева, представляващи обезщетение за неимуществените вреди вследствие на причинената лека телесна повреда, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането- 26.07.2007 г. до окончателното й изплащане, като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ОСЪЖДА на основание чл.190, ал.1 от НПК Д. *** Влас с ЕГН ********** да ЗАПЛАТИ на М.Н.Т. и Г.Т.Т. направените от тях разноски в размер на 300 /триста/ лева.

            ОСЪЖДА на основание чл.190, ал.1 от НПК Д. *** Влас с ЕГН ********** да ЗАПЛАТИ по сметка на РС- гр.Несебър направените по делото разноски за експертизи в размер на 255 /двеста петдесет и пет/ лева.

ОСЪЖДА на основание чл.190, ал.1 от НПК Д. *** Влас с ЕГН ********** да ЗАПЛАТИ по сметка на РС- гр.Несебър сумата от 240лв./двеста и четидесет/лева, предсавляващи дължимата д.т. върху предявените граждански искове.

           ПРИСЪДАТА може да се обжалва пред Окръжен съд- гр. Бургас в 15-дневен срок от днес.

                         

 

                                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: